Sök
Philips HDD120

Philips HDD120

Elegant medelmåtta

2004-12-07

Philips HDD120 är en snyggt designad mp3-spelare som är lätt att använda och låter bra.
Testkälla Betyg Kommentar
MP3 för alla 3,9/5 “Marknadens mest lättförståeliga spelare”
Ljud & Bild “En ambitiöst formgiven manick”
Din Side 5/6 “Liten, spesielt og stilig utseende”
PC Magazine 3,5/5 “Gleams like a black and silver jewel”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att designen är mycket snygg och att spelaren är lätthanterlig. Menysystemet är både lätt att förstå och att använda. Ljudet får som helhet ett godkänt omdöme även om det beskrivs som svagt och basen inte bedöms låta tillräckligt bra. Inspelningsmöjligheterna är något som uppskattas men däremot bedöms musikfilhanteringen som begränsad.

MP3 för alla

“Marknadens mest lättförståeliga spelare”

hdd120_lifestyle

MP3 för alla berömmer formgivningen som mycket elegant och spelaren är enligt testaren mycket användarvänlig. Displayens tydlighet uppskattas och den beskrivs som överskådlig och lättnavigerad. Den utnämns därför också till marknadens mest lätthanterliga mp3-spelare av testaren. Det anmärks dock på ett svagt ljud med annan utrustning än hörsnäckorna. Annars finns det inget att klaga på angående ljudet som beskrivs som högklassigt. Det låter alltid bra oavsett musikstil eller komprimeringsform. Den levereras med en programvara som ska försvåra kopiering och utbyte av musikfiler. I PC-miljö blockerar den tveksamma filöverföringar men i Mac-miljö går det trots allt att genomföra överföringar. I motsatt riktning finns inte det problemet. Goda omdömen överlag.

Källa: MP3 för alla nr 1 2004
Ljud & Bild nr 6 2004
Till Din Sides hemsida
Till PC Magazines hemsida

Ljud & Bild

“En ambitiöst formgiven manick”

Ljud & Bild testar sex stycken mp3-spelare. Även här uppskattas designen. Philips HDD120 får plus för funktionen som möjliggör inspelning via mikrofon, såväl analogt som digitalt. Hörlurarna utses till de bästa i testen trots att testaren beskriver ljudet som tunt och skamligt. Testaren anmärker på svårigheten att överföra musikfiler mellan spelare och dator. Den får också minus för att den inte kan spela upp wavefiler eller okomprimerad CD-musik med full kvalitet. Testaren menar att detta begränsar användbarheten. Den får godkänt men det bästa omdömet i testen får iRiver HP140 för den mest välutrustade maskinen.

Din Side

“Liten, spesielt og stilig utseende”

Din Side gillar också designen och beskriver den som exklusiv. Testaren tycker att det bästa med HDD120 är att hårddiskens utrymme har ökat sedan förra versionen, men saknar andra funktioner som radio. Ett annat minus är att medföljande programvara måste installeras för att kunna använda spelaren. Det anses vara en begränsning. Den upplevs som användarvänlig och menysystemet beskrivs som lättförståeligt och enkelt att använda. Däremot bedöms ljudet inte vara det bästa och då främst basen. Testaren rekommenderar inköp av ett par andra och bättre hörlurar.

PC Magazine

“Gleams like a black and silver jewel”

HDD120-zoom

PC Magazine beskriver HDD120 som en blänkande juvel i svart och silver. Displayen är enligt testaren svår att läsa utan starkt ljus. Ljudet bedöms också vara bra förutom basen, men det anses inte vara någon stor svaghet. Även lurarna får beröm för att ha både bra ljud och vara ergonomiskt utformade. De sitter på plats och det låter bra även när du tränar. Batteriets längd får också godkänt och den får plus för inspelningsmöjligheten. Men det slutliga omdömet blir ändå att det finns andra spelare på marknaden som erbjuder mer till mindre pengar.

Cirkapris: 3300 kronor

Produktfakta: Philips HDD120 är en mp3-spelare med 20 GB-minne och laddningsbart batteri med 10 timmars batteritid. Den hanterar både mp3 och WMA och det går att spela in direkt till mp3-format via både analoga och digitala signalingångar. Man kan även spela in direkt via mikrofon. Frekvensåtergivning: 20-20,000 Hz och uteffekt: 2x5 mW (16 ohm). USB 2.0-anslutning. LCD-displayen har 160x128 pixlar med fyra nivåers färgskala och bakgrundsljus. Tillbehör som ingår är hörlurssnäckor. Storleken är 64x107x20 mm och vikten ca 170 g.

Modell: Philips HDD120