Sök
Philips Gogear SA9200

Philips Gogear SA9200

Snygg design

2007-02-14

Philips Gogear SA9200 är en otroligt stilig mp3-spelare med ett innovativt tryckkänsligt knappsystem, flera testare tycker även att ljudet är otroligt bra.
Testkälla Betyg Kommentar
Forbruker 4/5 "Lydkvalitet langt over gjennomsnittet"
M3 7/10 "Philips egen Nano-wannabe"
Prylportalen 2,5/5 "En spelare med lyxkänsla"
What pc 3/5 "A fantastic-looking player"
Pc advisor 25/30 "Earns our recommendation"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att Philips Gogear SA9200 har en design som påminner mycket om förra generationens Ipod Nano, men trots detta så tycker de att spelaren är väldigt stilig och snygg. Spelaren är en aning dyr om man jämför med konkurrerande produkter men ljudet är enligt de flesta testare väldigt bra. De är också överens om att det finns alldeles för lite funktioner vilket gör att Philips Gogear SA9200 inte sticker ut och många testare menar att Ipod Nano är ett bättre val. De flesta uppskattar de tryckkänsliga knapparna och menar att de fungerar utmärkt. De är ett bra komplement till scrollhjulet.

Forbruker

"Lydkvalitet langt over gjennomsnittet"

philips-gogear-sa9200-2Forbruker tycker att Philips mp3 spelare Gogear SA9200 har svårt för att sticka ut från mängden och designen känns igen från tidigare Philips spelare. Men Forbruker menar inte att designen är ful, tvärtom så tycker de att den är väldigt stilig. Spelaren använder sig inte av en vanlig usb-kabel. Testaren tror att detta kan bli besvärligt om man har glömt kabeln och vill koppla spelaren till en annan dator än sin egen. Ljudbalansen är utmärkt och ljudet slår knockout om man jämför med de flesta spelare som finns ute på marknaden idag. Batterikapaciteten är också utmärkt. På minussidan nämns dock menysystemet och storleken.

Källa: www.forbruker.no (NO)

M3

"Philips egen Nano-wannabe"

M3 menar att Philips anstränger sig för mycket för att likna Ipod Nano. De tycker dock inte att detta hindrar produkten från att vara riktigt läcker att både känna och att titta på. Till skillnad från tidigare mp3-spelare från Philips som testaren tycker har ett bra ljud, så kan ljudet på Gogear SA9200 låta en aning instängt. Batteriet håller längre än vad Philips själva anger, men är ändå medioker. Tidningen M3 ger produkten minus för dess avsaknad av funktioner. Man kan lyssna på musik och titta på bilder, men sedan är det stopp. Trots detta så anser testaren att SA9200 är prisvärd, men den både kostar lika mycket och ser nästan exakt ut som Ipod Nano.

Källa: M3 (SE) nr 11 2006

Prylportalen

"En spelare med lyxkänsla"

philips-gogear-sa9200-3Philips Gogear SA9200 är väldigt stiligt designad enligt Prylportalen, men de anser också att spelaren saknar funktioner vilket drar ner betyget. Det är positivt att det inte finns något scrollhjul, istället finns ett tryckkänsligt knappsystem som dessutom har en snygg bakgrundsbelysning. Man får dock inte glömma att aktivera knapplåset då det är enkelt att komma emot knapparna när man håller i spelaren. Testaren tycker att det saknas kraft i ljudet, och man kan lyssna på högsta volym utan några problem vilket de anser vara lite mesigt. Prylportalen avslutar med att säga att spelaren förmedlar en lyxig känsla när man tittar på den, men söker man ett kraftfullt ljud så är Philips Gogear SA9200 inte vad man söker.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

What pc

"A fantastic-looking player"

philips-gogear-sa9200-4What pc tycker att SA9200 är väldigt snyggt designad och påminner mycket om Ipod Nano. De tycker också att det är tråkigt att det finns få funktioner, bara en mp3-spelare och en bildvisnings funktion. De tryckkänsliga knapparna fungerar utmärkt, och det är även ett bra alternativ till Ipods scrollhjul. Skärmen fungerar bra med bra skärpa och ljus, även ljudet är väldigt bra men det kan bli problem att lyssna på musik i bullriga miljöer då maxvolymen inte är särskilt hög. What pc tycker överlag att spelaren är väldigt enkel att använda, och det är ett bra komplement för dem som vill ha annat än Ipod Nano. Priset på SA9200 kan vara en aning högt om man jämför de båda spelarna.

Källa: www.whatpc.co.uk (GB)

Pc advisor

"Earns our recommendation"

Philips nya spelare är otroligt snygg och stilfull menar Pc advisor. Ett problem är dock att fingeravtryck har en tendens att synas. Testaren har också lite problem med de tryckkänsliga knapparna som ibland försvårar användarvänligheten, men de anser däremot att navigeringen är väldigt enkel. Pc advisor blev imponerade SA9200 och tycker att den är attraktiv, men är lite dyrare än vad spelare av denna sortens kapacitet brukar vara. De menar också att flinka tummar är ett måste om man smidigt ska kunna använda sig av knappsystemet. Men överlag så är det en stark spelare som de rekommenderar.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Cirkapris: 1600 kronor

Produktfakta: Gogear SA9200 är en mp3-spelare tillverkad av Philips. Den kan spela filer av formaten mp3 och wma. Minnet är av typen flash på 2 gigabyte. Spelaren använder sig av ett litiumbatteri med en kapacitet på upp till 14 timmar. Spelaren kan visa bildspel för bilder i jpeg. Förutom anslutning via usb kan man använda en philips-docka. Displayen är 1,7 tum och har upplösningen 128x160 bildpunkter och 65000 färger. Den visar 7 rader och är bakgrundsbelyst. Måtten är 90x46x8,9 mm och vikten 47 gram.

Tillverkare: Philips