Sök
Panasonic SV-SD80

Panasonic SV-SD80

Liten och teknikspäckad

2002-09-12

Panasonic SV-SD80 är en extremt liten MP3-spelare som trots sin storlek stöder många format och får beröm av testarna för sin design, medföljande accessoarer och ljudkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8/10 "Very impressive"
What Hifi 3/5 "A decent portable"
T3 4/5 "The must-have gadget"
Tech TV 4/5 "Cool, expensive and tiny"

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om att Panasonic SV-SD80 är liten, snygg och smidig men med oerhört bra batteritid. Många anser dock att minnet som medföljer är alltför litet. När det gäller ljudkvaliteten anser några testare att det låter mycket bra medan en testkälla inte tror att man köper denna produkt tack vare dess ljudkvalitet i första hand

Cnet

"Very impressive"

Cnetuppskattar att Panasonic SV-SD80 är ultrakompakt och har uppladdningsbart batteri. Trevliga och bra accessoarer medföljer, plus att spelaren stöder många format. Mycket bra batteritid kan också erhållas. Dock menar Cnet att spelaren är dyr och det är tråkigt att det inte finns inbyggt minne. Testaren säger vidare att det här är en av de få MP3-spelare man skulle kunna tänka sig att köpa i och med att den är så pass liten, väldesignad och låter bra.

Källa: Till Cnets hemsida
What Hifi, July 2002
T3, August 2002
Till Tech TV's hemsida

What Hifi

"A decent portable"

What Hifitestar även cd-spelarna Bush CDW 113 och Sony D-EJ1000, Mp3-spelarna MplO DMK, Apple Ipod, Rio Riot, Thomson Lyra Personal samt MD-spelarna Sharp MD-MT200H och Sony MZ-N1. Panasonic DV-SD80 är en oerhört liten spelare som trots formatet har en del imponerande funktioner, exempelvis två olika filformat utöver MP3. Bra batteritid med både det uppladdningsbara och det vanliga AA-batteriet. För lite minne är ett minus men mjukvaran som medföljer är lätt att använda. Spelaren imponerar med väldigt stadiga och rytmiska toner, men med lite kompakt och instängt ljud. En bra spelare men det finns bättre val för de pengarna.

T3

"The must-have gadget"

T3menar att Panasonic SV-SD80 är en tålig och mycket kompakt liten spelare som är perfekt utformad. Det finns få inställningar och finesser, vilket gör att spelaren är enkel men effektiv. Ljudkvaliteten är OK men inget utöver det vanliga. Det låter ändå bra med tanke på spelarens minimala storlek. En snygg pryl som om inte annat imponerar på de du träffar.

Tech TV

"Cool, expensive and tiny"

Tech TVsäger att Panasonic SV-SD80 är en väldigt liten och behändig spelare som också kostar alltför mycket. Spelaren är charmig och låter oerhört bra för sin storlek. Väldigt lite minne medföljer dock, med tanke på vad spelaren kostar. Batteritiden är mycket imponerande och det finns få, men bra kontroller för inställningarna. Många trevliga tillbehör som vattentåligt fodral.

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Panasonic SV-SD80 är en MP3-spelare som stöder AAC, MP3 och WMA. Ett SD-kort med en minneskapacitet på 64 MB medföljer, liksom mjukvaran Realjukebox. Anslutning till dator sker via USB. Ett uppladdningsbart batteri och ett AA-batteri medföljer, vid användning av båda uppgår batteritiden till nästan 50 timmar. På LCD-skärmen visas låtlista och titlar. Hörlurar och batteriladdare medföljer liksom fodral. Spelaren väger 28 gram och har måtten 43x44x17 mm. 

Modell: Panasonic SV-SD80