Sök
Panasonic SL-MP50

Panasonic SL-MP50

Långplay

2002-11-04

Panasonic SL-MP50 är en bärbar MP3 CD-spelare som imponerar genom sin mycket långa batteritid. Annars är den lite plastig i utförandet men betygen blir på det hela taget OK.
Testkälla Kommentar
Ljud & Bild "Lååång speltid"
T3 "Quite plasticky-looking"
Consumer Reports "Fair bump immunity"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att Panasonic SL-MP50 har mycket bra batteritid vid uppspelning av MP3. Samtidigt är den plastig och bildskärmen visar inte artist och spårnamn. Ljudkvaliteten anses OK men den förlorar mot Sony D-CJ01 i samtliga tester på den punkten. Basfunktionen S-XBS anses tröttande och någon stör sig på att batteritiden blir sämre när vanliga CD-skivor spelas upp.

Ljud & Bild

"Lååång speltid"

Ljud & Bild jämför Panasonic SL-MP50, Sony D-CJ501, Clas Ohlson och Sony D-CJ01. SL-MP50 får godkänt när det gäller ljudkvalitet i normalt läge, men med basförstärkningen blir ljudet ansträngande med en alltför mullrig ljudbild. Testaren saknar skyddsväska och fjärrkontroll. När det gäller konstruktionskvalitet har Panasonic misslyckats då spelaren upplevs som plastig av testaren. Man har däremot lyckats med pop-up-knappen för att ta ur CD-skivan. Den största fördelen är den långa speltiden, ända upp till 35 timmar utan att batterierna behöver laddas om.

Källa: Ljud & Bild, Nr 7-8 2002
T3, Sep 2002
Till Consumer Reports hemsida

T3

"Quite plasticky-looking"

T3 jämför Panasonic SL-MP50, Sony D-CJ01 och Philips EXP303. Gemensamt är att alla har CD-skivor som lagringsmedia. När det gäller användargränssnitt har Panasonic avstått från att visa artist och spårnamn samtidigt som konstruktionen upplevs som plastig. När det gäller finesser skiljer sig spelarna knappt åt. Panasonic SL-MP50 har bra knappar men liten bildskärm. Den har längsta batteritiden och klarar att spela musik med högre volym utan att ljudet blir märkbart försämrat. Ljudkvaliteten är däremot sämre jämfört med framför allt Sonys modell, vilken är vinnaren i testet på grund av sitt suveräna ljud. Sist placerar sig Philips.

Consumer Reports

"Fair bump immunity"

Consumer Reports testar åtta bärbara MP3 CD-spelare. Av dessa får Sony D-CJ01 högst betyg eller 5 av 5 före Philips EXP503 och Panasonic SL-MP50, båda 4 av 5. Av dessa utmärker sig SL-MP50 genom mycket bra batteritid samtidigt som ljudkvaliteten är mycket bra. Skakminnet gör sitt jobb på ett bra sätt även om en del andra är betydligt bättre på den punkten. Testaren är speciellt förtjust i Sony D-CJ01, som trots kortare batteritid vinner då den är strået vassare när det gäller ljudkvalitet, storlek och skydd mot vibrationer.

Cirkapris: 1400 kronor

Produktfakta: Panasonic SL-MP50 är en bärbar MP3-spelare där musiken lagras på CD. Skakminne på 40 sek CD-kvalitet alternativt 100 sekunder MP3-musik. Spelaren klarar att spela upp skivor av typerna CD, CD-R och CD-RW. Avkodningen sker med 1-bits MASH DAC. Maximal speltid 25 timmar för CD och 12 timmar MP3. Exempel på finesser är repeat, random play och basförstärkning S-XBS. Knapplåsfunktion och värmebeständigt hölje samt auto av. Hörlurar och AC-adapter medföljer. Måtten är 128x27x131,5 mm och vikten 213 g exklusive batterier. Priset är omräknat från GBP.

Modell: Panasonic SL-MP50