Sök
Packard Bell Vibe 360

Packard Bell Vibe 360

Smidig och snygg

2007-01-31

För den som tycker att Ipod nano är snygg men av någon anledning inte gillar Apple, kommer här pc-motsvarigheten till storsäljaren.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 "Liten och snygg"
Computer active online 3/5 "Comparatively expensive"
Prylportalen 4/5 "En läcker och enkel spelare"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att Vibe 360 ser bra ut och att den designmässigt påminner väldigt mycket om Ipod Nano. Knapparna anses vara tydliga och menysystemet är mycket enkelt. En testare är dock lite skeptisk till den medföljande mjukvaran och tycker att den är onödigt rörig. Ljudkvaliteten anses överlag bra men får också lite blandade omdömen. En testare menar att basen saknar en del tryck och att mellanregistret är lite grötigt medan en annan testare menar att ljudbilden håller genomgående hög klass. De medföljande hörlurarna bör också bytas ut mot ett par bättre påpekar flera testare.

M3

"Liten och snygg"

M3 påpekar att spelaren är uppseendeväckande lik Ipod nano utan att ha det minsta med konkurrenten att göra. Spelaren går i svart och metall och är riktigt snygg. Man kan se såväl bilder som videoupptagningar på skärmen, men eftersom den är så liten är det knappt värt besväret. De medföljande hörlursnäckorna är inte mycket att hänga i julgranen utan bör bytas ut. Ljudet blir dock aldrig helt perfekt då basen saknar en del tryck och mellanregistret är en aning grötigt. Ljudinställningarna är också ganska få. Överlag är ändå ljudet godkänt. Batteriet räcker i ca tretton timmar vilket är mindre än tillverkaren uppgett men ändå okej.

Källa: M3 (SE) nr 9 2006

Computer active online

"Comparatively expensive"

Computer active online gillar spelarens utseende och menar att designen gör att den ganska tydligt vill konkurrera med Ipod nano. Nackdelen med denna spelare är dock att den är dyrare samtidigt som den medföljande mjukvaran inte är någon höjdare. Vill man överföra musik sker detta utan problem, men vill man hantera foton eller videoklipp måste man använda sig av det medföljande dataprogrammet. Programmet är krångligt att hitta på hårddisken efter installation och av de videoformat som programmet kan hantera är det är inte tydligt vilket videoformat som spelaren är kompatibel med. Det visar sig dock i slutändan vara m-jpeg.

Källa: www.computeractiveonline.co.uk (GB)

Prylportalen

"En läcker och enkel spelare"

Prylportalen tycker att spelaren är uppseendeväckande snygg och att knappsatsen är både elegant och funktionell. Dock drar spelaren snabbt till sig fingeravtryck så det gäller att torka av den med jämna mellanrum. Ljudet håller en genomgående hög klass även vid höga volymer. Man har även tillgång till en diktafon men denna uppvisar ett irriterande knastrande ljud vid uppspelning. De medföljande hörlurarna sitter inte särskilt bra i öronen och man bör snarast investera i ett par av högre kvalitet. Testaren tycker att spelaren är både enkel och snygg och därför väl värd att rekommendera.

Källa: prylportalen.mkf.se (SE)

Cirkapris: 1100 kronor

Produktfakta: Packard Bell Vibe 360 är en mp3-spelare med dimensionerna 90x40,5x8,5 mm och vikten 45 g. Spelaren är försedd med 2048 MB flashminne. Spelaren kan spela upp filer av typen wma, mp3 samt wav och visa bilder i formatet jpeg. Video stöds med motion jpeg. Spelaren har en tft lcd-skärm som är 1,8 tum stor. Usb 2.0 samt hörlursutgång finns. Batteritiden är cirka 15 timmar för musik och cirka 3 timmar för video eller foto. Spelaren levereras med hörlurar, usb-kabel, och programvara. Det finns också en modell med fm-radio som kostar ett par hundra kronor extra.

Tillverkare: Packard bell