Sök
Packard Bell Audiodiva

Packard Bell Audiodiva

Kompakt med många funktioner

2006-09-28

En kompakt mp3-spelare med 1 gigabyte minne och många funktioner. Enligt testarna gör denna inte bort sig men det finns bättre alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 7/10 "Ingen given vinnare"
Pc hemma 9/15 "Liten skärm"
M3 6/10 "Liten läckerbit"

Vad tycker testarna?

Alla testare gillar det kompakta formatet och det snygga yttre, men det finns en baksida. Hanteringen är inte helt enkel och den lilla skärmen gör att det inte är värt arbetet att konvertera videofiler. Ljudkvaliteten är godkänd men en testare tycker att man kan slänga medföljande hörlurar. Priset är också lågt men testarna är relativt överens om att det finns bättre alternativt på marknaden.

Bild & ljud hemma

"Ingen given vinnare"

Bild & ljud hemma har tittat på åtta mp3-spelare. Till testvinnare utses Apple Ipod Nano. Audiodiva hamnar på delad sjundeplats betygsmässigt. Det låga inköpspriset och kompakta storleken får beröm men nackdelen är att skärmen är ganska liten. Detta innebär också att videofunktionen inte är speciellt användbar i praktiken. Enkla menyer men konstruktionen känns lite billig och de så kallade knapparna tar lite tid att vänja sig vid. Det första en eventuell köpare skall göra är att byta ut hörlurarna som är rent ut sagt usla. Kvaliteten på ljudet är annars riktigt bra, men klassisk musik är inte denna spelares styrka.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 6/7 2006

Pc hemma

"Liten skärm"

Pc hemma testar åtta hårddiskbaserade och nio flashbaserade mp3-spelare. Bland flashspelarna utses Appel Ipod Nano till ett bra köp. I övigt blir Apple Ipod Video testvinnare och Archosspelarna Gmini 402 och Gmini XS 202S samt Creative Zen Vision:M anses vara bra köp. Audiodiva är minst i startfältet men detta innebär inte att man gjort avkall på antalet funktioner. Med tanke på den lilla skärmen så är dock videofunktionen inte speciellt användbar. Ljudet är ok, men inte imponerande. Konstruktionen känns inte helt gedigen. Spelaren är mer en designpryl och något för dyr.

Källa: Pc hemma (SE) nr 6 2006

M3

"Liten läckerbit"

M3 har testat tre olika mp3-spelare från Packard Bell. Förutom Audiodiva och Audiostar även hårdiskspelaren Vibe 300. I testet hamnar Audiostar efter de andra två som får samma betyg. Audiodiva är liten och läcker och gör inte bort sig ljudmässigt enligt testaren. Men det är inte toppklass på ljudet. Videofiler måste konverteras innan de kan visas och den lilla skärmen gör mödan knappt värd. Spelaren är helt okej men enligt testaren finns det konkurrenter som ger mer för pengarna.

Källa: M3 (SE) september 2006

Cirkapris: 1200 kronor

Produktfakta: Packard Bell Audiodiva är en mp3-spelare med 1024 megabyte flashminne. Den klarar av att spela upp ljudformaten wma och mp3, bilder i jpeg och smv-video. Fm-radio är tillval. Displayen är en Oled-skärm med 96x64 punkter. Usb 2.0 används för anslutning. De inbyggda batterierna skall enligt tillverkaren räcka i upp till 10 timmar. Laddningstiden är 2 till 3 timmar. Vikten är 33 gram och måtten 62x37x12 mm.

Tillverkare: Packard bell