Sök
Ntribe Monolith Slide MX-7050

Ntribe Monolith Slide MX-7050

Liten ljudkälla i lyxförpackning

2005-05-10

Testarna gillar Mp3-spelaren för att den har ett bra ljud och ett stilrent utseende. Dock får den en del kritik för långsam överföringshastighet och ett krångligt användargränssnitt.
Testkälla Kommentar
Mp3 Musik “Liten och lätt att ta med”
M3 “Klockrent ljud, bra funktioner och ett läckert yttre”
Sweclockers “En av de bättre spelarna på marknaden”

Vad tycker testarna?

Alla testare är överens om att designen på Mp3-spelaren är snygg och stilren. En testare anser att gränssnittet är irriterande ologiskt medan andra menar att hanteringen av spelaren fungerar bra, särskilt som den medföljande manualen är klar och tydlig. Ljudkvaliteten anses vara mycket bra, och en testare tycker att den är bland de bästa som finns på marknaden. Mottagningen på radion kunde vara bättre och överföringshastigheten är inte speciellt snabb, men i övrigt är spelaren bra.

Mp3 Musik

“Liten och lätt att ta med”

7050-right

Mp3 Musik tycker att designen är snygg och stilren eftersom alla knappar ryms bakom en skjutbar lucka. När skärmen tänds kommer två animerade figurer upp och börjar dansa vilket känns väldigt malplacerat eftersom designen på spelaren är riktad till en äldre målgrupp. Gränssnittet är alldeles för krångligt och ibland krävs det mängder med ologiska knapptryckningar innan man kommer vidare i menyn. Om något spelats in med diktafon eller radio måste samma knapp tryckas ned för att spara filen som används för att stänga av spelaren. Om knappen hålls intryckt för länge så sparas filen och spelaren stängs av. Radion har en sämre mottagning än på flera konkurrerande spelare, enligt denna testare

Källa: Mp3 Musik, nr 1 2005
M3, nr 3 2005
Till Sweclockers hemsida

M3

“Klockrent ljud, bra funktioner och ett läckert yttre”

Även M3 gillar den snygga designen och uppskattar skjutluckan som döljer knapparna, även om inte kvaliteten på luckan känns helt ok. Överföring med usb går otroligt långsamt och medelhastigheten ligger på 0,44 MB/s vilket är under all kritik, usb 2.0 hade varit att föredra. Ljudkvaliteten är riktigt bra och här har testaren inget att anmärka på. Att ladda batteriet tar en timme och en laddning räcker ca elva timmar. Batteriets livslängd förkortas dock dramatiskt vid knapptryckningar och användning av skärmen.

Sweclockers

“En av de bättre spelarna på marknaden”

Sweclockers berömmer manualen som är riktigt bra eftersom den inte enbart redogör för spelaren utan också den medföljande programvaran. Spelaren är gjord i plast men har ändå ett exklusivt utseende, anser testaren. Displayen är bra med hög kontrast och bra ljusstyrka, även detaljerade bilder blir riktigt bra. I solljus reflekterar displayen solljuset väldigt väl vilket är irriterande, men i mörker fungerar den utmärkt. Ljudkvaliteten anses vara bland den bästa på marknaden.

Cirkapris: 1600 kronor

Produktfakta: Ntribe Monolith Slide MX-7050 är en Mp3-spelare med måtten 68x36x17 mm och en vikt på 50 gram inklusive batteri. Spelaren stöder formaten Mp3 och WMA samt har ett inbyggt flashminne på 256, 512MB eller 1GB. Överföring sker via USB 1.1 typ mini B. Spelaren har funktioner som diktafon, radio, radioinspelning, fri lagring och linjeutgång. Medföljer vid köp gör USB-kabel, hörsnäckor, ljudkabel, förvaringspåse, halshängare samt CD-skiva med programvaror. Spelaren drivs av ett inbyggt Li-Polymerbatteri som laddas genom USB eller laddare. Speltiden är 11 timmar. Displayen är en grafisk OLED-display med 2 färger och 16 gråskalor.

Modell: Ntribe Monolith Slide MX-7050