Sök
Niob NB-110

Niob NB-110

Prisvärd designprodukt

2005-09-07

Testarna öser lovord över Niob NB-110 eftersom den är snygg, enkel att hantera och har ett ljud som imponerar.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 ”Bra på det mesta”
Mp3 Musik ”Grym batteritid”
Ljud & Bild ”Mustigt ljud”
64bits ”En otroligt bra produkt”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare lovordar spelaren och anser att det är en utmärkt produkt. Man gillar den droppformade designen som skiljer sig något från konkurrenterna. Batteriets livslängd är godkänd och spelaren är mycket enkel att hantera tack vare enkla och tydliga menyer. Dessutom finns bra uppgraderingar tillgängliga via webben, bl.a. går det att få mycket god uteffekt på ljudet. Ljudkvaliteten är för övrigt slående, enligt testarna.

M3

”Bra på det mesta”

M3 anser att spelaren är liten och ligger bra i handflatan samtidigt som den är lätt att sköta med ena handen. Displayen är stor och tydlig och överföring till spelaren går snabbt. Dessutom behöver man inte installera någon extra programvara på sin dator, vilket är en fördel. Batteriet räcker i 23 timmar för testaren, vilket är okej. När batteriet inte går att ladda mer måste det bytas av en tekniker, vilket medför extra kostnader. Radiomottagningen är godkänd, men framför allt är radion extremt lättskött då den automatiskt letar upp alla stationer och lagrar dem. Ljudkvaliteten är bra, men ibland når inte basen ända ner i basgångarna. Spelaren är prisvärd och presterar bra på alla områden utan att sticka ut.

Källa: M3 nr 11, jan 2005
Mp3 Musik nr 3 2004
Ljud & Bild nr 6 2005
Till 64bits hemsida

Mp3 Musik

”Grym batteritid”

Mp3 Musik noterar att spelaren är svenskdesignad vilket upplevs som positivt. Displayen är relativt stor och skarp och manövreras lätt med några knappar och en styrspak. Det finns en del uppgraderingar tillgängliga via webben, bl.a. kan man uppgradera uteffekten på ljudet från 2x22 watt till 2x30 watt. Ljudet är kraftfullt och det är inga problem att ansluta ett par större hörlurar för att få riktigt bra kvalitet. Batteriet klarar 26 timmars speltid vilket är mer än godkänt enligt testaren. Menysystemet är relativt lättnavigerat och även radion fungerar till belåtelse.

Ljud & Bild

”Mustigt ljud”

Ljud & Bild tycker att spelaren är snygg och ligger bra i handen. Den har också stora knappar vilket underlättar hanteringen. Menysystemet är tacksamt nog på svenska samtidigt som det är logiskt uppbyggt. Bildskärmen är tvåfärgad, rymmer tre textrader med information och är överhuvudtaget mycket klar och tydlig även när ljuset runt omkring är starkt. Första laddningen av batteriet tar nästan en hel dag, men sedan räcker 3-4 timmar för en laddning som håller i ca 20 timmar. Ljudkvaliteten är utmärkt och testaren menar att spelaren är värd att rekommendera. Man hade dock gärna sett en skriftlig handbok och inte enbart en elektronisk sådan.

64bits

”En otroligt bra produkt”

64bits ger spelaren utnämningen ”Best Product”. Testaren jämför spelaren med Jens of Sweden MP-130 och menar att det är Niob NB-110 som drar det längre strået. Uteffekten är slående bra, och man bör faktiskt se upp för hörselskador. Överföringshastigheten uppmäts till 0,9 MB/s vilket testaren tycker är ganska dåligt för USB 2.0. Den droppformade designen väcker positiva reaktioner och gör att spelaren sticker ut samtidigt som den är enkel att manövrera. Menyerna är mycket enkla vilket är klart uppskattat. Överhuvudtaget är testaren imponerad och menar att spelaren är mycket genomtänkt.

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Niob NB-110 är en mp3-spelare med 256/512 MB flashminne och uppladdningsbart batteri. Den uppgivna batteritiden är 26 timmar. Displayen är en OLED-display med en upplösning på 128x64 pixlar. Spelarens dimensioner är 75x40x16 mm och vikten är 46 g. Stöd finns för filtyperna MP3, WAV och WMA. Anslutning sker via USB 2.0. Diktafon och radio finns också i spelaren. Medföljer vid köp gör USB-sladd, hörsnäckor, strömadapter, halsband, ljudsladd samt förlängningssladd.

Modell: Niob NB-110