Sök
Muzio JM-200

Muzio JM-200

Mp3-spelare med innovativ design

2005-03-15

Muzio är en MP3-spelare med annorlunda utseende och en tvåfärgs OLED-skärm. Testarna gillar designen, att den är enkel att använda samt att två personer kan lyssna samtidigt.
Testkälla Kommentar
Mp3Musik ”Lättnavigerad spelare med innovativ funktion”
M3 ”Ser fräck ut, låter bra och har bra funktioner”
PC för alla ”Skarp och tydlig skärm
I4U News ”A great music player”

Vad tycker testarna?

Testarna gillar den unika designen och det lättmanövrerade hjulet för volymkontroll. Ljudet bedöms som ganska bra även om kvaliteten på lurarna som följer med är tveksam. Funktionen att docka Muzio direkt med en annan spelare tas upp som en intressant detalj men testarna tycker att processen är för långsam och omständlig för att fungera på ett tillfredställande sätt. Sammantaget anses JM-200 vara lättnavigerad och logisk även om styrspakens olika alternativ kan förvirra. Testarna gillar att det finns en extra hörlursutgång, så att två personer kan lyssna samtidigt.

Mp3Musik

”Lättnavigerad spelare med innovativ funktion”

Muzio-JM-200-white

MP3 Musik skriver att Muzio har en ovanlig men funktionell design och att volymhjulet är lättare att hantera än det vanligare skjutreglaget. Vidare tycker testaren att spelaren är logisk och lätthanterlig. Spelaren har lite annorlunda finesser vilket testaren tycker är lite roligt. Det går att docka spelaren direkt mot andra spelare med den lilla adaptern så att en dator inte behövs för att flytta filer. Testaren tycker inte att JM-200 lämpar sig som USB-minne eftersom den måste anslutas till dator med kabel. Ljudkvaliteten får betyget mycket bra och förvalen efter musikstil underlättar ljudinställningen. Sammanfattningsvis anser MP3 Musik att Muzio JM-200 står sig väl i konkurrensen.

Källa:

Mp3 Musik, nr 2 2004
M3, nr 9 2004
PC för alla, nr 10 2004
Till I4U News hemsida

M3

”Ser fräck ut, låter bra och har bra funktioner”

M3 anser att Muzio JM-200 har ett udda men mysigt utseende och gillar funktionen två personer kan lyssna samtidigt tack vare den extra hörlursingången. Vidare anser M3 att funktionen att använda spelaren som USB-värd fungerar bra men att mjukvaran behöver bli bättre eftersom överföringen tar lång tid och är för omständligt. De medföljande lurarna får inte godkänt och testaren rekommenderar alla köpare att byta ut dem. Med testarens egna lurar blir ljudkvaliteten betydligt bättre. Framförallt basljudet uppskattas men alternativen för ljudinställningar är för få. Under testet låste sig mjukvaran några gånger vilket drog ner betyget avsevärt men testaren förklarar att man inte försökte uppdatera spelarens mjukvara vilket eventuellt hade löst problemet.

PC för alla

”Skarp och tydlig skärm

PC för alla tycker att Muzio har ovanliga finesser. Testaren nämner möjligheten att lyssna med två lurar samtidigt. Även den tydliga och skarpa OLED-skärmen är trevlig även om testaren tycker att den kunde ha varit större. Vidare gillar man den snurrande volymkontrollen. Ljudkvaliteten är bra och att de medföljande öronsnäckorna är okej. När PC för alla utförde sitt test lyckades man inte koppla ihop Muzio med en annan spelare för överföring och anser därför att funktionen inte är helt pålitlig.

I4U News

”A great music player”

Muzio-JM-200-green2I4U News skriver att Muzio JM-200 har ett unikt utseende och att aluminiumkonstruktionen ger spelaren en gedigen känsla. Testaren gillar inte styrspaken eftersom det blir förvirrande med en eller tvåsekunderstryck för att komma till olika alternativ. Displayen beskrivs som mycket bra, den är lätt att läsa tack vare typsnittet och den klara OLED-skärmen. Testaren imponeras av basljudet som är mycket starkt och rent. Designen på volymkontrollen tycker testaren är lite speciell. Möjligheten att lyssna med två lurar samtidigt tas upp som ett klart plus. I testen försökte man ändra filformatet från MP3 och WMA till OGG vilket ställde till problem då WMA och OGG verkar utesluta varandra. Testaren gillar att man kan tillverka animationer och skärmsläckare i det medföljande mjukvaruprogrammet. Sammanfattningsvis anser I4U News att Muzio JM-500 är en mycket bra spelare.

Cirkapris: 2200 kronor

Produktfakta: Muzio JM-200 är en MP3-spelare som även har funktionerna radio och diktafon. Flashminnet är på 128, 256, 512 eller 1 GB. I anslutningsväg finns dubbla utgångar för hörlurar, line-In och USB 2.0. Spelaren kan hantera formaten MP3, WMA samt OGG. Skärmen är av OLED-typ med fyra textrader. Batteriet är inbyggt samt uppladdningsbart och skall enligt tillverkaren ge 17 timmars speltid. Muzio JM-200 kan även användas som diktafon och radio. Måtten är 84(B)x42(H)x23(D) mm och vikten 56 gram inklusive batteri. Den finns i färgerna röd och vit. Priset som anges avser varianten med 512 MB minne.

Modell: Muzio JM-200