Sök
MPIO HD300

MPIO HD300

Omständlig spelare med potential

2005-09-21

En MP3-spelare som orsakar en hel del spridda åsikter hos testarna när det gäller användarvänlighet och ljudkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet Asia 7,3/10 “Excellent sound and recording quality”
DAP Review 71/100 “I don’t exactly feel that it’s rock solid”
Audio 2/5 “Umständliches Bedienkonzept”
Xonio 5/5 “Kann viel, klingt gut”
Sweclockers “Spelaren i sig är riktigt bra”

Vad tycker testarna?

Testarnas åsikter om MPIO HD300 går isär. En testare menar att spelaren är svårhanterlig eftersom menysystemet är krångligt medan en annan anser att menysystemet fungerar utmärkt. När en testare anser att ljudet är tunt och karaktärslöst tycker en annan att det är både rikt och fylligt. Samtliga testare är dock överens om att överföringshastigheten är riktigt bra.

Cnet Asia

“Excellent sound and recording quality”

Cnet Asia tycker att spelaren uppvisar en snygg design som påminner starkt om Apples iPod. Skillnaden är att man med MPIO HD300 får tillgång till FM-radio och inspelningsfunktioner vilket gör denna spelare mer intressant. Den hanterar de flesta filformat men en del svårigheter uppstår när man skall lyssna på radio eftersom spelaren har problem med även starka FM-signaler. Testaren gillar ljudkvaliteten och menar att den är detaljrik, hög och klar. Batteriet räckte till 12,9 timmars speltid vilket inte är dåligt. Överföringshastigheten är utmärkt.

Källa: Till Cnet Asia
Till DAP Review
Audio nr 8 2005
Till Xonio
Till Sweclockers

DAP Review

“I don’t exactly feel that it’s rock solid”

hd300_vinkel
DAP Review menar att spelaren ser väldigt bra ut på papperet samtidigt som den är liten och solid. Enligt testaren innehåller den medföljande cd-skivan fel programvara, vilket innebär att man måste ladda hem den korrekta versionen över nätet. Överföringshastigheten är riktigt bra och 10 GB musik tar ca 30 minuter att ladda ned. Ljudkvaliteten är acceptabel men inte mer. FM-radion är mycket bra och testaren har inga problem alls med att hitta olika radiostationer. Hanteringen uppvisar en del problem, det tar bland annat mycket lång tid att scrolla mellan långa filnamn vilket är mycket irriterande. För övrigt uppstår ett gap på 2-3 sekunder om man byter låt och det är inte uppskattad.

Audio

“Umständliches Bedienkonzept”

Audio testar förutom MPIO HD300 även Creative Zen Micro, iRiver H10 5GB, Muzio JMH-1000, Philips HDD120, Samsung YH-925, Sony NW-HD3 samt Thomson PDP2812. Testvinnare blir iRiver H10 5GB och Sony NW-HD3 medan MPIO HD300 hamnar på sista plats. Testaren menar att spelaren visserligen erbjuder bra högtalare och är enkel att hantera tillsammans med Windows dra-och-släpp-system, men att nackdelarna överväger. Menysystemet är krångligt och det krävs ett antal knapptryckningar för att komma dit man vill. Därutöver är ljudet ganska tunt eftersom basen är knappt märkbar samtidigt som de övre registren uppvisar stora brister.

Xonio

“Kann viel, klingt gut”

hd300_bak

Xonio skriver att spelaren har en hel del nyttiga funktioner att bjuda på samtidigt som den rymmer en respektingivande mängd musik. Testaren är dock inte så imponerad av menysystemet som är krångligt och inte alls så översiktligt som man kunde önska. Dessutom har knapparna två tryckpunkter vilket känns underligt. Ljudet är fylligt och kraftigt vilket är bra. Testaren menar att spelaren uträttar det den skall på ett bra sätt, men att det krävs en hel del tålamod innan man lär sig hur den fungerar.

Sweclockers

“Spelaren i sig är riktigt bra”

Sweclockers observerar att spelaren ibland avbryter låten man lyssnar på för att sedan fortsätta på samma ställe, ett irriterande fenomen som uppstår även när spelaren ligger stilla. Menysystemet är helt okej och scrollern på spelaren är smidigt att använda. Testaren anser att den som vill ha en stilren spelare bör bli nöjd, prestandan är riktigt bra och det finns egentligen inte något att klaga på. Det är uppskattat att spelaren inte kräver några drivrutiner samtidigt som den stödjer spellistor. En undran uppstod över tillverkaren angivna batteritid eftersom den faktiska batteritiden inte blir lika bra.

Cirkapris: 2600 kronor

Produktfakta: MPIO HD300 är en MP3-spelare som är utrustad med 20 GB minne och har dimensionerna 60(W)x104(H)x17(D) mm och en vikt på 159 gram. (Den finns även med 40 GB och väger då 174 gram). Som mest kan ca 5000 MP3-låtar lagras (vid genomsnitt av 4MB/låt) och ungefär 35 filmfiler. LCD-skärm med 8-rader och indigofärgad bakgrund. Spelaren har integrerad FM-radio som är inspelningsbar, digital klocka med alarm samt röstinspelningsmöjligheter. Hanterar filformaten MP3, WMA, OGG, WAV samt ASF. Överföringshastigheten är upp till 128 Mbps och överföringen sker via USB 2.0. Det uppladdningsbara Li-Polymer batteriet räcker för ca 13 timmars kontinuerlig speltid.

Modell: MPIO HD300