Sök
MPIO DMK

MPIO DMK

Fördelarna överväger

2003-06-03

MPIO DMK väger bara 29 gram och klarar både MP3 och WMA-format. Filer överförs till en hastighet av 5,5 Mb per sekund, vilket beröms av testarna liksom design och ljudkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Komputer för alla 5/6 "Perfekt till joggingturen"
Hardware 3/6 "Neppe er verdt å satse på"
The Gadgeteer "A fun little MP3 player"
It Avisen "Minste og letteste MP3-spilleren"
Zdnet 7,8/10 "The trade-offs are worth it"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att MPIO DMK är en liten och lätt MP3-spelare. Den är enkel att använda och att föra över filer till spelaren är inget problem. Däremot är flera testare negativa till den lilla displayen som är svår att se, samt att det inte går att utöka minnet. Hörsnäckorna som medföljer är av dålig kvalitet och bör bytas ut. I övrigt anses ljudkvaliteten vara mycket god, dock är man oense om spelaren är värd pengarna.

Komputer för alla

"Perfekt till joggingturen"

Komputer för alla tycker att MPIO DMK är en liten spelare som är mycket behändig att ta med sig och kan fästas på ett flertal ställen. Att föra över musikfiler går utan problem och det medföljande programmet gör processen snabb och smidig. Testaren tycker dock att det är tråkigt att minnet inte går att uppdatera. Att använda MPIO DMK är enkelt även om de inställningsmöjligheter som finns är få. Ljudkvaliteten hos spelaren är bra, däremot kan det vara en god idé att byta ut de medföljande hörsnäckorna till några av bättre kvalitet. Liten och läcker.

Källa: Komputer för alla, nr 2 2003
Till Hardware's startsida
Till It Avisen's startsida
Till The Gadgeteer's startsida
Till ZD Net's startsida

Hardware

"Neppe er verdt å satse på"

Hardware menar att MPIO DMK inte är den minsta MP3-spelaren man sett, mycket beroende på att man använder vanliga AAA-batterier och inte ett platt, uppladdningsbart batteri som många av de minsta spelarna gör. Inte heller speltiden anser testaren är något att skryta med i jämförelse med en del konkurrenter. Trist att det inte går att uppgradera minnet till mer än 128 MB. De medföljande hörsnäckorna är inte av så bra kvalitet, dessutom är sladden alldeles för kort. Bältesspännet sitter ordentligt. Armbandet att fästa bältesspännet i är praktiskt då man slipper ha spelaren runt halsen. Mjukvaran som medföljer är enkel att förstå och överföringshastigheten är klart godkänd. Inställningar är enkelt att göra även om det inte finns speciellt mycket finesser. Displayen är ganska liten och är svår att läsa. Radiofunktion saknas. Ljudkvaliteten är enligt testaren god när de använder andra hörsnäckor än de medföljande. Dock hade man önskat lite mer bas. Finns bättre spelare i prisklassen menar Hardware till slut.

The Gadgeteer

"A fun little MP3 player"

The Gadgeteer anser att MPIO DMK är en ovanligt designad MP3-spelare som är liten nog att få plats i fickan. Konstruktionen känns hållbar men gör också att den känns lite som en leksak. LCD-displayen är svårläst pga sin storlek och att den har blått bakljus. Ljudkvaliteten hos hörsnäckorna är god, även om testaren tyckte att snäckorna var ganska obekväma. Bra att man kan använda bältesspännet på ett armband då sladden från hörsnäckorna sällan når ner till midjan. Mjukvaran som medföljer är bra och lätt att använda. Överföringen går snabbt och smärtfritt. Spelarens storlek är väldigt bra, kontrollerna är enkla att använda och förstå och ljudkvaliteten är klart godkänd. Men en större LCD, mer internt minne och lägre pris skulle vara önskvärt. Priset är ganska högt med tanke på vad man får för pengarna.

It Avisen

"Minste og letteste MP3-spilleren"

Enligt It Avisen är MPIO DMK en liten och lätt MP3-spelare. Spelaren väger i stort sett ingenting och storleken gör produkten väldigt smidig. Överföringen av filer går snabbt och smidigt. Det tar inte mer än ett par minuter att fylla upp hela spelaren med musik. Tråkigt dock att minnet inte kan utvidgas. Trevligt att det går att hänga spelaren antingen kring halsen, vid bältet eller runt armen. Spelaren är enkelt och lätt att använda. Inställningarna som finns är få men det är inga svårigheter att använda dem. Ljudkvaliteten är god, däremot är hörsnäckorna inte av bästa kvalitet. Positivt att spelaren drar väldigt lite ström. I testet räckte ett AAA-batteri i tio timmar. Negativt är att batteriluckan lätt trillar av. En mycket bra MP3-spelare som har allt man behöver.

Zdnet

"The trade-offs are worth it"

Zdnet tycker att MPIO DMK är en mycket liten och kompakt spelare som dock förlorar en del genom att det inte går att uppgradera minnet. Man menar ändå att spelaren passar dem som behöver en superkompakt spelare med stort innehåll. LCD-displayen är liten men fungerar OK. Det som utmärker MPIO DMK i jämförelse med andra MP3-spelare är de många sätt den kan bäras på. Däremot kan det bli lite problem emellanåt då sladden från hörsnäckorna inte är speciellt lång. Testaren imponeras också av ljudkvaliteten hos spelaren. Musik hörs klart och tydligt, dynamiken är beundransvärd och spelaren klarar både högt och lågt ljud, liksom höga och låga toner utan problem. Att föra över filer till spelaren genom mjukvaran går fort och lätt. Batteritiden är riktigt bra med tanke på att det bara används ett AAA-batteri. Ett riktigt fynd om man bortser från de få nackdelarna tycker Zdnet.

Cirkapris: 1915 kronor

Produktfakta: MPIO DMK är en MP3-spelare som väger 29 gram utan batterier och har måtten 29x88x23 mm. Spelaren klarar av formaten MP3 och WMA. Equalizern kan ställas in på flat, pop, rock, classic och X-bass. Spelaren klarar sju språk. Maximal ljudnivå ligger på 5mW. Överföringstiden är ungefär 5,5 Mb per sekund. 128 MB inbyggt minne. CD kan genom mjukvara som medföljer kodas till MP3. Spelaren har en LCD-display med bakgrundsljus. Funktioner som finns är att kunna välja nummer, hoppa framåt eller bakåt i spåren och kontrollera volymen. Spelaren ansluts till dator via USB. I övrigt medföljer manual, hörsnäckor, CD-ROM, USB-kabel, AAA-batteri liksom bältesspänne och armband. Enligt tillverkaren räcker batterierna i 10 timmar.

Modell: MPIO DMK