Sök
MPIO DMG

MPIO DMG

Gör din röst hörd

2003-03-20

MPIO DMG är en liten hårddiskbaserad Mp3-spelare med dimensionerna 67x18x67 mm som får mycket goda omdömen av testarna.
Testkälla Kommentar
The Gadgeteer "Very good sound quality"
Hardware "An excellent unit"
Zdnet "Offers respectable features"

Vad tycker testarna?

Gemensamma omdömet är att spelaren är liten, kompakt och mycket portabel. LCD-skärmen får beröm för att vara lättläst men en testare anser att detta bara gäller då bakgrundsljuset är på. Kontrollerna anses bra placerade och enkla att använda liksom mjukvaran. Ljudet är mycket bra och de medföljande hörlurarna gör produkten rättvisa, även om inköp av mer avancerade hörlurar definitivt skulle göra skillnad. Vidare är priset högt, men sammantaget får spelaren goda betyg.

The Gadgeteer

"Very good sound quality"

The Gadgeteer menar att formatet är litet nog för att passa i stort sett vilken ficka som helst, samtidigt som den känns solid och hållbar. LCD-skärmen är enkel att läsa och batteriet verkar räcka hur länge som helst. Ljudkvaliteten är riktigt bra, jämfört med andra fickspelare har den varmare bas och mer komplett ljudbild. Även hörlurarna uppvisade godkända prestanda. Det finns två sätt att ladda spelaren med musik. Har du ett SmartMedia kort kan du ladda det med musik, stoppa i spelaren och börja spela. Annars överförs musik med hjälp av USB och MPIO Manager Desktop, ett program som är mycket enkelt att använda. Testaren gillar spelaren för att kontrollerna är enkla och för att ljudet är mycket bra, men önskar att priset vore lite lägre.

Källa: Till The Gadgeteers hemsida
Till Hardwares hemsida
Till ZDnets hemsida

Hardware

"An excellent unit"

Hardware menar att livslängden på batteriet är imponerande med över 20 timmar drifttid. Spelaren är liten, portabel och mycket lätt. Knapparna är välplacerade. Överföring via USB mäts till 3,8 MB/sekund och till skillnad från många andra spelare kan man även ladda ner filer från spelaren till datorn. LCD-skärmen är en av de bästa man sett i denna storlek. Ljudet anses vara bra med hög volymkapacitet, hörlurarna som medföljer är helt OK men det är en bra idé att investera i ett par av extra hög standard, då kommer ljudupplevelsen att bli ännu bättre. En utmärkt spelare som är liten, portabel samt har en duktig LCD-skärm och expanderbart minne.

Zdnet

"Offers respectable features"

Zdnet bedömer en version med 64 MB minne men tycker att spelaren trots minnet erbjuder bra funktioner som röstinspelning och långt batteriliv. Dock är spelaren inte den snyggaste och LCD-skärmen är svår att avläsa när inte bakgrundsljuset är tänt. Inte den minsta spelaren men den är kompakt och lätt att ta med sig. I testet räckte batteriet i 17,5 timmar vilket inte är så länge som utlovat men ändå längre än de flesta spelare. Mikrofonen gör det möjligt att spela in röster och med 64 MB minne får 256 minuter röstminne plats. På grund av mikrofonens känslighet är resultatet av överraskande bra kvalitet. Ljudet är rikt och av bra kvalitet men priset är en aning högt, så spelaren bör övervägas av framförallt den som vill ha röstinspelning menar Zdnet.

Cirkapris: 3100 kronor

Produktfakta: MPIO DMG är en MP3-spelare med dimensionerna 67x18x67 mm och vikten 64 gram. LCD-skärmen är 30x30 mm och har blå bakgrundsbelysning samt en upplösning på 128x48 pixlar. Spelaren har mikrofon för röstinspelning. Minnet är 256 MB och det finns även plats för Smart Media. Spelaren hanterar MP3, WMA och AAC. Filöverföring sker via USB 1.1 med 4 Mbps. Produkten drivs med ett AA-batteri (1,5 V) vilket förväntas räcka i 20 timmar. MPIO DMG är kompatibelt med Win98/ME/2000/XP samt Mac OS. Det går även att komplettera med digitalkamera. DMG är tillverkad i plast och aluminium.

Modell: MPIO DMG