Sök
Microsoft Zune

Microsoft Zune

Utmärkt gränssnitt

2007-02-21

Zune är en mediaspelare från Microsoft med hög ljudkvalitet samtidigt som gränssnittet är väldigt bra. Det trådlösa nätverket gör det också enklare att dela med sig av filer mellan två enheter.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8/10 "Very good playback performance"
M3 7/10 "En enkel och smidig musikspelare"
Pc magazine 3,5/5 "Audio quality was very good"
Pc world - "A Beautiful interface"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att ljudet håller hög kvalitet, men att de medföljande hörlurarna inte är särskilt bra. Vill man få ut en maximal upplevelse av ljudet krävs det att man köper några andra lurar. Den stora skärmen är bra och höjer upplevelsen vid filmtittande. Gränssnittet anses vara väldigt elegant och snyggt. Det är också lätt att navigera med knappsatsen. Det trådlösa nätverket gör det enklare att dela musik mellan två enheter, men fungerar inte för att surfa med påpekar testarna. Överlag är detta en enkel men väl fungerade mediaspelare.

Cnet

"Very good playback performance"

Cnet tycker att Microsoft Zune är väldigt bra på att spela upp musik och filmer. Bildvisningen uppskattas också. Spelaren har också ett vackert och färggrant gränssnitt. Radion fungerar utmärkt och spelaren utnyttjar den medföljande mjukvaran väldigt bra. Spelaren får även plus för dess trådlösa nätverk som gör det enkelt att föra över och byta låtar eller bilder med bekanta. Spelaren får dock kritik för att den har svårt att spela upp vissa filmer, samt att det inte går att köpa till ett större minne än det som är inbyggt. Cnet avslutar med att säga att spelaren kommer att tillfredställa dem flesta, men är man är ute efter mer avancerade funktioner så är valet inte helt självklart.

Källa: reviews.cnet.com (US)

M3

"En enkel och smidig musikspelare"

M3 tycker att Microsoft har gjort ett stort fel då dem har satt in en spärr som gör att spelaren inte kan spela kopieringsskyddade mp3-filer. Detta innebär att de lagliga låtarna man köper från Microsofts egen Zune Marketplace inte fungerar. Gränssnittet är annars riktigt snyggt och skärmen är större än konkurrenten Ipod. Den erbjuder dock samma upplösning. Spelaren är enligt testaren enkel att använda, och det går snabbt att bläddra mellan låtarna. Man kan också få en bra videoupplevelse på spelarens skärm, samtidigt som det går utmärkt att titta på bilder. Den stora skillnaden mot Ipod är det inbyggda trådlösa nätverket. Testaren blev dock lite besviken då man inte kunde surfa på nätet utan enbart byta filer med andra Zune-användare.

Källa: m3tjanster.idg.se (SE)

Pc magazine

"Audio quality was very good"

Spelarens format gör att den passar utmärkt i handen enligt Pc magazine. Det är också svårt att repa bort färgen då ytan är gjord av plast. Knappsatsen fungerar utmärkt och man lär sig systemet snabbt, samtidigt som responstiden är riktigt bra. Spelaren får även plus för att man kan välja vilken bild man vill som sin bakgrund. Detta är ett bra sätt att göra spelaren mer personlig. Ljudkvaliteten anses vara väldigt bra, dock var inte ljudet i dem medföljande hörlurarna något att hurra för. Testaren gillar skärmen som är större än Ipods skärm. Den fungerar framförallt väldigt bra när man ska se på film. Spelaren får även plus för radiofunktion som levererar ett klart och fint ljud. Det trådlösa nätverket fungerar enligt testaren smidigt. Detta gör att man enkelt kan utbyta filer mellan två enheter.

Källa: www.pcmag.com (US)

Pc world

"A Beautiful interface"

Skärmen är enligt Pc world både stor och klar. Samtidigt anser testaren att gränssnittet är väldigt attraktivt. Det innovativa trådlösa filöverföringssystemet är välkommet och visar att spelaren har potential. Dock kan den trådlösa funktionen vara en aning begränsad. Ljudet i spelaren anses vara bra. Den matchar ljudkvaliteten på de bästa konkurrerande spelarna. Testaren önskar dock att det fanns fler nivåer att välja mellan på volymen, då de anser att ett steg är för lågt och steget över är för högt. Överlag är Microsoft Zune en godkänd allround-spelare. Den skulle dock vara ännu bättre om Microsoft förbättrade och utökade den trådlösa funktionen.

Källa: www.pcworld.com (US)

Cirkapris: 3100 kronor

Produktfakta: Microsofts media-spelare heter Zune och har ett hårddiskbaserat minne på 30 gigabyte. Formaten som hanteras är wma, mp3, aac, mpeg4, h.264, jpeg och wmv. Speltiden för musik är på 14 timmar. För film räcker batteriet upp till 4 timmar. Microsoft Zune har en skärm som är 3 tum stor med upplösning på 320x240 pixlar. Stöd för wifi 802.11 b/g och fm-radio finns. Måtten är 112x61x15 mm och spelaren väger 158 gram. En usb-kabel, en väska och ett par hörlurar följer med som standard.

Tillverkare: Microsoft