Sök
Meizu E2

Meizu E2

Bra ljudegenskaper

2005-06-16

Meizu E2 är en snygg och behändig MP3-spelare med många bra finesser till ett rimligt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "Bra ljudkvalitet"
MP3 Musik "Stort lagringsutrymme"
NordicHardware "Ljudet är riktigt bra"
Cnet 7,5/10 "Decent feature set and performance"

Vad tycker testarna?

Många testare tycker att designen på spelaren verkar genomtänkt och skojig med läckra färger och en bakbelyst skärm som är tydlig och stor. Förvisso saknar den svenska gränssnitt, men det finns flera modeller av MP3-spelare som gör det. En testare tycker inte att radioljudet är bra, men alla andra är genomgående fullt nöjda med spelarens ljudkvaliteter. Ett endaste AAA-batteri räcker inte lika långt som i specifikationen, men i testerna får man det ändå att räcka mellan 12 till 17 timmar, vilket måste anses som godkänt. De medföljande hörlurarna är acceptabla, men ljudet blir förstås ännu bättre med förstklassiga lurar. Det finns ingen direktkoppling utan via adapter kommer man åt filerna från datorn men det fungerar trots allt tillfredsställande. De flesta testarna anser också att priset är överkomligt.

M3

"Bra ljudkvalitet"

e2_2_pink_MED

M3 är imponerade av den lilla MP3-spelaren som finns i flera, läckra metallicfärger. Displayen är inte stor men väldigt tydlig att avläsa och överföringen via USB till datorn går mycket smidigt och enkelt. Radiomottagning och röstinspelning fungerar ganska bra. Enda minuset är bithastigheten på 127 kilobits/sekund. Fördelen med E2 är den fina ljudkvaliteten som man verkligen upplever om man byter ut de acceptabla hörlurarna till mer kvalitativa hörlurar. Basen blir rund och tydlig. Även mellanregistret är tillräckligt bra för att man ska ge spelaren beröm och dessutom har spelaren många användbara finesser och en bra batteritid. En behändig och utmärkt spelare till ett vettigt pris, menar testarna.

Källa: M3 nr 3, 2005
MP3 Musik nr 2, 2005
Till NordicHardwares hemsida
Till Cnets hemsida

MP3 Musik

"Stort lagringsutrymme"

e2_2_red_MED

MP3 Musik tycker att spelaren är snygg och enkel i designen. Den har inte en massa fumliga knappar runt om utan är mer sober i formen. Skärmen är inte effektfull. En färgskärm hade varit snyggare och texten ser lite konstig ut eftersom den saknar gränssnitt för å, ä och ö. Det finns ingen direktkontakt utan man måste gå över den lilla USB-adaptern. Det känns lite underligt eftersom spelaren ändå har ett minne på 1 GB. Ljudkvaliteten är bra och även om hörlurarna inte är de allra bästa, så fungerar de ändå ganska tillfredställande. Spelaren är enkel att hantera, har fin ljudåtergivning även via radion, men känns ändå lite dyr. Testarna jämför med en spelare från ScanDisk som är rätt likvärdig E2 men som är en bra bit billigare.

NordicHardware

"Ljudet är riktigt bra"

e2_graphite

NordicHardware bedömer spelaren som nätt, smidig och funktionell. Displayen är ganska stor och det går att variera bakgrundsljuset i 999 olika färger. Trots att det inte finns en inbyggd USB-kontakt och man använder kabel, så är det ändå en smidig process för överföring från datorn. Batteritiden känns generös och som tillbehör får man ett par snygga hörlurar med fullt acceptabelt ljud. För ännu bättre ljud råder testarna att sätta på ett par högkvalitativa lurar. Funktionsknapparna känns alldeles för små och batteriluckan verkar lite skör. Displayen kan byta i ett otal färger som känns lite överflödiga men storleken är bra och tydlig, likaså verkar menysystemet väldigt logiskt. Man rekommenderar spelaren för sitt fina ljud och sin snygga, lätta design.

Cnet

"Decent feature set and performance"

e2_1

Cnet Australien tycker att spelaren är attraktiv och displayen som byter färg är en tuff detalj som säkerligen kommer att tilltala en yngre målgrupp. Det tar lite tid att vänja sig vid knapparna eftersom några av dem sköter flera funktioner. Man anser att spelaren har en del bra finesser som ljudinspelning genom en kvalitativ diktafon med fint mikrofonljud. Det hade varit extra praktiskt om det hade gått att ansluta en extern mikrofon också. Bra grafisk equalizer med inställda värden som även kan justeras manuellt. Det finns också en energisparknapp som gör att spelaren inte sliter på batteriet när den vilar. Radiomottagningen är en besvikelse, kanske för att antennen sitter i hörlurarna och det blir en hel del störningar. Man får inte batteriet att räcka mer än till 12 timmar när den bakbelysta skärmen är på, men det anses ändå som fullt acceptabelt. Spelaren betingar ett rimligt pris, så den kan vara värd att fundera över, menar testarna.

Cirkapris: 2100 kronor

Produktfakta: Meizu E2 är en MP3-spelare med 1 GB flashminne som spelar ljudformaten MP3, WMA och WAV. Spelarens LCD-display har 999 färger, 128x64 pixlar. Den har FM-stereo radiomottagning med 50 kanaler och stöd för automatisk kanalsökning och programmerbart kanalminne med antennen inbyggd i hörlurarna. Den kan även fungera som diktafon med inspelning upp till 6 timmar. Kapaciteten är upp till 18 timmars lyssnande på MP3 och radio med ett AAA-batteri. Överföringen sker via USB 2.0-anslutning och inga drivrutiner behövs vid överföring av filer till/från PC och Mac. Spelaren skriver med en överföringshastighet på 2,6 MB/s (21Mbit/s) och läser med en hastighet på 4,0 MB/s (32Mbit/s). Bland extra finesserna finns stöd för ljudteknologi innehållande SRS® WOW, FOCUS och TruBASS från SRS Labs Inc, 6-läges equalizer med fem olika förinställda lägen att välja mellan samt en egen definierbar. Musik kan organiseras i mappar. Spelaren kan spela in direkt från externa ljudkällor, genom så kallad Line-In. Via tillverkarens hemsida kan uppgraderingar laddas ner. Meizu E2 är tillverkad av metall, mäter 70x31x17 mm och väger 33 gram utan batteri. Som tillbehör finns hörlurar, USB-kabel, mini-USB-adapter, bärväska, line-in-kabel, halsrem, mjukvaru-cd, instruktionsbok samt batteri.

Modell: Meizu E2