Sök
M-Bird XT-22s

M-Bird XT-22s

En riktig eye-catcher

2005-11-22

En mp3-spelare med något så ovanligt som en inbyggd högtalare. Designen skiljer sig mot de avskalade spelarna som dominerar marknaden idag. Testarna gillar mycket, men det finns också en del svagheter.
Testkälla Betyg Kommentar
PC för alla 8/10 “Liten spelare med stort ljud”
M3 7/10 ”Drar omgivningens blickar till sig”
Mp3 Musik - ”Ett gediget intryck”

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att utseendet på M-Bird XT-22s skiljer sig mot många av de mp3-spelare som finns ute på marknaden och en testare anser att det tar ett tag innan man vänjer sig vid den kantiga designen. Vid användning fungerar den bra, ljudet håller en hög kvalitet och inspelningen från mikrofonen blir klar och tydlig. Högtalarljudet får godkänt med tanke på dess storlek, men saknar basljud och passar framförallt bäst för att lyssna på radio och mikrofoninspelningar. Överföringshastigheten är bra medan en testare tycker att användargränssnittet är för plottrigt.

PC för alla

“Liten spelare med stort ljud”

M-Bird XT-22S hörlurarPC för alla ger spelaren ett högt betyg och utmärkelsen ”rekommenderas”. Det är ovanligt att hitta en mp3-spelare med en inbyggd högtalare och den fungerar överlag bra även om basen saknas. Testaren anser dock att den passar bäst för att lyssna på radion eller på inspelat ljud. Finns även anslutning för extern mikrofon och kvaliteten på inspelningarna håller en hög klass. Radion har bäst täckning utomhus. Den allmänna ljudkvaliteten är mycket hög, men de medföljande lurarna är för klena. Menysystemet är enkelt uppbyggt och det är inga problem att ta sig runt. Plus för att skärmen går att ställa in i valfri färg. Det är smidigt att ladda spelaren via usb-porten, men kan också vara ett problem om man inte har en dator med sig på resan. Överlag är det en snygg mp3-spelare med hög kvalitet.

M3

”Drar omgivningens blickar till sig”

Det tar några dagar för M3 att vänja sig vid det okonventionella utseendet och slutomdömet är att M-Bird är en mp3-spelare ”som går mot strömmen”. Ljudet i högtalaren är inte det bästa, men det är med hörlurar som musiken kommer till sin rätt. Några invändningar finns mot att basen är för låg och att ljudet i vissa partier är livlös. Överföringshastigheten mellan dator och spelare är mycket bra med 7 Mb/sek. Den inbyggda mikrofonen spelar in både radio och tal och det är framförallt tal som låter bra medan radioinspelningen lämnar en del att önska. Testaren efterfrågar ett mer tydligt användargränssnitt eftersom det är för mycket information på skärmen samtidigt. Den har ett relativt högt pris.

Mp3 Musik

”Ett gediget intryck”

M-Bird XT-22S rödEnligt Mp3 Musik så är det högtalaren som gör M-Bird unik. Den har ett bra ljud för att vara såpass liten och den är lämplig om man är flera som vill lyssna samtidigt. Testaren har några negativa åsikter om gränssnittet och i synnerhet den funktion där menyn automatiskt återgår till startläget efter tio sekunder. Det kan vara irriterande när man ska ändra på inställningarna i en undermeny. En kul funktion är att färgerna på skärmen går att ställa in så att de är olika beroende på vad man använder spelaren till. Exempelvis en färg för radio och en färg för musik. Metallhöljet gör att den väger mer än genomsnittet och utseendet beskrivs som gediget av testaren. Hörsnäckorna som medföljer är behagliga att använda och slutsatsen är att M-Bird XT-22s är en annorlunda mp3-spelare med ett bra ljud.

Cirkapris: 1300 kronor

Produktfakta: M-Bird är en mp3-spelare med måtten 67x39x19mm och vikten 53 gram med inbyggt batteri. Minnesstorlekarna är 256 Mb, 512 Mb eller 1Gb. Det angivna priset är för den minsta modellen med 256 Mb. Skärmen är en inverterad lcd-skärm med färgval i 125 steg. Överföringen sker via usb 2.0 och filtyper den stödjer är mp3/ogg/wma. Den är utrustad med bland annat inspelningsbar radio, diktafon och line/mic in. Högtalaren är på 200mW och hörlurar medföljer. Batteriet räcker i 15 timmar.

Modell: M-Bird XT-22s