Sök
Koss Iporta Pro

Koss Iporta Pro

Porta Pro + Iphone = Sant

2010-09-28

Hörlurarna Porta Pro från Koss har hängt med i över 30 år. Men för första gången på länge kommer nu en förändring som innebär mer än bara ett färgbyte. Iporta Pro är Koss nya Iphoneanpassade lur med handsfree-funktion på köpet.

Modell Betyg Pris Kommentar
Koss Iporta Pro 19/25 500 Snygg och funktionell

IportaPro-Product

 

Design5
Kvalitet4
Kapacitet3
Funktioner3
Prisvärde4
Summa19/25

 

 

En nygammal hörlur
Den är liten och nätt, snygg och funktionell. Med ett kraftfullt ljud i en liten förpackning är det inte konstigt att Porta Pro blivit en både omtyckt och långlivad produkt. Den sitter skönt och stadigt på huvudet, har ett kristallklart ljud och tar i hopfällt läge relativt lite plats i fickan. Den stänger ute ljud på ett mycket tillfredsställande sätt och ser därmed till att du inte stör dina medpassagerare på bussen.

IportaPro-Emmy

Kompatibel med Iphone
Koss nya hörlur, Iporta Pro, har samma design och utseende som de tidigare modellerna men kommer dessutom med helt ny funktionalitet och är anpassad till Apples mobiltelefon Iphone. Med hjälp av en liten smal och diskret plasknapp på sladden kan du med en enkel knapptryckning starta och stänga av din Ipodapplikation, starta och stoppa ljudfiler i andra mediaapplikationer samt svara på och avsluta samtal. Med två knapptryckningar byter du låt eller ljudspår. I plastknappen sitter också en liten mikrofon och Iporta Pro fungerar därför även utmärkt som handsfree.

Styr dina ljudfiler
På det stora hela fungerar Iporta Pro riktigt bra. Det är enkelt att styra sina ljudapplikationer och det är enkelt att hantera inkommande telefonsamtal. Iporta Pro fungerar inte heller bara med Iphones medföljande mediapplikationer Ipod, Itunes och Youtube, utan även med tredjepartsapplikationer som Spotify och SVT Play. Men det finns undantag. Bland annat går det inte att styra uppspelningen av ljudböcker i applikationen Storytel vilket är lite synd eftersom det är den applikation jag personligen använder mest. Men det säger mer om Storytel än om Iporta Pro.

Saknar volymkontroll
Att använda hörlurarna som handsfree fungerar också bra. Såväl du själv som den du pratar med hörs tillräckligt bra för att ett samtal ska kunna föras, men här skulle ljudkvaliteten faktiskt kunna vara bättre. Ljudet är under vissa samtal ganska burkigt och ljudnivån varierar kraftigt mellan olika mobiltelefoner. Jag saknar också möjligheten att med sladden kunna kontrollera just ljudet. För om jag ändå ska slippa svara i telefon och byta låtar manuellt så vill jag även slippa plocka upp min Iphone för att höja eller sänka volymen.

Mycket ljud för lite pengar
För en prislapp på runt 500 kronor erbjuder ändå Iporta Pro ett par riktigt bra hörlurar och handsfreefunktionen tillsammans med möjligheten att snabbt byta ljudspår är väldigt välkommet. Jag gillar att den tar liten plats, att den är diskret designad och att den är skön att använda. Att ljudet, när du lyssnar på musik och ljudböcker eller ser på film, dessutom är ruskigt bra gör att Iporta Pro är riktigt prisvärd.

 

Läs mer om vår testare

  

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: