Sök
JVC XM-R700SL

JVC XM-R700SL

Tung spelare, men på fel sätt

2002-04-16

R700 SL har en maximal drifttid på 55 timmar. Ljudmässigt presterar den OK men är alldeles för stor och tung menar testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 3/5 "Rather chunky"
T3 2/5 "Hard to love"
Hifi Choice 3/5 "Bold looks"

Vad tycker testarna?

Spelaren får inte så höga betyg till följd av relativt klumpig design, med märklig prioritering av chassit med avseende på knappar och dylikt. Den är dessutom ganska stor och tung, men spelar in bra och återger även musik inspelad i högsta kompression på ett bra sätt. Ljudmässigt tillhör JVC R700 förmodligen de bättre på marknaden även om mellanregistret drunknar lite i bas och diskant. Den är också en av de dyraste spelarna och därmed inte särskilt prisvärd.

What Hifi

"Rather chunky"

What Hifitycker visserligen att detta är en robust och välbyggd spelare men också lite klumpig med alla kontroller på ena sidan. Ska man uppnå de påstådda 55 timmarnas drift krävs tre AA-batterier vilket gör den ännu mer ohanterlig. På den positiva sidan är att spelaren är snabb, enkel att använda och den återger bra musik från CD-skivor. Mellanregistret är dock tunnare än både bas- och diskantregistren. Bättre spelare finns dock för det här priset, avslutar What Hifi som ger betyget 4 eller 5 av 5 till tre andra spelare från Sony, Panasonic och Sharp i jämförelse.

Källa:

What Hifi Jan 2002
T3 May 2001
Till Hifi Choices hemsida

T3

"Hard to love"

T3är inte heller så positiva till denna JVC-spelare och ger den bara betyget 2 av 5. Även här jämför man med spelare från Sony, Sharp och Panasonic där Sony-spelaren får betyget 5 av 5. Fördelarna med JVC:s spelare är MDLP-inspelning och en jog-dial som gör titelsystemet mycket användarvänligt. Annars är detta den överlägset största och tyngsta spelaren i detta gäng. Att hörlurskontakten dessutom sitter på sidan gör att du knappast kan ha JVC-spelaren i bakfickan. Dåliga kontroller, pris och ett mindre trevligt utseende drar också ner helhetsbetyget i T3:s test.

Hifi Choice

"Bold looks"

Hifi Choicehar också testat flera spelare samtidigt, här är det Sharp som får bäst omdömen även om JVC faktiskt kan tävla med konkurrenterna när det gäller ljudet, som dock är lite väl aggressivt och tröttande i längden. Denna spelare är också den mastigaste till formatet och precis som flera testare anmärker även Hifi Choice på att mellanregistret får stryka på foten. Men JVC gör ett bra jobb med longplay-inspelningarna och därför är denna spelare ett alternativ om du absolut vill ha in så många låtar som möjligt på en skiva, menar Hifi Choice.

Cirkapris: 3700 kronor

Produktfakta: JVC XM-R700 SL är en bärbar och inspelningsbar minidisc-spelare med MDLP som ger upp till 320 minuters speltid. Längsta drifttiden om 55 timmar uppnås med tre alkaliska AA-batterier men det följer även med laddbara batterier vid köp. Spelaren har bass-boost, mikrofoningång samt optisk ingång för att spela in ljud. Måtten är 82x20x89 mm och den väger 155 gram med batteri.

Modell: JVC XM-R700SL