Sök
Jens of Sweden MP300

Jens of Sweden MP300

Bra även utan radio

2004-05-28

En mp3-spelare som tidigare var utrustad med en svag radiosändare, testarna hoppas att funktionen återvänder men menar samtidigt att MP300 är konkurrenskraftig även utan radio.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 9/10 "En värstingspelare"
Ljud & Bild "En mp3-spelare att önska sig"
It Pro 9/10 "Jens of Sweden övertygar"
PC för alla 8/10 "Enkel att handskas med"

Vad tycker testarna?

Den i Sverige bortplockade radiosändaren på MP300 uppskattas av testarna, som tycker den fungerar bra och då främst i hemmet då det finns tendenser till störningar i bilen. I övrigt får också spelaren fina omdömen av testarna som berömmer såväl ljudbild och användbarhet som prisläge, batteritid och funktionalitet. Den största nackdelen med MP300 är att radiosändaren är olaglig.

M3

"En värstingspelare"

M3 upptäcker att MP300 erbjuder några riktigt nyttiga funktioner, där det mest intressanta är den inbyggda radiosändaren som testaren anser både är nyttig och rolig. Vid testtillfället var funktionen aktiverad och fungerade mycket bra inom tre meter från hemmastereon, i bilen upplevdes däremot ett antal kraftiga störningar vid användandet. Testaren uppmärksammar också att den annars så långa batteritiden försämrades kraftigt vid radiosändning. Även utan radiofunktion anses MP300 vara en bra mp3-spelare då den erbjuder vettiga inspelningsfunktioner samt hög ljudkvalitet med fylligt ljud över hela registret. M3 rekommenderar MP300 då priset anses vara överkomligt och den avslutande sammanfattningen lyder att detta är en högkompetent mp3-spelare som har det mesta.

Källa:

M3, nr 3 2004
Ljud & Bild, nr 4 2004
It Pro, nr 3 2004
PC för alla, nr 4 2004

Ljud & Bild

"En mp3-spelare att önska sig"

Ljud & Bild undrar varför inte alla mp3-spelare är skapta som JOS MP300. Testaren finner att lösningen med radiosändare är elegant samt konstaterar att funktionen fungerar riktigt bra på ett par meters avstånd. Även utan radiosändare upplevs dock MP300 som intressant, då Jens of Sweden förbättrat såväl uteffekt som ljudkvalitet jämfört med tidigare modeller. Testaren noterar att spelaren kan fungera som USB-minne och saknar egentligen bara USB 2.0 samt möjligheten att utöka minneskapaciteten med minneskort. Testaren hoppas att reglerna kommer att ändras så att radiosändaren blir tillåten då detta skulle göra en redan attraktiv spelare mycket svåremotståndlig.

It Pro

"Jens of Sweden övertygar"

It Pro menar att det unika med MP300 är den inbyggda sändaren och upplyser att om spelaren köps från USA så fungerar radiosändaren även här. Testaren konstaterar också att den av tillverkaren angivna batteritiden på omkring 26 timmar stämde väl överens med vad som uppvisades vid testtillfället. Även den svenska versionen kan stoltsera med mycket funktioner och tillbehör, men den medföljande bärremmen verkade inte hålla någon högre kvalitet utan gick sönder snabbt. Många mp3-spelare lider av nedsatt användarvänlighet, vilket inte stämmer överens med MP300 där även mer avancerad funktionalitet var enkel att lära sig utan manual. Ljudkvaliteten får bra betyg även om MP300 likt flertalet konkurrerande spelare lider av ett något burkigt ljud i vissa lägen. Vid radiosändning upplever testaren att ljudkvaliteten varierar beroende på den mottagande radion samt avståndet till denna. I bilmiljö blev ljudet dock väldigt burkigt. Testaren är annars positiv till MP300.

PC för alla

"Enkel att handskas med"

PC för alla har gjort ett jämförande test mellan nio mp3-spelare som alla har flashminne på minst 512 MB. MP300 från Jens of Sweden bedöms vara lättarbetad då funktionerna är lättåtkomliga och då det är enkelt att växla mellan radio och mp3-läge utan att behöva använda spelarens menysystem. Ljudet får högt betyg av testaren, som dock uppmärksammar att programmet Josmanager måste laddas ner från tillverkarens hemsida. Bäst i test blir Iaudio 4 och tre spelare hamnar på delad andraplats, däribland MP300 som tilldelas "PC för alla rekommenderar".

Cirkapris: 2750 kronor

Produktfakta: Jens of Sweden MP300 är en mp3-spelare som i originalutförande kan sända radiosignaler till närbelägna mottagare. Denna funktion är dock bortplockad på de skandinaviska modellerna då det i Sverige inte är tillåtet att sända radiosignaler på detta sätt. MP300 finns med 256 och 512 MB minne och klarar av att spela upp mp3-kodad musik mellan 32-320 kpbs samt wma i 32-192 kbps. Uteffekten är 12 mW. MP300 har inbyggd radiomottagare samt mikrofon för inspelning och drivs på ett AA (R6) batteri som räcker i ca 26 timmar. MP300 ansluts via USB 1.1 direkt via USB eller via medföljande förlängningskabel. Med spelaren följer även hörlurar, bärrem, batteri samt 3,5 mm audiokabel. Spelaren väger 47 gram utan batteri och har måtten 84x35x17 mm.

Modell: Jens of Sweden MP300