Sök
Jens of Sweden MP-X

Jens of Sweden MP-X

Liten och tålig

2006-03-23

En spelare som enligt tillverkaren tål svett, fukt och hårda tag. Lättanvänd men med få funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Komputer for alle - "Et fund"
M3 6/10 "Låter hyfsat"
Ljud & bild - "Ganska attraktivt pris"

Vad tycker testarna?

Trots sin enkelhet gillas MP-X av testarna. Den har få funktioner, men den har de funktioner som är nödvändiga om du använder spelaren för det den är avsedd för, det vill säga när du sportar och/eller vistas utomhus. I de tester den utsatts för verkar den också vara precis så tålig som tillverkaren lovar, även om viss tveksamhet råder över varför garantin inte gäller om spelaren utsätts för fukt eller liknande. Priset är lågt, men hörlurar medföljer inte.

Komputer for alle

"Et fund"

Komputer for alle har utsatt MP-X för hårda prov med både stötar och fukt, och spelaren fortsatte spela utan störningar. De svaga punkterna är anslutningarna, men dessa är dolda under en gummilucka. Saknas gör mjukvara för att lagra egna spellistor och själv bestämma i vilken ordning filerna ska spelas upp. Avsaknaden av funktionerna gör dock att batteritiden blir längre. Ett lågt pris gör denna spelare till ett fynd för köparen som kan klara sig utan display.

Källa: Till Komputer (DK)

M3

"Låter hyfsat"

M3 skriver att MP-X visserligen har relativt bra ljudkvalitet och är hyfsat billig, men den utlovade tåligheten betvivlas. Detta mycket på grund av att garantin inte gäller om spelaren utsätts för fukt eller liknande, vilket motsätts av vad som sägs i marknadsföringen. Funktioner finns det inte många av, men det behövs heller inte i motionsspåret eller på gymmet. Spelaren är lättanvänd men saknar teckenfönster. Priset är lågt, men då ingår inga hörlurar eller andra tillbehör förutom usb-kabel.

Källa: M3 (SE), nr 2 2006

Ljud & bild

"Ganska attraktivt pris"

Ljud & bild saknar inte display och skriver att ljudet i MP-X är bra. Det sistnämnda kanske dock beror på vilka hörlurar som används. De åtta knapparna på fronten är lätta att använda, i alla fall de mest viktiga; de som används för att höja och sänka ljudet. Formatet är litet och att spelaren ska tåla svett och fukt lovordas. Testaren rekommenderar att köpa till en handledsrem för att spelaren ska komma närmare kroppen vilket skyddar batteriet mot den strängaste kylan. Ett tips som kan förlänga batteritiden. Priset är tilltalande lågt och du får många mb för pengarna.

Källa: Ljud & Bild (SE), nr 3 2006

Cirkapris: 700 kronor

Produktfakta: Jens of Sweden MP-X är en mp3-spelare med 512 mb alternativt 1 gb minne. Den stöder mpeg, wma9, asf samt ogg vorbis. Spelaren är enligt tillverkaren gjort för en aktiv livsstil och ska tåla stötar och fukt genom sitt hölje i urethangummi. Anslutning för hörlurar samt usb-port. Inbyggt batteri som räcker upp till 12 timmar. Mått 54x43x11 mm, vikt 30 gram inklusive batteri. Hörlurar köpes separat. Priset är angivet för 512 mb.

Modell: Jens of Sweden MP-X