Sök
Jens of Sweden MP-500

Jens of Sweden MP-500

Utmärkt ljud

2006-05-30

En mp3-spelare som även kan spela upp filmer och visa bilder. Testarna tycker att den är snygg och har utmärkt ljud. Den uppfattas dock som lite krånglig att använda.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 5/10 "Trist bildkvalitet"
Pc hemma 10/15 "Ljudkvaliteten är strålande"
Cnet 5,3/10 "The video quality is fairly impressive"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att detta är en snygg mp3-spelare som har ett utmärkt ljud. Det påpekas att det tar alldeles för lång tid att läsa in bildfiler och att den kan vara krånglig att förstå sig på. En viss besvikelse var det över att hörlurar inte ingick i standardpriset. De är även eniga om att det finns bättre alternativ till denna även om mp-500 inte är någon dålig spelare. Är man en aktiv radiolyssnare är mp-500 ett utmärkt val.

M3

"Trist bildkvalitet"

M3 tycker att denna mp3-spelare påminner om Ipod nano. Den är snygg och har en mängd olika funktioner. Ljudet är strålande och musiken känns både mångsidig och noggrann. Nackdelarna är att produkten är svår att förstå sig på och att fronten fort blir smutsig. Bildkvaliteten är inte heller särskilt bra och testaren beskriver bilden som livlös. Det tar upp emot 30 sekunder att läsa in en bildfil på två megabyte, vilket är dåligt och drar ner betyget ytterligare. Väger man fördelarna mot nackdelarna så känns inte MP-500 helt prisvärd.

Källa: M3 (SE), nr 3, 2006 (SE)

Pc hemma

"Ljudkvaliteten är strålande"

Pc hemma anser att produkten håller bra kvalitet. Den är snygg och det känns fräckt med en knapplös mp3-spelare, då det räcker med en enkel beröring för att styra spelaren. Det finns en "holdknapp" på spelarens sida som gör att man slipper oroa sig över ofrivilliga tryckningar. Det bästa med produkten är ljudkvaliteten, som är utmärkt. Radiomottagningen är bra och spelaren har inbyggda stereohögtalare som funkar och hörs bra. Det ingår inga hörlurar i standardpriset, utan detta får man köpa till i så fall vilket är dåligt.

Källa: Pc hemma (SE), nr 3, 2006

Cnet

"The video quality is fairly impressive"

Cnet håller med de övriga testarna om att detta är en riktigt snygg produkt med sin blanka finish. Den har inbyggda högtalare vilket känns utmanande och gör produkten mer unik. Ljudet är mycket imponerande från högtalarna. Produkten kräver inte att man behöver använda någon mjukvara vilket gör det enklare för användaren. Videouppspelning är helt okey och testaren tycker att MP-500 duger fast påpekar att det finns bättre alternativ än denna, såsom Ipod nano.

Källa: Till Cnet (GB)

Cirkapris: 1900 kronor

Produktfakta: Jens of Sweden MP-500 är en mp3-spelare med minne på 1 gigabyte alternativt 2 gigabyte. Den stöder såväl ljud- som bildfiler och videoformat. Den har storleken 81x40x13 mm och väger 51 gram. Enligt tillverkaren skall mp-500 vara reptålig samt ha batteritid för 15,5 timmars musik alternativt 8 timmars videofilm. Den har svenska och engelsk menytext samt inbyggda högtalare och inbyggd mikrofon. Produkten finns i antingen svart eller guld. Det angivna priset är för modellen med 1 gigabyte minne.