Sök
Jämförande test - Bärbara dvd-spelare

Jämförande test - Bärbara dvd-spelare

Dvd-spelare i bilen, behövs det?

2010-07-12

Datorer och mobiltelefoner i all ära, på långresan i bilen är en portabel dvd-spelare både säkrare och enklare att hantera. Dvd-spelare finns i en rad olika varianter och här testar vi två nya modeller i lite olika prisklasser från Philips.

Modell Betyg Pris Kommentar
Philips PD9060 20 2500 Vridbar skärm
Philips PD7010 14 1700 Liten och klen

Inledning

Lyxiga PD9060 är spelaren för ”vuxna” eller barn med lite mer uttalade krav. Lilla PD7010 är en spelare för barn som inte har förstått att det finns mer påkostade alternativ till bilen, eller som i alla fall inte bryr sig om prylstatus. Vår treåring nöjde sig i alla fall med den lilla skärmen, men så här i efterhand blir jag lite betänksam över det enkla fästet som i princip inte ger någon säkerhet alls. En tunn resår är inget som håller vid en krock och då finns risk för betydande skador på den som befinner sig framför spelaren. Med tanke på den lilla skärmen gäller det också att sitta ganska nära för att kunna se något, men spelkontrollen är en rolig bonus. PD9060 ger mer bild och mer säkerhet.

Så gjorde vi

Dvd-spelarna har testats på långresa av två vuxna och tre barn i juni 2010.

Philips PD9060 - Vridbar skärmbetyg

PhilipsPD9060

Bildskärm: 9 tum, 800*480 pixel
Funktioner: Vridbar skärm, sd-kortplats
Omdöme: Påkostad och snyggt designad spelare med en smart skärm som kan vridas och vändas hur som helst. Fästet tar en stund att få på plats och skruvarna räcker inte riktigt till på längden i alla lägen, men väl där så sitter spelaren som gjuten. Divx-filmer går utmärkt men givetvis inte blu ray. Med 6 timmars teoretisk batteritid går det utmärkt att ta med sig spelaren in på kvällen. Tyvärr medföljer ingen nätkabel för vanligt vägguttag men detta finns i alla fall som tillbehör. Dyr men välpresterande.
Cirkapris: 2500 kronor

Philips PD7010 - Liten och klen

betygPhilipsPD7010

Bildskärm: 7 tum, 480*234 pixel
Funktioner: Spelkontroll (trådlös)
Omdöme: Liten och kompakt spelare i enkelt utförande. 7 tum innebär 5 cm mindre bild diagonalt och skärmen upplevs som betydligt mindre än i PD9060. Spelaren är också lättare och har ett mycket enkelt fäste i form av den medföljande väskan som fästs med resårband runt nackstödet. I detta läge är det svårt att komma åt kontakter på sidan samt att kunna byta skiva. Med PD7010 följer en cd med några enkla spel samt en trådlös fjärrkontroll. En trevlig bonus för barn i 5-6 års åldern. Modellen känns enkel och stryktålig, men får på grund av detta inte bli för dyr att köpa. Plus för stilrent utseende i vitt och svart. Minus för kort (upp till 3 tim) batteritid.
Cirkapris: 1700 kronor