Sök
Iriver T60

Iriver T60

Vanliga batterier för resan

2007-08-30

För resenären som vill använda vanliga aaa-batterier kan denna mp3-spelare vara ett bra val. Testarna är dock inte helt överens om ljudkvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 3/5 "This sonic triangle makes enjoyment disappear"
Sweclockers "Förvånansvärt bra ljud"
Trusted Reviews 7/10 "Sounds fantastic"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker inte att designen är helt klockren. Dels är spelaren något klumpig jämfört med de mer strömlinjeformade konkurrenterna på marknaden och dessutom verkar batteriluckan vara en aning ostadig. Omdömena om ljudkvaliteten skiljer sig åt där en testare tycker att ljudet är tunt och ekar medan de övriga två testarna anser att ljudkvaliteten är riktigt bra. Joysticken är lite krånglig att använda men man vänjer sig efter ett tag. Överföringen av filer är enkel och går snabbt. Det är smidigt att man slipper ladda spelarens batteri eftersom den drivs av vanliga aaa-batterier, men å andra sidan går batterierna snabbt åt och driften kan bli en ganska dyr historia långsiktigt sett.

T3

"This sonic triangle makes enjoyment disappear"

T3 testar förutom Iriver T60 även Creative Zen Stone, Ipod Shuffle, Mobiblu Cube2 samt Sony Walkman NW-E013F. Testvinnare är Sony medan Iriver T60 hamnar på en delad fjärde och sista plats tillsammans med Cube2. Ljudet på den aktuella modellen anses tunt och har en ekande effekt. Dessutom är spelaren utrustad med en joystick som är mer eller mindre hopplös att använda. Den är trög och fullständigt ovillig att samarbeta. Dock är displayen riktigt bra och dessutom kan ett vanligt aaa-batteri hålla liv i spelaren i nio timmar enligt testaren. Man kan enkelt överföra filer genom att dra och släppa. Dessutom har man tillgång till bra och användbara funktioner så som alarmklocka, fm-radio och diktafon. De medföljande hörlurarna är obekväma och inte särskilt bra så man bör investera i en annan modell.

Källa: T3 (GB) nr 140

Sweclockers

"Förvånansvärt bra ljud"

Sweclockers gillar inte den plastiga batteriluckan som är stor och ostadig och drar ned helhetsomdömet. Dessutom så känns konstruktionen i största allmänhet lite klumpig. Batteriet räcker i cirka 12 timmar vilket är okej men inte så bra som tillverkaren hävdar. Det är ändå en klar fördel att batteriet är utbytbart eftersom man då kan ta med sig ett gäng batterier om man är på resande fot och inte har tillgång till laddare. Joysticken är lite besvärlig att använda men man vänjer sig efter ett tag. Radiomottagningen är inte den bästa, och bor man på landet så kan man få problem. Testaren tycker dock att ljudkvaliteten är bra och spelaren tål att man höjer volymen riktigt ordentligt. Det går lätt att föra över filer och överföringshastigheten är hög. Vill man ladda över 100 megabyte tar det endast drygt 30 sekunder.

Källa: www.sweclockers.com (SE)

Trusted Reviews

"Sounds fantastic"

Trusted Reviews menar att designen är ganska klumpig om man jämför med det stora flertalet spelare på marknaden. Det kan tyckas gammalmodigt att använda sig av aaa-batterier, men om man är på resande fot är det bekvämt att kunna byta batterier och inte behöva ladda spelaren. Displayen är klar och tydlig men navigeringen kompliceras en aning av att man enbart kan sortera musik efter mappar och inte efter exempelvis artist eller album. Ljudkvaliteten är riktigt bra och ljudet är varmt samt basen framträdande. Testaren tycker dock att priset är väl högt och att man lika gärna kan lägga några kronor extra och istället investera i Iriver Clix2 som är mer prisvärd.

Källa: www.trustedreviews.co.uk (GB)

Cirkapris: 1200 kronor

Produktfakta: Iriver T60 är en mp3-spelare med 2 eller 4 gigabyte internt flashminne. Dimensionerna är 65x 28x22 mm och vikten ligger på 24 gram exklusive batterier. Format som stöds är mp3, wma, asf samt ogg vorbis. Spelaren är också utrustad med fm-radio. Anslutningen utgörs av usb 2.0 med stöd för ums. Spelaren drivs med ett vanligt aaa-batteri och batteritiden ska enligt tillverkarens uppgift ligga på max 19 timmar.

Tillverkare: Iriver