Sök
Iriver Spinn

Iriver Spinn

Innovativ mp3-spelare

2009-02-04

Iriver Spinn är en innovativ mp3-spelare med vacker design och en underbar skärm men som inte är direkt prisvärd.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "Spinn it, magistern!"
Trusted reviews 8/10 "The Spinn is an excellent and innovative PMP"
Anythingbutipod - "The Spinn offers something very unique to a very crowded market"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Iriver Spinn är en mycket elegant och väldesignad mp3-spelare som imponerar med sina innovativa inslag. De är förtjusta i skärmen som de anser vara mycket bra och även ljudkvaliteten övertygar. Gränssnittet får en hel del beröm då det är både enkelt och snyggt. På minussidan nämns bland annat knapparna på skärmen och batteritiden, dessutom tycker de att Iriver Spinn knappast kan sägas vara prisvärd och på det hela taget svår att rekommendera.

M3

"Spinn it, magistern!"

Iriver Spinn 1Svenska tidningen M3 tycker att foton och filmer ser väldigt bra ut på Iriver Spinn och tycker att videostödet fungerar bra och att det går smidigt att konvertera filmer. Testaren gillar gränssnittet som är rent och snyggt, närmast spartanskt. Knapparna på skärmen anses ligga lite väl nära kanterna men det ses inte som ett stort problem. När det gäller ljudet så tycker M3 att kvaliteten är mycket god med en ren och klar diskant men däremot så tycker testaren att det saknas lite i basen. Ett annat minus anses den icke alltför imponerande batteritiden vara.

Källa: M3 (SE) nr 9 november 2008

Trusted reviews

"The Spinn is an excellent and innovative PMP"

Iriver Spinn 2Brittiska Trusted reviews tycker att Iriver Spinn ser väldigt elegant ut och menar att den är välbyggd och perfekt för fickan. Testaren gillar också det sparsmakade gränssnittet som är logiskt och fint att titta på. Lite trassligt anses dock navigationen med knapparna vara. Vidare gillar testaren skärmen som anses vara funktionell för video och foton. Det som Trusted reviews tycker är allra bäst med Iriver Spinn är ljudet, testaren finner ljudkvaliteten superb och menar att den borde tilltala även de allra kräsnaste. Även filformaten som stöds får tummen upp.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Anythingbutipod

"The Spinn offers something very unique to a very crowded market"

Amerikanska nätsidan Anything but ipod tycker att Iriver Spinn erbjuder något nytt och spännande på en annars mättad marknad. Testaren anser att designen är väldigt bra och att skärmen är briljant. Vidare anses att den har ett bra stöd för olika filformat och att konvertering fungerar smidigt. På minussidan listar Anythingbutipod det höga priset och att ljudet inte kan anses vara tillräckligt bra för ljudentusiasterna. Testaren kan därför inte rekommendera den till de som vill ha en prisvärd mp3-spelare utan bara för de som söker en unik produkt.

Källa: www.anythingbutipod.com (US)

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Iriver Spinn är en mediaspelare som spelar musik och radio samt visar bilder, film och text. Spelaren har en 3,3 tum tft lcd-skärm och ett batteri som uppges hålla för upp till 24 timmars musik eller 5 timmars filmvisning. Det finns möjlighet för röstinspelning och inspelning via fm-radio. Spelaren stöder en mängd filformat som mp3, wma, asf, ogg, flac och ape för audio och avi (mpeg4 sp) och wmv (wmv9 sp) för film, dessutom hanterar den .txt och jpeg. Spelaren finns i versioner med 4 eller 8 gigabyte minne. Ansluts via usb 2.0 och är även utrustad med bluetooth 2.0. Vikten är 70 gram och måtten 95,5x51x10,7 mm. Prisexemplet avser varianten med 8 gb lagringsutrymme.

Tillverkare: Iriver