Sök
iRiver SlimX IMP-400

iRiver SlimX IMP-400

Spelglad och välutrustad

2003-03-28

En CD/MP3 spelare som stöder alla önskvärda format och som får bra betyg av testarna. Ljudkvaliteten rosas liksom sladdfjärrens innehållsrika menyer.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 9/10 ”Sets a new standard”
PC World 3,5/5 ”Elegantly styled”
T Break ”Awesome features”
IGN 9,75/10 ”Recommended without reservation”

Vad tycker testarna?

Spelarens snygga, rena och genomtänkta formgivning uppskattas. Naturligtvis utgör spelarens flexibilitet ett stort plus. Här kan man spela alla önskvärda musikfiler och dessutom organisera dem och bränna ner sina favoritlåtar i önskad ordning. En mängd funktioner hanteras via fjärren, men det gäller att ha god syn för texten på dess LCD är minimal. Dessutom är ljudet mycket bra. Att man får med extra utrustning som adapter för bilstereon och externt batteripack gör inte det hela sämre. Flera testare utfärdar stark köprekommendation.

Cnet

”Sets a new standard”

iMP400-redwine09

Cnet uppskattar den kompakta och snygga designen även om hörlurarna bara är hyfsade, men bättre än bärväskan. Att hantera IMP-400 är problemfritt men då spelaren kontrolleras från sladdfjärren är detta inget för den med dålig syn. Spelaren hanterar en mängd format och det är lätt att organisera sin musik. De återuppladdningsbara batterierna fungerar bra, men det externa batteripaketet fästs vid spelaren på ett märkligt sätt. Cnet testade med en rad olika skivformat utan problem. Däremot tar det några sekunder för IMP-400 att scanna skivor med både MP3 och WMA. Ett skrivminne hade varit en fördel då spelaren inte behövt scanna skivan varje gång. Skakminnet fungerade utan anmärkning och radiomottagningen var i nivå med förväntningarna. Batterilivslängden kallas ”medelgod”, men med det externa batteriet får man 10 timmar extra.

Källa: Till Cnets hemsida
Till PC Worlds hemsida
Till T Breaks hemsida
Till IGNs hemsida

PC World

”Elegantly styled”

PC World kallar spelaren elegant. Ljudkvaliteten är mycket bra med de medföljande hörlurarna. Testaren uppskattar att IMP-400 hanterar så många format och att man kan skapa spellistor. Men det är synd att filhanteringssystemet bara kan organisera musiken efter titel. Bättre hade varit att kunna sortera efter artist och genre. Testaren hade också gärna sett att någon mjukvara följde med. Radion är användarvänlig och skakminnet fullt tillräckligt. LCD-skärmen är lättläst men överbelamrad. Hållaren för de externa batterierna är störande för den som är på språng. Bilstereoadaptern är en trevlig bonus. IMP-400 är på det hela taget snygg, prisvärd och låter bra.

T Break

”Awesome features”

iMP400-redwine04

T Break tycker IMP-400 är ”ruskigt snygg” med sin rena look. Dessutom är den hyfsat stryktålig. Fjärren ser lika bra ut som spelaren, men det hade varit bra om även spelaren fått volymknapp. Nu går spelaren att använda utan fjärr, men förlorar man den går det inte att justera volymen. Fjärrkontrollen är användarvänlig och displayen skarp men liten och kan uppfattas som svårläst. Batteriet klarade sex till åtta timmars normal användning. På LCD:n kan man avläsa batterinivå, men den är något missvisande då det första batteriet håller längre än det andra. Den externa batterienheten är ful, men förlänger användbarheten med cirka sju timmar. Det tar några sekunder för spelaren att läsa in en CD skiva. Ljudkvaliteten är bra, men inte de medföljande hörlurarna. Skakminnet fungerade utan anmärkning. Positivt att spelaren stöder många språk. Testaren saknar medföljande mjukvara men spelaren kan uppdateras på nätet vilket är trevligt.

IGN

”Recommended without reservation”

IGN kallar IMP-400 ”den nya kungen av MP3/CD spelare”. Testaren har inga klagomål alls. Spelaren ser bra ut, fjärren håller toppkvalitet och är fullmatad av funktioner. Särskilt uppskattas att man kan stänga av knappsatsen på spelaren eftersom spelaren inte riskerar att slås på av misstag när den skumpar runt i väskan. LCD displayen är dock mycket liten, hade den inte varit knivskarp och bakgrundsbelyst skulle den inte gått att läsa. I displayen finns all information man kan önska sig, men av en så avancerad spelare väntar man sig att kunna ändra ordningen för hur informationen visas. Menyerna är OK. Ljudkvaliteten är förstklassig oavsett volym, men hörlurarna är dåliga. IGN utfärdar stark köprekommendation.

Cirkapris: 2670 kronor

Produktfakta: iRiver SlimX IMP-400 är en kombinerad MP3/CD spelare med FM radiomottagare. Spelaren hanterar CDR/RW samt MP3, WMA och ASF. IMP-400 har ett hölje med minimalt antal knappar, istället manövreras spelaren från sladdfjärren med knappar för spolning fram och bak, stopp samt volym. Fjärren har en bakgrundsbelyst LCD med information om låtnummer och låttid. Musikfilerna kan organiseras i mappar och brännas på en CD. Spelaren har en funktion som återupptar spelningen där man senast stängde av. Man kan spola i fyra hastigheter. Radion har 20 förinställda kanaler. De uppladdningsbara batterierna räcker för 12 timmars spelning, kopplar man på externa AA batterier får man ytterligare 10 timmars speltid. Medföljer gör hållare för extra batteri, fjärrkontroll, strömadapter, hörlurar, uppladdningsbara batterier, örsnäckor, användarmanual och biladapter. Måtten är 130(B)x140(L)x16,7(H) och vikt utan batteri 193 gram.

Modell: iRiver SlimX IMP-400