Sök
iRiver SlimX iMP-350

iRiver SlimX iMP-350

Portabel långkörare

2003-03-21

iRiver SlimX iMP-350 är en portabel CD-spelare som förutom de konventionella CD-skivorna även spelar mp3-, WMA- och ASF-filer.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,3/10 “Impressive design”
Hardware Zone 4,5/5 “A rather good product”
PC World 3,5/5 “Great skip protection”
Darwin Magazine “Check it out”

Vad tycker testarna?

Testarna är generellt positiva till spelaren, den är liten och smidig och har lång batteritid tack vare det extra batterifacket. En nackdel är att spelaren bara har ett fåtal knappar med de mest nödvändiga funktionerna, fler finns på fjärrkontrollen. Denna är utrustad med ett LCD-fönster som innehåller mycket information men är så litet att informationen är svårläst. En testare anser att filsorteringssystemet inte är något att hurra över. Ljudet bedöms vara bra, men den mest inbitne musikfantasten rekommenderas att investera i ett par mer avancerade hörlurar. En testare påpekar att spelaren kan uppfattas som något dyr, men att den är värd priset.

Cnet

“Impressive design”

IMP350_acc_1_b.

Cnet påpekar att spelaren har slimmad design och ett fåtal knappar på sidorna. Detta betyder knappast att man har sparat på funktionerna, snarare är varje knapp multifunktionell. SlimX spelade utan problem alla CD-skivor som testades med såväl MP3- som WMA- och ASF-filer. På grund av de åtta minuternas antistötfunktion kan man i stort sett kasta spelaren omkring sig utan att det märks på avspelningen. Fjärrkontrollen ger ett mycket positivt intryck med en upplyst display som hjälper användaren att navigera sig fram genom de menyer som finns. Ljudet är klart och högt med slagkraftig bas. Det finns även en mycket användbar funktion som gör att användaren kan återuppta avlyssnandet precis där man slutade, något som testaren önskar att alla tillverkare började använda. Batteritiden är 13 timmar, men önskar man förlänga speltiden till 23 timmar kan man stoppa två AA-batterier i den externa batterihållaren. De enda nackdelar spelaren har är att väskan saknar en bältesclip samt att displayen är väl liten.

Källa: Till Cnets hemsida
Till Hardware Zones hemsida
Till PC Worlds hemsida
Till Darwin Magazines hemsida

Hardware Zone

“A rather good product”

Hardware Zone menar att möjligheten att spela andra skivor förutom de konventionella, samt att spelaren har så många funktioner gör den intressant. SlimX förtjänar att övervägas om man letar efter en lätt spelare med många funktioner. Spelaren är snygg men är gjord så att höljet lätt blir repigt och smutsigt. Vidare är knapparna små för stora händer. För mer avancerade funktioner måste man använda fjärrkontrollen vilket är lite synd. Den medföljande manualen är bra och välillustrerad. Hörlurarna är OK om man inte har alltför höga krav på musikkvaliteten. Antistötfunktionen är tillräckligt bra för joggingturen. Spelaren är en dyr men prisvärd produkt.

PC World

“Great skip protection”

PC World anser att spelaren har de mest nödvändiga kontrollerna men de mer avancerade finns på hörlurkabelns fjärrkontroll. Den lilla skärmen visar mycket information på en liten yta. Man använder även fjärrkontrollen till att navigera bland alla de hundratals låtar spelaren rymmer. Spelarens antistötfunktion är mycket bra och det externa batteriutrymmet är idealiskt för extra långa resor. Överhuvudtaget anser testaren att spelaren är snygg och smidig och har en bekväm LCD-skärm. Nackdelen är dock att dess filsorteringssystem inte är något att hurra över.

Darwin Magazine

“Check it out”

Darwin Magazine menar att spelaren är liten och smidig. Om spelarens mjukvara skulle ändras i framtiden kan man uppdatera från företagets hemsida, bränna ner dem och automatisk ladda ner dem i systemet vilket testaren uppskattar. Mjukvara till din PC medföljer dock inte, det får man själv ladda ner från Internet. Om man vill hoppa över fjärrkontrollen kan man helt enkelt plugga hörlurarna direkt i spelaren och använda de integrerade knapparna, men då utan de fördelar som kommer med en LCD-display. Testaren anger knapparna som det enda egentliga klagomålet på spelaren, man liknar navigerandet bland funktioner vid morsespråket, möjligt att lära sig men irriterande innan man kommit så långt. Men man gillar spelaren och tycker bland annat om det extra batterifacket.

Cirkapris: 2097 kronor

Produktfakta: iRiver SlimX iMP-350 är en bärbar CD-spelare med dimensionerna 135(B)x145(L)x17(H) mm som väger 189 g exklusive batterier. Spelaren tar CD-R och CD-RW skivor med MP3, WMA och ASF filer. Spelaren har även FM-radio. Antishock 480 sek (MP3/WMA) och 180 sek för CD. Produkten levereras med två uppladdningsbara batterier samt ett externt batteripaket (två AA-batterier), hörlurar samt AC adapter

Modell: iRiver SlimX iMP-350