Sök
Iriver S10

Iriver S10

Liten spelare med stort ljud

2007-01-03

Trots minimala dimensioner och en vikt på knappt 18 gram har S10 2 gigabyte minne, färgskärm, radio och inspelningskapacitet. Testarna anser också att spelaren låter väldigt bra.
Testkälla Betyg Kommentar
Prylportalen 4/5 "Mycket smått och gott"
Cnet 7,7/10 "Strong and boomy"
M3 6/10 "Stor produkt i ett litet format"

Vad tycker testarna?

Iriver S10 är enligt testarna en ljudmässigt väldigt kapabel spelare sin storlek till trots. Det som också imponerar är färgskärmen och att ingen minimalistisk spelare tidigare också haft extrafunktioner som radio och diktafon. Tillverkaren uppges även fått till det med navigationen. D-click uppges fungera väldigt bra och en av testarna menar att den är i klass med Ipodens klickhjul. Batteritiden är spelarens akilleshäl med enbart åtta timmars uppmätt drifttid.

Prylportalen

"Mycket smått och gott"

iriver s10 3Trots sin storlek så är skärmen hos S10 ganska skarp och duger mer än väl för navigation i menyn skriver Prylportalen. Nackdelen är att skärmen anses stor i relation till spelarens storlek och att detta påverkar drifttiden hos batteriet till det sämre. Enbart tio timmar anses vara alldeles för snävt. Konceptet med att navigera genom att trycka på skärmens kanter uppges fungera väldigt bra och sparar dessutom utrymme. Det knakar dock när man trycker vilket ger testaren en känsla av plastighet. Spelarens extrafunktioner anses vara imponerande med tanke på dimensionerna. Diktafonen ger inspelningar med bra kvalitet och att radiomottagaren får in alla de största kanalerna. Musikuppspelningen imponerar starkt då det är nyanserat och klart samtidigt som det är riktigt kraftfullt. De medföljande hörlurarna ratas dock av testaren som tycker att de är både fula och obekväma. För den som prioriterar minimalism är S10 ett givet val avslutar testaren.

Källa: www.prylportalen.mkf.se (SE)

Cnet

"Strong and boomy"

Cnet anser att Iriver lyckats riktigt bra designmässigt med S10. D-click som använder sig av knapparna runt skärmen anses vara väldigt smidigt. Enligt testaren är det i klass med Ipodens skrollhjul. Skärmen anses vara väldigt skarp för sin storlek men testaren rekommenderar att ljusstyrkan ställs in på svagaste nivån för att bevara batteritiden. Funktionsmässigt anses S10 bjuda på långt mer än övriga minispelare. Mjukvaran som följer med anses väldigt bra men testaren förstår inte varför det enbart går att rippa skivor till wma och ogg och inte mp3. Överföring går riktigt snabbt och testaren uppmäter hastigheter på 3,1 megabyte per sekund. Uppspelning anses bjuda på varma, detaljerade mellan- och toppfrekvenser samtidigt som basen är ordentligt kraftfull. Radiofunktionen fick dock mycket ris av testaren, som knappt lyckades få in någon kanal.

Källa: www.cnet.com 

M3

"Stor produkt i ett litet format"

iriver s10 2När det gäller ljudet hos S10 så skriver M3 att det bjuds på en detaljerad och överlag bra återgivning. Speciellt mellanregistret och diskanten får beröm. Basen är däremot klen och låter lite tom. Storleken och utseendet upplevs som väldigt tilltalande. Dessutom är spelaren väldigt lätt att använda och har väldigt många funktioner med tanke på det lilla formatet. Diktafonen ger okej inspelningar och radion är lättskött med bra mottagning utomhus. På minussidan noterar testaren att batteriet inte är vidare uthålligt. Åtta timmar är för lite för att spelaren ska vara riktigt användbar anser M3.

Källa: M3 (SE) nr 10 2006

Cirkapris: 1700 kronor

Produktfakta: Iriver S10 är en flashminnesbaserad bärbar musikspelare med dimensionerna 29x42x10 mm och vikten 17,5 gram. Den har 2 gigabyte minne för lagring (ej expanderbart) och klarar av att spela mp3, wma, ogg vorbis och asf. Dessutom kan bilder i bmp visas på den 1,15 tums stora oled-färgskärmen. Batteriet är ett inbyggt litiumjon och har 10 timmars drifttid. Exempel på övriga funktioner är fm-radio, diktafon och fillagring. Spelaren ansluts till dator via usb med stöd för ums. Medföljande tillbehör är hörlurar samt mjukvaran Iriver plus 3.

Tillverkare: Iriver