Sök
Iriver N10

Iriver N10

Snygg småttingspelare

2005-04-06

Med N10 har Iriver lagt tyngdpunkten mot design. Funktionerna må vara färre men ljudet håller hög klass med tanke på det lilla formatet.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "N10 är föredömligt liten"
MP3 Musik "Har ordentligt med attityd"
Xonio "Bietet immer viel, viel Klang"

Vad tycker testarna?

Iriver N10 har ett fräckt modernt utseende och speciellt spegeln framför displayen nämns av alla testare. Det ger en häftig effekt, men enligt vissa på bekostnad av tydligheten. Ljudkvaliteten är med tanke på det lilla formatet riktigt bra enligt testarna. Det blir än bättre om man byter ut de medföljande hörlurarna. Användandet är enligt testarna enkelt men det kan vara lite svårt att alltid veta vilken knapp som gör vad.

M3

"N10 är föredömligt liten"

N10-liggande

M3 skriver att Iriver med N10 lyckas med det absolut viktigaste, att hålla en god ljudkvalitet trots det lilla formatet. Även om ljudet inte kommer upp i samma klass som övriga Iriverspelare så är testaren förvånad över att det är så bra tryck i ljudet. Testaren rekommenderar dock att man byter ut de medföljande hörlurarna för att kunna utnyttja ljudegenskaperna till fullo. Men det som mest gör produkten åtråvärd är just storleken och det välsvarvade skalet. Skärmen som sitter på är snygg och mycket tydlig och att man lagt en spegel framför skärmen är ganska häftig. Det negativa rör främst menyerna. De upplevs som ologiska då det inte alltid är klart vilken knapp som gör vad. Men de är enkla att navigera sig igenom vilket dock beror på att spelaren är utrustad med få funktioner.

Källa: M3, nr 10 2004
MP3 Musik, nr 3 2004
Till Xonios hemsida

MP3 Musik

"Har ordentligt med attityd"

N10-side-right

MP3 Musik gillar den effekt som fås när skärmen lyser under spegelglaset på fronten. Över huvudtaget påminner N10 mer om ett smycke än något annat i sin utformning. Dock hade ett halsband i tyg istället för det medföljande i plast höjt intrycket ytterligare. Testaren skriver att spelaren är väldigt lättskött och att upplägget med menyer och knappar är väldigt logiskt utfört. Användandet förenklas mycket av att det inte finns några andra funktioner än musikuppspelning och diktafon. Ljudet håller hög kvalitet vilket även gäller för de medföljande hörlurarna. Att man måste använda sig av tillverkarens program för överföring av musik ser inte testaren som något större problem. En produkt med attityd i utformningen som döljer en mycket bra musikspelare, summerar MP3 Musik

Xonio

"Bietet immer viel, viel Klang"

N10-standing-left

Tyska Xonio skriver att detta är den mest bekväma Iriverspelaren hittills. Mycket tack vare knapparnas styvhet och utformning som ger en gedigen känsla. Att skärmen är gömd bakom en spegel må vara snyggt, men det försämrar sikten och upplevs därför som något onödig. Tillverkaren har enligt testaren inte kompromissat med ljudet som anses vara riktigt bra. De medföljande hörlurarna är förvisso godkända men om man byter dem märks det att spelaren har ännu mer att ge ljudmässigt. En nätt spelare som kan bäras nästan vart som helst på kroppen utan att göra avkall på prestation enligt Xonio.

Cirkapris: 1600 kronor

Produktfakta: Iriver N10 är en bärbar Mp3-spelare som även klarar av att återge WMA och ASF. Spelare finns i varianter med 128, 256 eller 512 MB flashminne. Batteriet är inbyggt och laddas via USB-porten. En laddning uppges räcka i 11 timmar. Funktioner som finns är equalizer och inbyggd diktafon. Displayen är av OLED-typ och på 96x64 pixlar. Spelaren väger ynka 22 gram och har måtten 13(H)x27(B)x50(D) mm. Anslutning sker via USB 1.1. Spelaren kräver att man installerar medföljande programvara för överföring. Priset avser varianten med 256 MB minne.

Modell: Iriver N10