Sök
Iriver Lplayer

Iriver Lplayer

Pmp som impar

2008-08-27

En imponerande portabel mediaspelare som är fullpackad med fina funktioner och innehåller stöd för mängder av filformat. En klar utmanare till Ipod nano.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7/10 "Packed with features"
Pc magazine 3,5/5 "The Iriver Lplayer is a worthy nano competitor"
Good Gear Guide 4,5/5 "The Iriver Lplayer is an impressive portable media player"

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska överens om att detta är en imponerande mediaspelare som stödjer en stor mängd filformat, dock inte på videosidan där konvertering ofta behövs med osäkert resultat som följd. FM-radio, röstinspelare och en del andra smarta funktioner upplevs också som ett plus. På minuskontot hamnar det ibland lite krångliga navigeringssystemet och de trasslande knapparna, dessutom är inte ljudet så bra som det skulle kunna vara och de medföljande hörlurarna är inget att hurra för.

Cnet

"Packed with features"

Iriver Lplayer 1Cnet tycker att Iriver Lplayer är en mestadels imponerande maskin och att den stora behållningen är att den är proppad med fina funktioner. De tycker att förutom de självklara funktionerna som hantering av musik och video så är FM-radio, röstinspelning och bokmärken ett klart plus. Den klarar av att spela en mängd olika musikfiler men har en brist på videosidan där filer ofta behöver konverteras och ofta får tveksamt resultat. Vidare menar Cnet att ljudet är helt okej i deras testhörlurar och att det enkelt kan justeras. Knapparna reagerar inte alltid på tryck och att en bugg där albumtitlar presenteras på fel språk är klara minus, dessutom levererar inte batteriet en tillfredsställande livslängd.

Källa: www.cnet.com (US)

Pc magazine

"The Iriver Lplayer is a worthy nano competitor"

Pc magazine tror att många kommer att tycka att den här spelaren känns familjär, detta för att den liknar den lite mindre Clix. Vidare jämför de den med Ipod nano och menar att den mycket väl kan konkurrera med denna tack vare överkomligt pris och funktioner som till exempel FM-radio och röstinspelning. De tycker att den har god support för musikfiler, även om den inte spelar AAC, men att den saknar lite på videosidan där konvertering ofta behövs och resultatet blir blandat. Ljudet är skapligt men med de tillhörande hörlurarna är det direkt uselt. Ett smidigt och enkelt navigeringssystem är ett klart plus men ibland blir det krångligt och då måste instruktionsmanualen tas fram. Ett annat minus är att knapparna inte alltid reagerar på tryck.

Källa: www.pcmag.com (US)

Good Gear Guide

"The Iriver Lplayer is an impressive portable media player"

Iriver Lplayer 2Good Gear Guide tycker att Iriver Lplayer är en imponerande portabel mediaspelare och att den är en stark Ipod nano-utmanare. De tycker att navigeringssystemet kan bli lite trassligt och att vissa menyer är svårtillgängliga. Dessutom så är det lite problem med knapparna som både fastnar och inte heller reagerar vid alla tryck. En mängd filformat stöds och de menar att detta borde tillfredsställa de flesta av användarna, minuset kommer dock på videosidan då de menar att både kvaliteten och de filformat som stöds lämnar en del att önska. Ljudet är inte perfekt men ändå tillfredsställande, de medföljande hörlurarna är en stor besvikelse. Att alla filer kan flyttas via drag and drop i Windows och att den dessutom innehåller både FM-radio, röstinspelning och både text- och bildvisare är ett plus. Det är inte den snyggaste spelaren, men den klarar av det som förväntas.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Iriver Lplayer är en portabel mediaspelare som spelar musik och radio samt visar text, bilder och film. Spelaren har en 2 tum stor skärm med upplösningen 320x240 pixlar. Batteriet uppges hålla för upp till 12 timmars musik eller 3,5 timmars filmvisning. Det finns möjlighet till röstinspelning. Filer som kan hanteras är mp3, wma, ogg, asf, flac, xvid, txt, jpeg, bmp, png och gif. Finns med 2, 4 eller 8 gigabyte minne. Ansluts via usb 2.0. Vikten är 41 gram och måtten 60x43x13 mm.

Tillverkare: Iriver