Sök
iRiver iHP-120

iRiver iHP-120

Smakar det så kostar det

2004-03-31

iRiver iHP-120 är en MP3-spelare utrustad med såväl imponerande funktionalitet som en saftig prislapp. Testarna låter sig imponeras av enheten, men avskräcks samtidigt av priset.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,7/10 "High-capacity music machine"
PC Pro 5/6 "Excellent sound quality"
IGN 9,4/10 "The best hard drive portable"
Trusted Reviews 8/10 "An MP3 player that can do it all"

Vad tycker testarna?

Testarna är väldigt positiva till iHP-120 och är överens om att man får väldigt mycket finesser med denna MP3-spelare, men att det också kostar en bra slant. Testarna har en del synpunkter på teckenstorleken i LCD-fönstret, en del tycker den är för stor medan andra gärna hade sett den ännu större. Annars ges positiva kommentarer för såväl ljudkvalitet, lagringskapacitet som batteritid.

Cnet

"High-capacity music machine"

Cnet gillar alla små finesser iHP-120 bjuder på, men noterar samtidigt att kalaset inte är direkt gratis. Testaren uppskattar att iRiver som första tillverkare av portabla MP3-spelare har valt att skicka med en sladdkontroll med egen LCD-skärm, då detta underlättar när spelaren ligger i fickan. Överföring via USB 2.0 och 2 GB data tog ungefär två timmar från dator till spelare. Spelaren bjuder på många trevliga funktioner i samband med musiköverföring och sortering, men testaren uppmärksammar att många av dessa inte fungerade i MAC. Spelarens alla utgångar gör den väl anpassad till vidare anslutning, vad gäller hörlurar rekommenderas dock bättre doningar än de medföljande. Testaren ger tummen upp för batteritiden och skriver att den är 10 timmar längre än vad senaste iPod kan erbjuda. Om man är i behov av funktionaliteten kan priset kanske motiveras.

Källa: Till Cnets hemsida
Till PC Pros hemsida
Till IGN:s hemsida
Till Trusted Reviews hemsida

PC Pro

"Excellent sound quality"

iRiver-iHP-120_sida
PC Pro är imponerade av iRiver iHP-120, men misstänker att spelaren kommer få hård konkurrens. Testaren uppskattar USB 2.0 och förvånas över att ingen drivrutin behövdes till PC. Spelaren är avancerad men enkel att förstå sig på. Anslutningsmässigt den bäst utrustade MP3-spelaren. Batteritiden bedöms som acceptabel även om de 16 timmarna angivna i specifikationen snabbt halverades (till normal iPod-nivå) då testaren hoppade mellan album och låtar. Den inbyggda radion fungerar bra, men styrkan i mottagningen har en tendens att variera. Testaren finner prislappen vara i högsta laget och hade gärna sett att man kunde minska teckenstorleken på skärmen. Spelarens akilleshäl är storleken vilket kommer sig av den stora lagringskapaciteten.

IGN

"The best hard drive portable"

IGN gillade föregångaren iHP-100 väldigt mycket även om prislappen var lite för hög i förhållande till vad som erbjöds. Nu när iRiver har ökat lagringskapaciteten har spelaren blivit mer prisvärd, om än inte jättebillig. Detta sammanvägt med en funktionalitet som lovprisas gör att testaren utser iHP-120 till den bästa MP3-spelaren just nu. Designmässigt är spelaren enkelt utformad med knapparna lättåtkomliga, vilket gör att användarvänligheten ökar. Ljudet från spelaren är imponerande även om Creative Zen fortfarande är referensspelare. LCD-displayen är en av marknadens bästa. Överlag får spelaren bra omdömen men testaren hittar en möjlig förbättring gällande spelarens oskyddade kontakter som borde ha gummiploppar. iHP-120 hamnar på samma nivå som iPod och Rio och rekommenderas starkt för alla som vill ha det absolut bästa menar IGN.

Trusted Reviews

"An MP3 player that can do it all"

Trusted Reviews placerar iRiver iHP-120 bland de dyrare modellerna av MP3-spelare. Enheten är i största laget men det betyder att spelaren har en stor och tydlig LCD-display. Att fylla 20 GB med musik är en mycket svår uppgift och positivt är att den inbyggda hårddisken också kan fungera som lagringsmedia för andra filer. Överföringen går snabbt med USB 2.0. Testaren hade gärna sett att radioprogram gick att spela in direkt. Manualen är smått förvirrande men när man väl lärt sig spelarens knappar så är den ganska enkel att använda. Testaren bedömer ljudet från spelaren att vara i toppklass men rekommenderar starkt att man byter ut de medföljande hörlurarna då dessa inte håller samma höga nivå. Testaren slutsats är att detta är en av de mest avancerade MP3-spelarna som går att få, men att prislappen dessvärre avskräcker rejält.

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: iRiver iHP-120 är en MP3-spelare med 20 GB hårddisk. Spelaren klarar formaten MP3, WMA, ASF, WAV samt Ogg Vorbis. Förutom inbyggd FM-radio erbjuder iHP-120 även röstinspelning. Till radion fungerar hörlurssladden som antenn. Anslutningsmässigt finns hörlursutgång, digital optisk in och ut samt analog in och ut och en ingång för extern mikrofon. Det uppladdningsbara Li-Polymer batteriet är inbyggt och har drifttid på 16 timmar. Förutom LCD-skärm finns en liten skärm på fjärrkontrollen vid hörlurssladden. Menyerna kan fås på 39 språk, däribland svenska. Spelaren är uppgraderingsbar via firmware. Anslutning till PC via USB 2.0. Spelaren väger 160 gram med måtten 60x105x19 mm.

Modell: iRiver iHP-120