Sök
Iriver IFP-795

Iriver IFP-795

Kompetent musikmaskin

2005-05-19

Vill man ha en snygg och kompetent spelare med flashminne och långt batteriliv så kan man sluta leta och bege sig till affären genast.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 “Lååång batteritid”
Hardware.no “Gode opptaksfunksjoner”
Bios “Class-leading features”
Xonio "Hervorragender Klang"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att spelaren är både snygg och stilistisk och sticker ut bland konkurrenterna. Några anser att den är mycket enkel att använda, medan övriga testare menar att knapparna och styrspaken är i minsta laget, särskilt för den med lite större fingrar. Överförings-hastigheten är imponerande, likaså batteriets levnadslängd. Ljudet är bra, även om någon testare anser att det är lite tunt. Dock erbjuder spelaren flera bra och nyttiga funktioner, bland annat en funktion som gör att man kan anpassa inställningarna beroende på vilken sorts musik man lyssnar på.

M3

“Lååång batteritid”

iRiver-IFP-795_fram
M3 påpekar att designen är densamma som hos tidigare Mp3-spelare från Iriver, och man kanske borde variera sig lite. Spelaren är enkel att använda och man känner igen sig i både hård- och mjukvara. Radion är riktigt bra och inspelningen håller sedvanligt hög klass. Imponerande är batteritiden, när testaren spelat i trettio timmar så har batteriet långt ifrån gett upp, något som betyder att man kan lyssna på musik i en vecka med ett fyrpack batterier som enda vapen. Ljudkvaliteten är riktigt bra, förutom när man vrider på volymen alltför mycket. Det är framför allt hos de lägre basfrekvenserna som ljudet skrapar, och justerar man ned basen blir resultatet bättre. Investerar man dessutom i ett par bättre hörlurar så får man ett riktigt bra resultat.

Källa: M3, nr 8 2004
Till Hardwares hemsida
Till Bios hemsida
Till Xonios hemsida

Hardware.no

“Gode opptaksfunksjoner”

iRiver-IFP-795_svart
Hardware.no påpekar att Iriver har gjort sig kända för att tillverka Mp3-spelare som håller snäppet bättre kvalitet än konkurrenterna, och även designen är vanligtvis något extra. Överföringshas-tigheten och batteritiden på ca 40 timmar imponerar. För att skydda spelaren får man ett etui av genomskinlig plast. Detta imponerar dock inte eftersom det är relativt komplicerat att få på plats och dessutom sitter det inte heller riktigt bra. De medföljande hörlurarna är ok, men om man är det minsta kräsen bör man investera i ett par nya. Överföringshastigheten på ca 11,4 Mbps är imponerande snabbt, 512 MB fylls på ca 6 minuter. Ljudet är riktigt bra och spelaren är enkel att använda menar Hardware.no slutligen.

Bios

“Class-leading features”

iRiver-IFP-795_bak
Bios menar att spelaren knappast är riktad mot de användare som åker på långresor, med tanke på minnet. Istället är det gymmet och promenaden på stan som prioriteras. Spelaren har en snygg design som sticker ut. Den upplevs som något pillig att använda, särskilt med tanke på dem som har lite större fingrar. Flera roliga och nyttiga funktioner lockar till köp, bl a en batteritid på 40 timmar samt en bra radio med röstinspelare och klocka. Spelaren är en av de bästa med flashminne just nu. Vid avspelning är ljudet varmt och detaljerat medan basen ger ordentligt avtryck. Dock framstår vissa rocklåtar som något tunna, när spelaren inte riktigt når ända fram. Möjligheten att ställa in spelaren med hänsyn till vilken sorts musik man lyssnar på är dock mycket välkommen och uppskattad.

Xonio

"Hervorragender Klang"

Xonio anser att ljudet är bättre än hos många konkurrenter. Basen är respektingivande och mellanregistret liksom högre toner låter utmärkt. Dessutom har man flera möjligheter att anpassa ljudet för att få det så bra som möjligt, funktioner som är mycket uppskattade. Spelaren erbjuder knappast några revolutionerande nyheter, men det som finns är riktigt bra. Radio, spellistor, väckarklocka, fade-funktion och timer för radioinspelningar är kul och nyttiga. En nackdel är att knapparna är något pilliga att hantera. Dessutom kräver radion i stort sett helt störningsfria sändningar för att ge bra upptagningar.

Cirkapris: 1400 kronor

Produktfakta: Iriver IFP-795 är en mp3-spelare med dimensionerna 87x32x27 mm och en vikt på 37 g. Minnet är på 512 MB eller 1 GB och spelaren är utrustad med en grafisk LCD-display med blå bakgrundsbelysning. Spelaren har en equalizer med sex olika inställningar (normal, rock, jazz, klassisk, ultrabas, 3D). Spelaren hanterar filer av formatet ASF, Mp3, OGG Vorbis samt WMA. Vidare har spelaren inbyggd mikrofon, ingång för hörlurar, ingång för stereo samt USB 2.0. Spelaren har radio och röstinspelning. Batteritiden är ca 40 timmar.

Modell: Iriver IFP-795