Sök
iRiver iFP-390T

iRiver iFP-390T

Mycket innehåll, mycket stil

2004-01-16

Endast 35 gram väger denna MP3-spelare som får beröm av testarna när det gäller design, utformning, användarvänlighet och ljudkvalitet. Men örsnäckorna får skilda omdömen.
Testkälla Betyg Kommentar
Ign for men 9,2/10 "Has hit its mark yet again"
Cnet 8,7/10 "Hard to top"
What Hifi 4/5 "A tiny but talented player"
Tech TV 5/5 "Excellent sound quality"
PC Magazine 3/5 "One of the most flexible"

Vad tycker testarna?

iRiver iFP-390T får många positiva omdömen av testarna som tycker att spelaren är enkel att använda och förstå, att menyerna är väl uppbyggda och att designen är tilltalande. Ljudkvaliteten får mycket lovord även om flera testare anser att örsnäckorna bör bytas ut. Några andra tycker att kvaliteten hos örsnäckorna är riktigt bra. Överföringen via linjeingång, radio och röstmeddelanden får också beröm. Överföring via både linjeingång och USB anses gå smidigt. Någon testare tycker att spelaren är dyr, några menar att man får mycket musik för pengarna

Ign for men

"Has hit its mark yet again"

Ign for men menar att man över huvudtaget är imponerade av produkterna från iRiver och iFP- 390T är inget undantag. Designen är snygg och spelaren känns välkonstruerad och genomtänkt. Kontrollerna sitter på bra ställen och gör spelaren lätt att använda. Den är också väldigt behaglig i handen. LCD-skärmen är tydlig och stor. Spelaren startar fort och det går fort att navigera. När det gäller prestanda är EQ-inställningarna väldigt användbara. Ljudstyrkan är bra och man kan höra ljudet väl även i stökiga miljöer. Rakt igenom är ljudkvaliteten fantastisk. Ljudet är klart, rent och trevligt. Man bör dock byta ut medföljande örsnäckor. Överföring av filer går smidigt via linjeingången men USB 2.0 hade inte varit för mycket begärt. Bra att kunna spara andra filtyper i spelaren. Massor av innehåll i en liten apparat.

Källa: Till ign gears hemsida
Till Cnets hemsida
What Hifi, okt 2003
Till Tech TV:s hemsida
Till PC Magazines hemsida

Cnet

"Hard to top"

River-iFP-390T_stall
Cnet tycker att det finns många positiva aspekter hos iRiver iFP-390T. Spelaren är liten och lätt samt har attraktiv och hållbar design. LCD-skärmen är bra. Kontrollerna är välplacerade och menyn enkel att navigera. Tillgången till radio, röstmeddelanden och linjeingång beröms. Dock önskar man att spelaren var uppgraderingsbar. Fördelarna överväger dock nackdelarna, även om man i testet hade en del problem med mjukvaror och krånglande funktioner är spelaren en vinnare när det gäller design, funktioner och prestanda. Bra att spelaren klarar av många olika format. Att starta och komma igång med spelaren går smidigt och lätt. Att föra över filer via USB går snabbt och överföringen via linjeingång går ännu smidigare. Ljudkvaliteten är fantastisk och örsnäckorna fungerar väl. Kvaliteten hos radion är acceptabel men inte strålande. Batteritiden uppgick till 17 timmar i testen vilket anses väldigt bra.

What Hifi

"A tiny but talented player"

What Hifi säger att iRiver iFP-390T passar utmärkt att hålla i handen och att knapparna sitter väl till. Tillgången till radio liksom röstmeddelanden beröms. Spelaren är överhuvudtaget väldigt stilren och lätt att använda. Menysystemet fungerar utan problem. Linjeingången får också positiva kommentarer. Däremot tycker man att de medföljande örsnäckorna är förskräckliga och att kvaliteten i ljudet inte kommer till sin rätt. I övrigt är ljudet klart och bra, även om basen är något svag. What Hifi anser också att spelaren är dyr. Att föra över filer från dator går smidigt och snabbt. Radiokvaliteten är det si och så med, men ljudet duger. En spelare som har det mesta, men som inte slår konkurrenterna när det kommer till priset.

Tech TV

"Excellent sound quality"

Enligt Tech TV är iRiver iFP-390T en spelare som levererar kristallklart ljud och har en stilren samt lyxig design som är iögonfallande. Spelaren är mycket kompakt och smidig att ta med sig. Funktioner är många, däribland nämns framför allt linjeingången. Att röra sig i menyn och att använda spelaren är problemfritt och enkelt. Man ser egentligen ingenting negativt med spelaren. Man får mycket spelare för pengarna, ljudkvaliteten är fantastiskt bra med klart och trevligt ljud. De medföljande örsnäckorna håller riktigt hög kvalitet. Trevligt också att kunna spara ner filer som man vill ta med sig. En lysande spelare kort sagt. Verkligen värd ett köp.

PC Magazine

"One of the most flexible"

PC Magazine anser att iRiver iFP-390T är en mycket flexibel MP3-spelare som imponerar på många plan. Funktionerna är många och användbara. Bland de främsta funktionerna nämns tillgången till radio och möjligheten att föra över ljud genom linjeingången. Den inbyggda mikrofonen är användbar. Musikfilerna går väldigt smidigt att överföra och använda. En annan styrka som testaren ser är att de medföljande örsnäckorna är av god kvalitet och att batteriet håller otroligt länge. Den enda nackdelen man ser är att flervalsknapparna kan förvirra emellanåt.

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: iRiver iFP-390T är en MP3-spelare med 256 MB flashminne. FM Radio och linjeingång liksom mikrofon. Direkt MP3-kodning från mikrofonen, radio eller linjeingång, eller via en extern enhet som CD. Här går det att ställa kvaliteten mellan 8 och 320 kbps. Spelaren har stöd för svenska menyer. Speltid upp till 24 timmar med 1 AA-batteri. Örsnäckor medföljer. Effekten ligger på 12mW 16 ohm. Spelaren kan hantera MPEG, WMA, MP3 och ASF. Filer överförs via USB 1.1 om ca 6,4 MB per sekund. Spelaren väger 35 gram utan batteri och har måtten 91x35x26,7 mm.

Modell: iRiver iFP-390T