Sök
iRiver iFP-180T

iRiver iFP-180T

Liten och avancerad

2003-04-08

iRiver iFP-180T är en Mp3-spelare som av testarna får mycket höga betyg för ljud och enkelhet.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8/10 "A great choice"
PC för alla 9/10 "En klockren Mp3-spelare"
IGN 9/10 "Outstanding sound"
PC Magazine "Simplicity and usability"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare anser att iRiver iFP-180T är en mycket bra fickspelare. Den får lovord för en väl genomtänkt design som underlättar användandet. Menyerna är enkla att navigera. Ljudet anses mycket bra och de medföljande hörsnäckorna från Sennheiser är tillräckligt bra. Spelaren har lång batteritid vilket samtliga är positiva till. Överföringshastigheten är över medel. Samtliga anser att spelaren skall rekommenderas.

Cnet

"A great choice"

Cnet anser att spelaren är liten och lätt nog att omärkligt bäras med överallt. Spelaren levereras med ett band att ha runt nacken men Cnet avråder från detta eftersom spelaren svänger fram och tillbaka när man rör sig. Lyckligtvis är hörlurarnas kabel tillräckligt lång för att räcka från byxfickan och till örat. Spelaren har annars mer tillbehör än vad som kan tyckas vara möjligt med tanke på storleken. Med hjälp av den upplysta LCD-displayen kan man utan problem navigera genom låtar. Vidare anses installationen vara mycket enkel och testaren överförde 29,7 MB till spelaren på 77 sekunder vilket är över medel för USB 1.1. Överhuvudtaget är det mycket enkelt att använda spelaren. Hörlurarna är bra ur ljudsynpunkt och batteritiden är imponerande.

Källa: Till Cnets hemsida
PC för alla nr 2 2003
Till IGN:s hemsida
Till PC Magazines hemsida

PC för alla

"En klockren Mp3-spelare"

PC för alla tycker att spelaren är lätt men plastig. Testaren observerar att man inte kan koppla spelaren direkt till usb-porten utan medföljande kabel och överföringsprogram. Spelaren har många finesser, bland annat LCD-displayen med vilken inställningarna görs. Man kan välja mellan funktionerna musikspelare, radio och diktafon. Användaren kan göra egna equalizerinställningar och skapa egna spellistor. Testaren tycker att menysystemet inte är direkt enkelt men efter några timmar fungerar det OK. Batteritiden är bra och ett AA-batteri räcker 15- 20 timmar. Ljudet är förvånansvärt bra och öronsnäckorna är för ovanlighetens skull riktigt bra menar PC för alla. När man konverterar skivor klarar spelaren såväl Mp3 som wma.

IGN

"Outstanding sound"

IGN tycker att kombinationen funktion och form har en nära perfekt balans hos iRiver. Spelaren är mycket enkel att använda. Både LCD-display och knappar är välplacerade. En stor fördel med spelaren är att den går oerhört snabbt att starta. Testaren påpekar att det tar mindre än en sekund att börja botanisera bland menyerna, en punkt där den skiljer sig från de flesta. Menysystemet är fantastiskt enkelt och lätt att navigera. Vidare anser testaren att ljudkvaliteten är mycket bra liksom hörlurarna även om ett par ännu bättre hörlurar alltid är en bra investering. Ljudnivån är kraftig. Letar man efter en liten spelare med mycket tillbehör skall man definitivt titta på denna tycker IGN.

PC Magazine

"Simplicity and usability"

PC Magazine tycker att spelarens prismaliknande form gör att den står ut på marknaden. Bäst av allt är att den är enkel utan att offra användarvänlighet. Såväl filinformation som inställningar syns på en upplyst display och man kan navigera genom informationen med joysticken. De medföljande hörlurarna är bland de bästa man sett och låter lyssnaren uppskatta kvaliteten hos ljudet. Batteritiden 17 timmar anses bra. Den medföljande mjukvaran är enkel att installera och använda. Det enda som saknas är en funktion för flyttbart minne.

Cirkapris: 2300 kronor

Produktfakta: iRiver iFP-180T är en Mp3-spelare med 256 Mb inbyggt Flashminne. Batteritiden är ca 20 timmar och spelaren har dimensionerna 31x28x82 mm och väger 32 g exklusive batteri, ett 1,5 V AA. Spelaren kan hantera Mp3, wma och asf, har inbyggd FM radio och mikrofon för röstinspelning. Blå bakgrundsbelyst display som visar låttitel m.m. Filöverföringshastigheten är ca 4,8 Mbps. Medföljer gör nackrem, Usb 1,1 kabel, iRiver Manager samt hörlurarna Sennheiser MX300.

Modell: iRiver iFP-180T