Sök
iRiver H10

iRiver H10

Imponerande färgskärm

2005-04-27

iRiver H10 är en MP3-spelare med 5GB som tar upp kampen mot Creatives Zen Micro och Apples iPod Mini. Spelaren hanterar filformaten MPEG 1/2/2.5 Layer 3, MP3 VBR, WMA, TXT och JPEG. H10 kan även användas som diktafon och radio.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8/10 “H10 includes nearly every coveted feature”
PC Magazine 2,5/5 “Audio performance is excellent”
Trusted Reviews 7/10 “Fails to do a lot of the basic things"
Design Technica 7/10 “High end look but sound quality could be better”
M3 7/10 ”Stort ljud från liten spelare”

Vad tycker testarna?

iRiver H10 får sammantaget ganska höga betyg av testarna. Det sofistikerade utseendet beröms, likaså färgdisplayen där möjligheten att se kort ger extra pluspoäng. iRiver får en del kritik för att dokumentationen inte klargör var de nedladdade bilderna återfinns. Några av testarna ställer sig även lite undrande till de många alternativen för equalizern medan andra tycker att valmöjligheten är mycket bra. Ljudkvaliteten får överlag ganska bra betyg och testarna berömmer hur väl spelarens mjukvara fungerar. Dock blir det minuspoäng för att det bara går att spela låtarna från ett album i bokstavsordning.

Cnet

“H10 includes nearly every coveted feature”

iRiver-H10_fram
Cnet klassar iRiver H10 som en mycket bra spelare. Man tar upp den sofistikerade kompakta designen och löstagbara batteriet som mycket bra detaljer. Framförallt tycker man om att det finns möjlighet att använda spelaren som diktafon och radio, samt de goda inspelningsmöjligheterna. Testaren gillar att det går att titta på bilder och tror att detta är en detalj som många kommer att gilla. Ljudkvaliteten beskrivs som bra och pålitlig och man gillar att det finns många möjligheter för equalizerns inställning. Kritik får touchkontrollen som inte anses vara lika direkt och lättförståelig som testaren först trodde, i detta fall föredras iPod Mini. Det är dåligt att det inte finns möjlighet att föra över bilderna från spelaren till andra apparater.

Källa: Till Cnets hemsida
Till PC Magazines hemsida
Till Trusted Reviews hemsida
Till Design Technicas hemsida
M3, nr 3 2005

PC Magazine

“Audio performance is excellent”

iRiver-H10_finger
PC Magazine tycker att iRiver har många spännande funktioner och ett snyggt utseende. Testaren ställer sig lite negativ till de dåliga instruktionerna kring möjligheten att titta på och ladda över bilder, men skärmen uppfattas som skarp och bra så länge bakgrundsbelysningen är på. När den går av tycker testaren att skärmen är så gott som oläslig. Ljudkvaliteten bedöms som extremt bra även om de många alternativen för ljudinställningen anses vara överflödig. Funktionen för radio anses vara lätt att programmera och hantera. Även funktionen för diktafon får mycket höga betyg då testaren anser att återgivningen är av mycket god kvalitet. Stort plus ges för batteriet och möjligheten att byta det vilket på många andra spelare skulle kosta mycket pengar. Däremot ogillades det medföljande skyddsfodralet vilket uppfattas som fult och svårt att kroka fast på bälten och dylikt. Sammantaget tycker PC Magazine att iRiver bara är snäppet bättre än godkänt vilket gör att priset för spelaren anses vara lite för högt.

Trusted Reviews

“Fails to do a lot of the basic things"

Trusted Reviews anser att spelaren har många trevliga funktioner. Det är enkelt att navigera i menyerna och touchkontrollen är behaglig och lätt att förstå. Färgskärmen imponerar och möjligheten att se på foton i JPEG format omnämns som något som gör att iRiver står ut i konkurrensen. Även den snygga designen och möjligheten att få den i olika färger ger pluspoäng. Spelarens mjukvara anses vara mycket bra. Testaren tycker inte om att låtarna på ett album automatiskt hamnar i bokstavsordning och att det inte finns någon möjlighet att lyssna på det på något annat sätt. Kritik får batteriets uppladdningssystem eftersom det måste kopplas upp mot datorn med USB för att kunna ladda. Trots de många funktionerna håller iRiver inte måttet fullt ut.

Design Technica

“High end look but sound quality could be better”

iRiver-H10_uppifran
Design Technica tycker att iRiver har tagit ett steg i rätt riktning med H10. Framförallt poängterar testaren flera gånger hur snygg och bra färgskärmen är. Dock ges en liten varning och ett minuspoäng för att det inte går att föra över bilderna från spelaren till någon extern display. I och med detta tycker testaren att funktionen för överföring av bilder blir lite onödig eftersom det ändå inte går att göra något med dem. Menyerna anses vara lättnavigerade och lätta att förstå, och touchkontrollen uppfattas som mycket bra och lagom känslig. Utseendet får mycket höga betyg och livslängden på batteriet beröms. De många alternativen för ljudinställning tas upp som en anmärkningsvärd detalj men testaren undrar över när alla skulle kunna användas. Testaren tycker att det är dåligt att spelaren endast fungerar med Windows XP SP1 eller högre samt att den bara stödjer WMP 10.

M3

”Stort ljud från liten spelare”

M3 skriver att touchkontrollen och färgskärmen ger spelaren ett stilfullt utseende. Färgskärmen beskrivs som mycket stilren och snygg. Möjligheten att visa JPEG bilder på skärmen tas upp som anmärkningsvärt och M3 anser att bilderna håller god kvalitet om man har i åtanke att det faktiskt är en MP3-spelare. Touchkontrollen är lätt att förstå och använda och det är bra att det går att söka på både artist, album och genre. Ljudkvaliteten bedöms som bra, men man saknar det riktigt tunga basljudet. Ljudinställningarna är mycket bra. Att det finns möjlighet att snabbt byta batteri får extra pluspoäng. Testaren anser att iRiver har många funktioner och gillar framförallt att det går att göra timerstyrda inspelningar från radion i MP3-format. M3 tycker att priset är lite högt trots de många funktionerna.

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: iRiver H10 är en MP3-spelare med 5GB minne. Den har en touch pad navigering och 1,5 tums färgdisplay som kan visa upp till 260,000 färger. Färgdisplayen gör det möjligt att titta på foton. Spelaren är utrustad med klocka, radio, diktafon. En funktion är att spela in direkt från radio eller mikrofon till MP3-format. iRiver stödjer filformaten MPEG 1/2/2.5 Layer 3, MP3 VBR, WMA, TXT och JPEG. Tack vare stödet för TXT kan man även överföra textfiler. Batteriet är avtagbart och uppladdningsbart. Storleken är 96x55x15 mm och vikten är ca 96 g. iRiver kopplas till dator via USB 2,0. Datorn behöver ha Windows XP med service paket 1 eller högre samt Windows Media Player. Spelaren finns att få i färgerna röd, blå, grå och silver.

Modell: iRiver H10