Sök
Iriver E10

Iriver E10

Läckert ljud i smidigt format.

2006-10-18

Bättre ljud än så här har tidigare hörts i få mp3 spelare. Iriver har gjort en snygg, lättnavigerad spelare som är född till att bli succé.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 "E10 låter störtskönt"
Pc för alla 8/10 "En riktig Ipod dräpare"
Cnet 8,4/10 "a charming set of features"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Iriver skapat en stilig mp3-spelare som framförallt har ett grymt ljud. Överföring av musik från dator sker med en fantastisk hastighet och kvalitetskänsla. Det nätta formatet beröms trots att den inte är riktigt lika smal som en Ipod nano. Menysystemet bedöms som mycket lätthanterlig. Möjligheten till att använda spelaren som fjärrkontroll är en uppskattad extrafunktion och ger ett bra upplägg för att skoja till det med vännerna. Alla testarna tycker E10 är mycket prisvärd och ger tummen upp.

M3

"E10 låter störtskönt"

iriver_e10_sidanM3 tycker att Iriver har gjort en spelare med klass. Musiken är lättöverförd från dator till spelare med cirka fem megabyte per sekund vilket bedöms som mycket bra. Enligt tillverkaren skall Iriver gå att spela 32 timmar i sträck, men det ligger närmare 26 timmar vilket inte heller är fy skam. Irivers egna program fungerar bra, det enda som saknas är ett bra program som kan konvertera videofilerna till spelaren på ett smidigt sätt. Menyn i spelaren får mycket väl godkänt eftersom den är överskådlig och lätt att förstå. Det som E10 framförallt hyllas för är den fantastiska ljudkvaliteten. Den lilla förstärkaren levererar 2x18 miliwatt vilket ger ett kraftfullt, rent och klart ljud som inte någon mp3 spelare de tidigare testat kunnat leverera.

Källa: M3 (SE) nr 7 2006

Pc för alla

"En riktig Ipod dräpare"

Pc för alla menar Iriver har gjort en spelare som står sig väl i konkurrensen till Apples Ipod. De menar att navigeringen är idealisk. Volymkontroll och knapplås är perfekt placerade på sidan av spelaren. Speciellt beröms ljudet i E10 och det beskrivs som maffigt. Skärmen bedöms inte ge någon större filmupplevelse men bilden benämns ändå som vass. Det som upplevs som nackdelar är att E10 endast kan laddas genom usb samt att den tar lång tid på sig, två och en halv timme. Sammanfattningsvis tycker testarna att Iriver har gjort en fräck spelare med ett maffigt ljud för sin storlek.

Källa: Pc för alla (SE) nr 7 2006

Cnet

"a charming set of features"

iriver_e10_staendeCnet skriver att E10 har stora tydliga knappar för att vara så liten, men att den inte är riktigt lika nätt som Ipod nano. Däremot tycker de att spelaren är riktigt snygg med sin enkla och häftiga design. Skärmen beskrivs som aningen liten, vid något format är det svårt att få med hela bilden. Ljudinställningarna bedöms som bra och mångsidiga. Det finns många extrafunktioner för att göra spelaren ännu roligare så som flashanimerade bakgrundsteman. Testarna tyckte också att Iriver E10 levererade ett säkert och fylligt ljud med bra bas utan distortion. Även radiofunktionen beskrivs som utmärkt.

Källa: www.asia.cnet.com 

Cirkapris: 2300 kronor

Produktfakta: Iriver E10 har måtten 45x96x14 mm och väger 76 gram. Filformaten som kan användas är bland annat mp3, wma, ogg vorbis, mpeg4 och jpeg bland flera. Spelaren har 6 gigabyte hårddisk. Displayen är 1,5 tum och har 128x128 pixlars upplösning. Det finns diktafon och radio med 20 snabbval. Enligt tillverkaren räcker minnet till 1200 låtar och batteritiden till 32 timmars uppspelning.

Tillverkare: Iriver