Sök
Interaq Live C90

Interaq Live C90

Roliga, men onödiga funktioner

2005-01-13

Mp3-spelare som är en bildvisare, som är ett stoppur, som är en miniräknare, som är en.... Live C90 är en liten produkt med stor bredd på funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Hemma 9/15 ”Roligare än bra”
It Pro 7/10 ”En inte helt vanlig musikspelare”
PC för alla 8/10 ”Mp3-spelare som kan mer”

Vad tycker testarna?

Ljudet som levereras av Live C90 är helt okej men de extrafunktioner som lagts in lyckas inte underhålla testarna någon längre stund. De enda funktionerna som uppskattas är i princip radion och bildvisaren. Att produkten dessutom inte har inbyggd USB-kontakt och att den enbart använder sig av USB 1.1 går inte hem hos testarna. Positivt är dock att den dyker upp som en extern enhet.

PC Hemma

”Roligare än bra”

PC Hemma skriver att Live C90 fungerar bra som musikspelare och det lilla formatet är omtyckt. Men när det kommer till övriga funktioner så anses de mest onödiga. Bildvisare är en kul grej, men med den dåliga skärmen så förblir det enbart en rolig detalj för den prylgalne, anser testaren. Användarvänligheten är inte utan att man måste gå igenom instruktionsboken. Att spelaren fungerar som en portabel lagringsenhet anses bra, men att den inte har inbyggd USB-kontakt och enbart klarar gränssnittet 1.1, drar ned helhetsintrycket.

Källa: PC Hemma, nr 7, 2004
It Pro, nr 7, 2004
PC för alla, nr 8, 2004

It Pro

”En inte helt vanlig musikspelare”

LiveC90-stand

It Pro anser att det är på både gott och ont att Live C90 har en så pass stor skärm. Det går bra att titta på bilder men spelaren blir något klumpig. Specifikationen över inbyggda funktioner imponerar till en början men vid genomgång av dem så är det bara bildvisaren som, nätt och jämnt, håller måttet. Speciellt missnöje framkallar spelfunktionen. De spel som ingår är riktigt trista och det går inte heller att ladda ner nya, varför hela kategorin lika gärna kunde ha slopats, tycker testaren. Användargränssnittet upplevs som plottrigt och barnsligt färgglatt men ändå lätt att arbeta sig igenom. Det inbyggda batteriet håller sina utlovade timmar och kvaliteten på ljudet är helt okej. Dock står sig helhetsbilden av en inte helt genomarbetad produkt, hos It Pro.

PC för alla

”Mp3-spelare som kan mer”

LiveC90-closeup

PC för alla tycker att kontrollpanelen i Live C90 påminner om operativsystemet Windows med sina färglagda ikoner som leder användaren vidare. Förutom bildvisning i färg så bidrar den stora skärmen även till att göra menyerna mer överskådliga. Testaren gillar att C90 har så många extrafunktioner, färgskärm och är lätt att använda. Det som saknas hos spelaren är stöd för USB 2.0. Testaren upptäcker också att produkten inte klarar av wma i 192 kbit/s, trots att detta är angivet i specifikationen.

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Live C90 är en bärbar musikspelare som klarar av att återge Mp3, wma och ogg och finns att få med 256 eller 512 MB flash-minne. Har färgskärm på 1,9 tum som klarar av 4096 färger. Integrerade extrafunktioner är: bildvisare (jpeg), kalkylator, textfilsläsare, telefonbok, stoppur, röstinspelning, text-till-röst funktion, radio samt spel. Dessutom finns line-in ingång och 5-bands equalizer. Batteriet är inbyggt och av typen Li-polymer och ger 15 timmars speltid. Medföljande tillbehör är halsrem, plastfodral, USB-kabel, ljudkabel samt hörlurar. Live C90 väger 53 gram och har måtten 44x72x16 mm. Priset avser Live C90 med 512 MB.

Modell: Interaq Live C90