Sök
Intel Pocket Audio Player

Intel Pocket Audio Player

Enkel men proffsig Wma-spelare

2002-01-29

Intel Pocket Concert Audio Player är en Mp3-spelare som även stöder formatet Wma. 128 MB minne följer med i paketet och smidighet samt användarvänlighet får beröm av testkällorna.
Testkälla Betyg Kommentar
What Laptop & Handheld PC 3/5 "Good allround device"
PC för alla 9/10 "Liten och smidig och smart"
Zdnet 8,2/10 "A winner right out of the starting gate"
M3 8/10 "Mycket bra ljudkvalitet"

Vad tycker testarna?

Testarna är främst ense om att Intel Audio Player ger ifrån sig ett väldigt bra ljud med fantastisk kvalitet. Däremot anser flera testare att FM-radion var en besvikelse eftersom ”ingen kanal går att få in”. Användarvänligheten, den låga vikten och de klart dugliga hörlurarna är andra saker som kommenteras. Om prisvärdheten råder delade meningar.

What Laptop & Handheld PC

"Good allround device"

What Laptop & Handheld PC är mest negativa till att det inte går att uppgradera minnet hos Intel Audio Player, men annars anser tidningen att spelaren är mycket bra med fantastisk ljudkvalitet. Att spelaren även har en FM-radio är spännande och den fungerar OK. Även hörlurarna får godkänt betyg även om de förmedlar en del störningar. Spelaren är liten och bra men också något dyr.

Källa: What Laptop & Handheld PC, dec 2001
PC för alla, nr 10 2001
Till ZDNets hemsida
M3, oktober 2001

PC för alla

"Liten och smidig och smart"

PC för alla menar att enkelheten och det utmärkta ljudet gör spelaren till en vinnare. Knapparna är enkla och praktiska, men radion är i princip oanvändbar då det nästan inte går att få in några kanaler. Men en eloge till Intel för ett par riktiga hörlurar istället för hörsnäckor. Det är mycket tack vare dessa som ljudet är så bra. Vad testaren främst saknar hos spelaren är uppladdningsbara batterier och uppgraderbart minne.

Zdnet

"A winner right out of the starting gate"

Zdnet anser att Intel Audio Player är laddad med funktioner och att produkten är en av marknadens mest användarvänliga spelare, dessutom till ett bra pris. Trumfkortet är dess minneskort, 128 MB räcker långt men varför går det inte att uppgradera frågar sig testaren. Den attraktiva designen hos spelaren kommenteras liksom snabbheten i att överföra stora filer genom USB. Även hörlurarna får bra kritik och spelaren har en bra användarvänlighet med bara de viktiga knapparna och en rejäl display.

M3

"Mycket bra ljudkvalitet"

M3 säger att Intel Pocket Concert Audio Player verkar vara mycket genomtänkt. Imponerande är den superba ljudkvaliteten och den mängd minne man får till ett rimligt pris. Däremot är det negativt att spelaren inte fungerar med Mac och att FM-radion inte får in några kanaler. Om radion hade varit bättre och en fjärrkontroll hade funnits så hade spelaren varit en fullpoängare. Designmässigt menar M3 att spelaren är både lyxig och enkel på samma gång, precis så liten som man vill ha den. Reglagen sitter bra till och hörlurarna är klart godkända. Även om minnet inte går att uppgradera så räcker det bra. Dessutom är ljudet enligt testaren ”helt fantastiskt”.

Cirkapris: 3200 kronor

Produktfakta: Intel Audio Player är en Mp3-spelare som även stöder Wma och som har FM-radio. Ett Strata Flash Memory-kort med 128 MB minne ingår där Intel hävdar att fyra timmar musik får plats. Däremot finns det inga möjligheter att uppgradera minnet. Spelarens FM-radio kan ställa in 10 förvalskanaler. Spelaren fungerar bara med PC där filerna överförs via USB. Två mjukvaror medföljer i form av Intel Audio Manager och MusicMatch Jukebox Plus. På framsidan finns en playknapp och två knappar för låtbyte. På sidan sitter ett rullhjul med vilken du snabbare kan hoppa fram i låtlistan och skifta mellan olika menyer. Spelaren är 97x62x24 mm och väger 97 gram. Hörlurar medföljer i köpet.

Modell: Intel Pocket Audio Player