Sök
iAudio M3

iAudio M3

Värdig konkurrent till iPod

2004-08-31

M3 är en snygg Mp3-spelare med en ovanlig lösning för att spara utrymme. Med 20 GB minne, god ljudkvalitet och lång batteridriftstid utgör M3 en allvarlig konkurrent till Apple iPod.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 3/5 "Thinner than Kate Moss"
Mp3 "En ren smaksak"
Cnet 8,7/10 "Rocks in every area"
M3 6/10 "Saknar ett rejält teckenfönster"

Vad tycker testarna?

Det blir många positiva omdömen när iAudio levererar sin nya Mp3-spelare. Den håller hög kvalitet, den är snygg och den är billigare än iPod, trots att M3 kommer med både radio och röstinspelning. Det går ruskigt snabbt att ladda ner musik och formatet är minimalt. Testarna upplever den separata displayen som lite besvärlig eftersom storleken gör den svårläst. En testare upplever M3 som långsammare än andra spelare eftersom man ibland fick vänta på hårddisken.

T3

"Thinner than Kate Moss"

T3 tycker att iAudio M3 är en snygg och smart spelare. Den är billigare än den så dominerande iPod, trots att den är mindre och har extrautrustning såsom FM-radio. Det är en smart idé att ha teckenfönstret separat, men skärmen är minimal och texten likaså. Skärmen har också en tendens att reflektera ljus vilket kan göra den svåravläst. Tyvärr är menyerna tråkiga att navigera. Eftersom displayen inte kan sortera via Mp3-taggar kan man bara navigera via mappar. Att ladda ner musik från datorn är desto roligare eftersom detta går på ett ögonblick. Ljudkvaliteten är bra och volymen räcker till. Radion och inspelningsfunktionen är helt OK, menar T3.

Källa: T3, June 2004
Mp3, nr 1 2004
Till Cnets hemsida
M3, juni 2004

Mp3

"En ren smaksak"

iaudioM3
Svenska tidningen Mp3 uppfattar spelaren som en produkt av hög kvalitet. Formgivningen är snygg med det ovanliga greppet att placera displayen separat. Skärmen är dock mindre än vanligt vilket också gör menyerna svåra att navigera. Man kan till exempel inte justera volymen samtidigt. Det tog testaren fem sekunder att överföra ett helt CD-album vilket anses mycket bra. Tidningen uppskattar att spelaren är försedd med ljudutgång, vilket är ovanligt. Det går också bra att använda spelaren som diktafon. Mikrofonen sitter på huvudenheten så man är tvungen att ha båda enheterna framme vid inspelning. Ljudkvaliteten är generellt mycket bra. Ibland fick man stå ut med lite väntetid från hårddisken, vilket gör M3 lite långsammare än andra spelare.

Cnet

"Rocks in every area"

Cnet kallar M3 en "en högkapacitetsspelare som är mindre än iPod". Den är elegant men verkar tålig. Den är tunnare och lättare än iPod. Lösningen med en separat display är en smaksak. På displayen finns plats för all information man kan önska. Det tar lite tid att lära sig navigera och man kan behöva kasta ett öga i manualen. Spelaren hanterar de flesta formaten, men stöder ännu inte någon musikbutik på nätet. Den rekordsnabba överföringen överträffar i alla fall iPod. Det medföljande programmet Jet Audio är mycket bra. Det jobbar med befintliga filer i datorn så man slipper hålla reda på vilka filer som ligger i vilken enhet. Ljudet är rent och kraftfullt, men högtalarna som följer med är för stora för att sitta bra i öronen. Enligt testaren klarade batteriet 10,8 timmars speltid, vilket även det är bättre än iPod.

M3

"Saknar ett rejält teckenfönster"

M3 gillar displayen på sladdfjärren men saknar likväl en rejäl skärm på spelaren. Det tog testaren 30 minuter att fylla hela hårddisken. Navigeringen känns besvärlig eftersom spelaren inte kan läsa Mp3-taggar. Man uppskattar att spelaren utrustats med radio men mottagningen är inte den bästa. Tack vare linjeingången behöver man inte ens tillgång till dator för att göra inspelningar utan kan lägga in hela skivsamlingen direkt från stereon. Ljudkvaliteten får fullt godkänt. Priset är jämförbart med iPod men här får man radio och inspelningsfunktion på köpet.

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Mp3-spelare med 20 eller 40 GB minne (ca 1000 kr dyrare) som stöder MP3, WMA, OGG, ASF, WAV och MPEG. M3 har en LCD-display monterad på sladdfjärren, separat från spelaren. På displayen finns plats för 6 rader text. På huvudenheten sitter mikrofon för röstinspelning. Bland funktionerna märks FM-radio, skakminne, equalizer och möjlighet att skapa spellistor. Mjukvaran kan uppgraderas via webben. Enligt tillverkaren ska fulladdade batterier klara en maximal speltid på 14 timmar. Mått: 104x61x14 mm. Vikt: 136 gram.

Modell: iAudio M3