Sök
iAudio 5

iAudio 5

Fantastiskt ljud, sämre gränssnitt

2005-07-06

Ljudkvaliteten hos denna spelare anses i stora drag vara fantastiskt bra, med ett klart och starkt ljud. Att spelaren däremot är svår att hantera vad gäller menyer och annat kommenteras också.
Testkälla Kommentar
MP3 Musik ”Välgjord spelare med bra ljud”
Zdnet “Excellent sound quality”
IDG Testcenter ”Kan mycket och gör det bra”

Vad tycker testarna?

Testarna berömmer framför allt ljudkvaliteten hos denna spelare. Ljudet anses vara klart, starkt och välljudande. Däremot anses spelaren vara svår att hantera med de två hjulen på vardera sidan om spelaren. Displayen håller hög kvalitet menar alla testare. Funktioner som uppskattas är tillgången till radio liksom möjlighet att få displayen mer personlig genom olika färgval.

MP3 Musik

”Välgjord spelare med bra ljud”

iAudio-5_blue
MP3 Musik säger att spelaren är ganska svår att använda och att man föredrar lösningar med en navigeringsspak framför hjulen på sidorna av denna spelare. Att det är ett hjul på varje sida av spelaren gör att den är svår att använda med en hand. Trots navigeringssvårigheter uppskattar man spelaren på andra sätt, däribland möjligheterna att göra menyn och spelaren mer personlig genom olika färger på displayen. Displayen är i övrigt tydlig, klar och tillräckligt stor. Att kunna spela in från radion är utmärkt, speciellt eftersom man kan göra det med en timer. Ljudkvaliteten får beröm och dessutom gör equalisern det enkelt att ställa in ljudet efter egna önskemål. Ljudet är kraftigare än vad man brukar se hos MP3-spelare. Öronsnäckorna som medföljer köpet är inte de bästa. Smidigt att kunna koppla in spelaren till dator utan att behöva installera drivrutiner och mjukvara om man inte vill.

Källa: MP3 Musik, nr 2 2005
Till ZDNet
Till IDG Testcenter

Zdnet

“Excellent sound quality”

iAudio-5_bak
Zdnet jämför iAudio 5 med dess föregångare med nummer fyra efter namnet och man konstaterar att den nya produkten har USB 2.0 och bättre batteritid. Dessutom har den lika många bra funktioner och höga ljudkvalitet som föregångaren. Att det finns olika mycket minne att välja bland är bra. Man säger dock att spelaren är i det dyraste laget. Spelaren känns välkonstruerad och är lätt att hålla i. Knapparna är små men känns ändå hållbara. Menyerna är något krångliga och det är ibland svårt att hitta vad man söker. Menyn har för många lager för att kunna nå fram smidigt till de rätta inställningarna men det är förmodligen mest en vanesak att ha både menyerna och hjulen på spelarens sidor. Att kunna justera bakgrundsfärgen på displayen är kul och unikt. Medföljande mjukvara är mycket lättanvänd. Inspelningar från radion låter bra, detsamma gäller själva radion. I övrigt är ljud-kvaliteten fantastisk. Ljudet är klart, rent och starkt. Hörsnäckorna är något obekväma men har riktigt god kvalitet. Det finns många inställ-ningar att välja bland om man vill justera musiken. 14,5 timmar höll batterierna, vilket anses vara godkänt. Att föra över filer går snabbt.

IDG Testcenter

”Kan mycket och gör det bra”

iAudio-5_green
IDG Testcenter anser att spelaren har en del unika egenskaper som ytterligare bättrar på tillverkarens goda rykte. Spelaren kan kännas lite otymplig och inte så hållbar men den är lätt och liten. Kul att själv kunna välja färg på displayen. Medföljande hörsnäckor håller godkänd kvalitet. Testaren konstaterar att spelaren erbjuder en fantastisk ljudkvalitet och menar att det inte finns någon bättre spelare att köpa idag. Det går lätt att ställa in via equalisern och ljudet är klart, starkt och mycket bra. Att man styr spelaren via hjul på sidorna kan kännas ovant till en början. Displayen har hög kvalitet, dessutom är den större än vanligt förekommande på MP3-spelare. Spelaren stöder många format, vilket uppskattas. Radion låter godkänt. Filöverföring går kvickt. Batteritiden får beröm och man tycker allt som allt att spelaren har mycket att erbjuda, till ett bra pris.

Cirkapris: 2100 kronor

Produktfakta: iAudio 5 är en flashbaserad MP3-spelare som kommer i fyra olika utföranden. Det går att välja minneskapacitet på 256 MB, 512 MB, 1 GB eller 2 GB. Spelaren stöder formaten MP3, WMA, ASF, WAV och OGG Vorbis. Har programmet JetShell som enkelt konverterar CD-skivor till MP3. Anslutning via USB 2.0. Spelaren har förutom musikuppspelning även diktafon, FM radio och linjeingång. Det går att göra radioinspel-ningar. Batterier som används är av typen AAA och uppges hålla för 20 timmars spelande. Spelaren kan användas som extra hårddisk. Det finns en LCD-skärm med fyra rader i upplösningen 128x64 dpi. Spelarens mått är 76,8x35x18 mm och den väger 28 g utan batteri.

Modell: iAudio 5