Sök
Creative Zen Vision W

Creative Zen Vision W

Portabel minibio

2007-10-23

Har man en långresa framför sig så kan Creative Zen Vision W vara en lämplig färdkamrat om man vill titta på film och/eller lyssna på musik.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 4/6 "Trög när man bläddrar i bilder"
What hifi 5/5 "An excellent portable"
Good gear guide 4,5/5 "Controls can be a little stiff"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att spelaren är förhållandevis smidig. Displayen är väl tilltagen och har en utmärkt kvalitet, såväl skärpa som färgåtergivning är mycket bra. Displayen är dessutom tillräckligt stor för att det skall vara ok att titta på en två timmar lång spelfilm. Några testare tycker att ljudkvaliteten är fullt godkänd om man lyssnar i de medföljande hörlurarna medan en testare är lite mer tveksam och menar att dynamik och bas saknas. Menysystemet är tydligt och enkelt att använda. Kontrollerna är bra placerade men de kan ibland upplevas som något stela och svåra att trycka ned. Ett irritationsmoment är att spelaren inte går att ställa upp, vilket kan vara störande när man vill titta på långfilm.

Bild & ljud hemma

"Trög när man bläddrar i bilder"

Bild & ljud hemma menar att minneskapaciteten är väl tilltagen och skärmen likaså. Spelaren är respektingivande stor men fortfarande bärbar. Displayen är utmärkt, bland annat är skärpan uppseendeväckande hög. Spelaren hanterar de flesta komprimeringsformaten för musik utom aac-filer. Det tar ca 22-23 sekunder att starta upp spelaren vilket är okej. Bilder visas på ett par sekunder och video på 3-4 sekunder, ett resultat som är klart godkänt. Batteriet duger men inte mer, man bör helst ha med sig ett extra om man skall ut och resa. Batteritiden är ca 4,5 timmar för videouppspelning och ca 13 timmar om man lyssnar på musik, allt enligt tillverkaren. Ljudkvaliteten är okej, men inte mer. Testaren saknar dynamik och bas. Ett minus är också att spelaren inte kan stå upprätt, vilket kan vara ett irritationsmoment när man vill titta på video.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 6/7 2007

What hifi

"An excellent portable"

What hifi tycker att mediespelaren är utrustad med en hel del fördelar. Bland annat erbjuder den en väl tilltagen hårddisk och en rejäl skärm. Displayen är tillräckligt stor för att det skall vara uthärdligt att titta sig igenom en film på två timmar. Såväl ljud som bild presenteras på ett utmärkt sätt. Som musikspelare imponerar den och använder man sig av de medföljande hörlurarna så serveras man en detaljerad och slagkraftig ljudbild som få konkurrenter kan mäta sig med. Testaren menar att modellen är förhållandevis liten samtidigt som den är snygg, egenskaper som är eftertraktade hos mediespelare. Dessutom är användargränssnittet klart och tydligt. Testaren påpekar att mediaspelaren har ett förhållandevis bra pris som gör den värd att rekommendera.

Källa: What hifi (GB) september 2007

Good gear guide

"Controls can be a little stiff"

Good gear guide anser att en bra mediaspelare måste balansera vikt, skärmstorlek, minne och funktioner på ett bra sätt. Jämfört med föregångaren så är denna modell större och tyngre, men samtidigt har man tillgång till en större display och en större hårddisk. Displayen är riktigt bra, den är skarp och uppvisar fantastiska färger. Upplösningen är hög och det är trevligt att kunna titta på filmer i 16:9-format. Ljudet är inte perfekt men ändå helt okej, det står sig bra mot konkurrensen. Kontrollerna är rätt placerade, men ibland upplevs de som lite stela och svåra att trycka ned vilket kan vara irriterande. Menysystemet är förhållandevis okomplicerat och går snabbt att sätta sig in i.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cirkapris: 3700 kronor

Produktfakta: Creative Zen Vision W är en mediespelare med dimensionerna 134x22x75 mm och vikten 276 gram. Displayen är 4,3 tum stor och har en upplösning på 480x272 pixlar. Den hanterar 262144 färger. Hårddisken är 30 gigabyte. Spelaren stödjer filer i formaten mp3, wav, wma, avi, divx, mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4 samt jpeg. Uttag finns för usb 2.0, tv-utgång samt hörlurar.

Tillverkare: Creative