Sök
Creative Zen Vision:M

Creative Zen Vision:M

Imponerande mediespelare

2006-03-09

En mycket uppskattad mediespelare med en imponerande skärm och bildkvalitet. Med många användbara funktioner bedöms den vara en av de bästa mediespelarna hittills på marknaden.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 “Det bästa valet”
Toms hardware - “Dyr- men prisvärd”
Din side 51/60 “En av de aller beste”
What hifi 5/5 “This is the one we’d buy”
Trusted reviews - “The Zen scores highly”

Vad tycker testarna?

Creative Zen Vision:M bedöms som en mycket bra spelare med många möjligheter. Den är mycket användarvänlig och testarna är imponerade av bildkvaliteten med bra färger och hög skärpa. Att spelaren hanterar flera olika filformat och att menyerna är enkla att använda uppskattas mycket. Även ljudkvaliteten bedöms som utmärkt. Den erbjuder många användbara funktioner som fm-radio, alarmklocka och röstinspelning. Däremot anmärks det på att batteritiden är kortare än utlovat och att den är i tjockaste laget. Testarna är mycket imponerade och den bedöms vara en av de bästa mediespelarna hittills på marknaden.

M3

“Det bästa valet”

CreativeM3 tycker att Creative Zen Vision:M är en mycket intressant mediespelare. Utseendemässigt är den lik en ipod men den är nästan dubbelt så tjock som den och har betydligt fler funktioner att erbjuda. Ytan är mycket reptålig men testaren anmärker på att den istället är känslig för fingeravtryck. Menysystemet får beröm och beskrivs som tydligt och enkelt att använda. Det är mycket uppskattat att spelaren hanterar i stort sett alla olika filformat. I de få fall som den inte gör det så går det lätt att konvertera i den medföljande programvaran. Både bild och ljud bedöms vara av utmärkt kvalitet. Skärmen är skarp med tydliga och klara färger. Testaren tycker att den erbjuder många vettiga funktioner och speciellt alarmklockan och den inbyggda radion uppskattas. Dessvärre är batteritiden kortare än utlovat och den är lite i tjockaste laget.

Källa: M3 (SE), nr 2 2006

Toms hardware

“Dyr- men prisvärd”

Creative Zen Vision:M gruppToms hardware är mycket imponerade av bildskärmen, både storlek, färger och skärpa. Att den hanterar flera olika format får också pluspoäng. Den beskrivs som elegant med tydliga knappar och stor scrolldyna vilket testaren bedömer komma väl till pass för stortummade. Även här anmärks det på att den blanka ytan drar till sig fingeravtryck. Den medföljande mjukvaran är enkel och användbar och testaren tycker att det är den smidigaste metoden för att överföra filer. Bildkvaliteten och ljudet beskrivs som utmärkta. Det anmärks dock på att den inte håller utlovad batteritid. Med de många funktioner den erbjuder blir den dyr men testaren menar att den är prisvärd. I övrigt bedöms den vara en av de bästa enheter som testaren sett.

Källa: Till Toms hardware (SE)

Din side

“En av de aller beste”

Creative Zen Vision:M bottomDin side berömmer också Creative. Den beskrivs ha flera intressanta funktioner att erbjuda. Skärmen bedöms ha en mycket bra skärpa med klara fina färger. Att den hanterar många olika filformat uppskattas också. Testaren rekommenderar att man brukar medföljande mjukvara för att hantera överföringar och den anses vara enkel att använda. Även menysystemet är bra och överskådligt. Ljudkvaliteten är bra men tyvärr är inte de medföljande hörlurarna lika bra. Överlag bedöms den vara en av de bästa spelarna hittills på marknaden.

Källa: Till Din Side (NO)

What hifi

“This is the one we’d buy”

What hifi testar fyra olika bärbara spelare. Creative Zen Vision:M är testvinnare med maxpoäng på alla delar. Testaren är mest imponerad över skärmen och att den verkar större än sina 2,5 tum. Bilden beskrivs som skarp med klara färger. Även den inbyggda radion och röstinspelning uppskattas. Att den hanterar flera olika format tycker testaren också är en tillgång. Ljudkvaliteten bedöms som bra och kraftfull.

Källa: What Hifi (GB), mars 2006

Trusted reviews

“The Zen scores highly”

Creative Zen Vision:M greenTrusted reviews skriver att detta är den bästa mediespelaren som Creative hittills har kommit med. Designen beskrivs som snygg även om den liknar ipoden dock är Vision M betydligt tjockare. För att vara så stor har den lite för snålt tilltaget minne tycker testaren. Bildskärmen får mycket beröm och färger beskrivs som fylliga och bilden har hög skärpa och kontrast. Den bedöms som mycket bra för både stillbilder och videouppspelning. Det är en omtyckt detalj att den går att koppla till tvn, där den också ger en utmärkt bild. Den inbyggda fm-radion och röstinspelningen uppskattas helt klart, tyvärr bedöms inspelningskvaliteten vara i lägsta laget. Testaren ger stort beröm för att spelaren hanterar många olika format. Ett problem är att spelaren ibland inte svarar och man måste återställa den manuellt. Överlag är testaren verkligen imponerad och den beskrivs som mycket användbar.

Källa: Till Trusted reviews (GB)

Cirkapris: 3800 kronor

Produktfakta: Creative Zen Vision:M är en 30 gb mediespelare med lagringskapacitet för upp till 15.000 låtar, tiotusentals foton och 120 timmars video. Den har en 2,5 tums skärm som hanterar 262.144 färger. Videoformat som den hanterar är wmv9, mpeg1/2/4, rörlig jpeg, divx och är kompatibel med xvid. För foton har den stöd för jpeg, bmp, gif, png samt tiff. Det finns även inbyggd fm-radio och röstinspelning. För nedladdning av musik och video fungerar spelaren med prenumerationer och betaltjänster. Den är kompatibel med Microsoft Outlook. Det är upp till 14 timmars ljuduppspelning eller 4 timmars videouppspelning. Mått 104x62x19 mm och vikt 163 g.

Modell: Creative Zen Vision:M