Sök
Creative Zen V Plus

Creative Zen V Plus

Bra på det mesta

2006-11-17

Creatives mp3-spelare Zen V Plus är en modell som förutom ljud också hanterar bilder och video. Testarna är nöjda med hur spelaren presterar och vad den innehåller, men klagar över saknade filformat.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,3/10 "A superb choice"
M3 7/10 "V som i väldigt nära"
Pc för alla 5/10 "Musikspelare tappar greppet"
What video 5/5 "Superb in every way"
Sweclockers - "Enkel men ändå komplett mediaspelare"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att ljudkvaliteten är bra på modellen. Att det går att spela video och visa bilder tycker alla är positivt, även om det imponerar olika mycket på olika testare. Vidare tas den lilla storleken och den kompetenta bildskärmen upp som ett glädjeämne bland alla. Enkelheten i navigering och de logiska menyerna är något som också påtalas i de flesta tester. Funktionerna tycker vissa testare är många och bra, andra att det saknas finesser. De klagomål som finns är de olika källorna inte ense om, men de flesta verkar handla om yttre problem eller filformat. Att spelaren har en tendens att bli smutsig, lätt kan halka ur handen eller att en kabel är kort är några av dem. Filformat som anses saknas är framförallt ums.

Cnet

"A superb choice"

Cnet tycker att Zen V Plus har en fickvänlig design och ett trevligt utseende, trots att dessa uppfyllts har skaparna inte skurit ned något i skärmutrymme. Skärmen återger färger bra och går att titta på ur alla vinklar utan problem. En annan stor styrka hos modellen är att den har gott om funktioner. Både fm-radio, möjlighet att spela in ljud och in- och uppspelning av video finns bland denna mp3-spelares möjligheter. Att den också klarar att spela upp wma-filer är bra. Till sist på plussidan finns en mycket bra ljudkvalitet och lång batteritid. Bland nackdelarna nämns att joysticken är liten och skärmen är svår att se i solljus och det saknas ums-stöd.

Källa: www.cnet.com (US)

M3

"V som i väldigt nära"

Enligt M3 är Zen V Plus en mp3-spelare som både är snygg och har bra ljud. Ljudet har ett bra register och en bas på lagom nivå. Modellen är lätt att använda och har enkla menyer, som kontrolleras av en styrspak, som dock kanske är lite för liten. Funktionerna är bra, och ganska många: det finns radio, videospelare och diktafonfunktion för intervjuer, bland annat. Drifttiden utlovas till 15 timmar, men modellen verkar kunna prestera mer, vilket är klart godkänt. Det går också att spela över musik direkt från stereo med linjeingången. Det finns inget stöd för ums-filer, vilket är synd, och så kunde videon ha varit klart bättre.

Källa: M3 (SE) nr 8 2006

Pc för alla

"Musikspelare tappar greppet"

Pc för alla är missnöjda med designen på Zen V Plus, som de anser är plastig och hal och känns både lätt att tappa och spröd i sin utformning. Navigeringen är enkel och bra och trots få saker man måste lära sig kan man uppnå ganska mycket när det gäller spellistor till exempel. Bland funktionerna återfinns bildvisning, klocka, alarm, röstinspelning och ett program för hantering av kalendrar och kontakter. Skärmen är liten, men fyller sitt syfte och har en bra färgåtergivning. På den kan man, som sagt, visa bilder, vilka kan överföras via usb. Ljudet är av hög kvalitet, och linjeingång finns, vilket medger överföring direkt från cd eller vinyl, vilket är jättebra. Ett sista minus får dock Zen V Plus för hörlurarna som är alldeles för stora för många människors öron.

Källa: Pc för alla (SE) nr 9 2006

What video

"Superb in every way"

What video tycker att Creatives mp3-spelare Zen V Plus är en väldigt bra sådan som har allt man kan kräva. Designen är annorlunda och funkig i lite egna färger. Navigering är extremt lätt med en styrspak och ytterst få knappar. Dessutom är hela menysystemet genialt i sin enkelhet. Linjeingången som gör att du kan överföra direkt från cd eller annat med hjälp av en inbyggd wma-kodare är mycket bra att ha. Skärmen har 128x128 pixlars upplösning och fungerar bra. Förutom obligatoriska funktioner, som mp3- och wma-uppspelning, finns det till exempel radio, röstinspelare och alarmklocka. Både video-, bild- och musikfiler kan överföras från datorn. Videouppspelningen ger en utmärkt bild, oavsett vilket av de gångbara filmformaten som än ska spelas upp. Färgerna och skärpan är mycket bra, och det enda lilla problemet är att eftersom rörelser är lite skakiga kan saker som dålig läppsynkning uppstå. Bilder är precis lika bra som videouppspelningen. Ljudkvaliteten är också superb, ljudet är rent och basen är tydlig. Oavsett vilket ljud det är, filer överförda från en yttre källa, vanliga mp3-filer eller radio är kvaliteten alltid lika hög.

Källa: What video (GB) december 2006

Sweclockers

"Enkel men ändå komplett mediaspelare"

Sweclockers tycker att Creative Zen V Plus är en utmärkt mp3-spelare, som med sin lilla storlek ändå har en massa funktioner, kan visa film och vara lättförståelig på samma gång. Modellen är enkel och användarvänlig med smidiga menyer, och det hela blir inte sämre av att den också är liten och följaktligen lätt att ta med. Ljudet är mycket bra med tanke på hur liten den är, och den lilla skärmen kan betraktas från vilket håll som helst utan att bilden förlorar på det. Bland nackdelarna kan nämnas att spelaren lätt blir smutsig, att konverteringsprogrammet som gör om filmfiler till sådana spelaren klarar inte godtog divx-filer, att det inte finns särskilt många extra finesser och att usb-kabeln är lite för kort.

Källa: www.sweclockers.com (SE)

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Creative Zen V Plus är en mp3-spelare med flashminne på 1 gigabyte alternativt 2 gigabyte. Det angivna priset är för den mindre storleken. Modellen klarar av filer av följande format: mp3, wma, jpeg, avi, mpeg4 och det egna konverterade filmformatet ima adpcm. Skärmen är på 1,5 tum och 128x128 pixlar. Batteritiden är cirka 15 timmar för ljud och runt 4 timmar för video. Spelaren har måtten 43,5x67,5x15,9 mm och väger 43 gram.

Tillverkare: Creative