Sök
Creative Zen Stone

Creative Zen Stone

Enkel och billig spelare med sting

2007-08-15

Trots en låg prislapp levererar denna lilla mp3-spelare ett utmärkt ljud. Att den är snygg och är enkel att använda gör också sitt till.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 5/5 "Ready to rock"
Cnet 6,3/10 "For sound and price"
It Pro 5/6 "Helt klart et godt valg"
Digital Trends 7/10 "Quality sound from a budget player"

Vad tycker testarna?

Testarna är inte direkt ense om batteritiden. Vissa anser att den är bra och andra tycker den kunde vara längre. I övrigt är testarna överens om att detta är en snygg och lättanvänd mp3-spelare. Ett par testare saknar skärm och en annan testare kommenterar att de medföljande hörsnäckorna inte är bekväma några längre stunder. Överlag är det en spelare med ganska få finesser och extra tillbehör. Passar den som inte behöver så många funktioner och är ute efter bra ljud till ett riktigt bra pris.

T3

"Ready to rock"

T3 anser att spelaren är billig, framför allt med tanke på att den kommer från ett känt märke. Gränssnittet kunde vara något bättre gjort, även om det är lätt att förstå och batteritiden kunde ha varit längre, men i övrigt får spelaren absolut högsta betyg. Den är lätt och smidig och framför allt är ljudet starkt och imponerande. Spelaren är oerhört enkel att använda och det är lätt att föra över musik. Testaren saknar tillgång till en pausknapp, men annars finns de grundläggande reglagen. T3 testade även Ipod Shuffle, Mobiblu Cube2, Iriver T60 och Sony Walkman NW-E013F där Sony Walkman blir testvinnare. Creative Zen Stone blir bästa budgetval.

Källa: T3 (GB) nr 140 2007

Cnet

"For sound and price"

Cnet tycker att spelaren har både sina fördelar och sina nackdelar. Framför allt tilltalas testaren av spelarens låga pris och ljudkvaliteten. Däremot tycker testaren inte att batteritiden är speciellt bra och dessutom lockas inte testaren av designen. Den är väldigt liten vilket är bra, men samtidigt saknar den skärm. Spelaren är enkel att använda, med få finesser vilket är skönt för den som bara vill spela musik och inget annat. Det är också lätt och smidigt att föra över musik. Bra valuta för pengarna.

Källa: www.cnet.com (US)

It Pro

"Helt klart et godt valg"

It Pro tilltalas framför allt av spelarens enkelhet i både design, utformning och användning. Spelaren är en av de minsta på marknaden och konstruktionen är väldigt bra. Ett stort plus är att fingeravtryck inte verkar fastna så lätt. Spelaren är en budgetspelare och saknar mer avancerade inställningsmöjligheter, men testarna anser att den ändå har många kvaliteter. Det går snabbt och enkelt att föra över musik till spelaren. Ljudkvaliteten anses vara klar med bra bas även om volymen är lite lägre än på många andra spelare. Det är på områdena ljudkvalitet, batterikapacitet och pris som denna spelare utmärker sig.

Källa: itpro.no (NO)

Digital Trends

"Quality sound from a budget player"

Digital Trends säger att spelaren är kompakt, lätt och har en snygg design. Kontrollerna är uttänkta och smart placerade. Dessutom svarar de snabbt när de används och känns lagom hårda. Överlag är spelaren väldigt enkel att använda. Med tanke på spelarens låga pris så är ljudet mycket bra och så även vid högre volym. De medföljande öronsnäckorna känns hållbara men blir obekväma efter en kort stund. Det är lätt att föra över filer från dator till spelaren. Vid uppspelning av musik saknar testaren emellanåt en skärm på spelaren. Testaren tycker det är tråkigt att det inte går att spela musik under tiden som man laddar spelarens batteri. Totalt sett en billig och smidig spelare som passar den som inte behöver så många inställningar och är ute efter bra ljud.

Källa: www.digitaltrends.com (US)

Cirkapris: 350 kronor

Produktfakta: Creative Zen Stone är en mp3-spelare med 1 eller 2 gigabyte minne och ett uppladdningsbart batteri som räcker 10 timmar. Spelaren stöder formaten mp3 och wma. De har också stöd för Audible 2 & 3. Ansluts till dator via USB 1.1 eller 2.0. Spelaren väger 19 gram och har måtten 54x35x13 mm. Priset avser 1 gigabyte minne.

Tillverkare: Creative