Sök
Creative Zen Stone Plus

Creative Zen Stone Plus

Mycket funktioner trots sin ringa storlek

2008-01-21

Liten och behändig utmanare som är rejält utrustad, får mycket goda omdömen men når inte riktigt ända fram när det gäller ljudkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Allt om pc 93/100 “Radion fungerar alldeles utmärkt”
What hifi 4/5 “Very light and practical”
T3 5/5 “The best player 50 quid can buy”
M3 6/10 “Basen hör inte till de fetare men är ändå helt ok”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Creative Zen Stone Plus har en behändig storlek och är lättanvänd. Lcd-skärmen och den inbyggda radion får bra omdömen. Ljudmässigt kan Creative Zen Stone Plus inte riktigt mäta sig med den största konkurrenten på marknaden. Det saknas en del bas i ljudbilden även om ljudet generellt sett ändå får bra omdöme. Testarna rekommenderar att hörlurarna som medföljer byts ut.

Allt om pc

“Radion fungerar alldeles utmärkt”

Allt om pc anser att Creative Zen Stone Plus är en kompakt mp3-spelare med lcd-skärm vilket gör den lättanvänd. Creative Zen Stone Plus har många olika inställningar för ljud och uppspelningslägen. Hörlurarna som medföljer är okej men saknar en del bas. För den som vill ha bra ljudkvalitet rekommenderas andra hörlurar. Inspelningsfunktionen får bra omdöme och tidigare inspelningar är enkla att hitta i menysystemet. Creative Zen Stone Plus har en inbyggd radio och ett tidtagarur som är riktigt användbart för joggingrundan.

Källa: Allt om pc (SE) nr 13 2007

What hifi

“Very light and practical”

What hifi skriver att Creative Zen Stone Plus är en liten och behändig mp3-spelare. Det finns bra med fästanordningar för motionärer som vill lyssna på musik under löprundan, bland annat finns en hållare i form av en nyckelring. Ljudmässigt kan Creative Zen Stone Plus inte riktigt mäta sig med den största konkurrenten på marknaden. Det saknas en del bas i ljudbilden även om ljudet ändå får bra omdöme. Testaren anser att de främsta attributen med Creative Zen Stone Plus är lcd-skärmen och den inbyggda radion.

Källa: What hifi (GB) december 2007

T3

“The best player 50 quid can buy”

Enligt T3 har Creative Zen Stone Plus ett bra ljud för att vara en så pass liten mp3-spelare om man byter de medföljande hörlurarna. Attribut som den inbyggda radion och lcd-skärmen får bra omdömen av testaren. Till de mindre tillkortakommandena hör avsaknaden av en ”hold-knapp” och att skärmen inte fungerar bra i solljus. Det plastiga höljet är ömtåligt och när musiken spelas upp skapas det ett litet mellanrum mellan varje mp3-spår. Batteritiden är bra och Creative Zen Stone Plus har användarvänlig mjukvara och har god kompatibilitet med lagliga nedladdningstjänster.

Källa: T3 (GB) nr 142

M3

“Basen hör inte till de fetare men är ändå helt ok”

M3 tilltalas inte av det estetiska hos Creative Zen Stone Plus som ändå är liten och smidig. Ljudet får bra omdöme och ger bra valuta för pengarna även om mellanregistret flyter ihop och basen kunde vara kraftigare. De medföljande hörlurarna får underkänt och hörlurar av bättre kvalité bör införskaffas för att få ut maximalt av ljudet. Det är enkelt att föra över musik till Creative Zen Stone Plus som fungerar bra med Windows men hastigheten på överföringarna är väldigt långsam. Radiomottagaren får bra omdöme även om det inte går att spela in från radion.

Källa: M3 (SE) nr 7 2007

Cirkapris: 550 kronor

Produktfakta: Creative Zen Stone Plus är en mp3-spelare med 2 gigabytes flashminne och har en lcd-skärm på 64x64 pixlar. Spelaren stöder Mp3, WMA, WAV och AAC. Inbyggd FM radio, röstinspelningsfunktion och tidtagarur finns. Ansluts med usb 2.0. Är kompatibel med Windows utforskare och filer förs över med drag-och-släpp teknik. Måtten är 55,6x35,3x12,8 mm och vikten är 21 gram.

Tillverkare: Creative