Sök
Creative Zen Nano Plus

Creative Zen Nano Plus

Har alla önskvärda egenskaper

2005-12-28

Creative Zen Nano Plus är en mp3-spelare med flashminne som har alla egenskaper man vill ha i en riktigt liten mp3.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 4/5 "Impressive sound quality"
M3 7/10 “Mycket bra funktioner”
Designtechnica - “Deserves close consideration”
Vnunet 4,5/5 Stiff competition for the iPod Shuffle"
PC Magazine 3,5/5 Easy-to-use, versatile, powerful player”

Vad tycker testarna?

Testarna gillar Creative Zen Nano Plus. Den är liten och nätt, upplevs robust och stöttålig men kan även uppfattas som något plastig. Testarna uppfattar den som mångsidig med de många bra egenskaperna som diktafon och fm-radio. Den har en bra batteritid och dessutom låter den riktigt trevligt. Åsikterna går isär gällande huruvida den är lättanvänd eller inte. Mjukvaran har fått ömsom ris som ros. Ett minus som flera av testarna kommenterade är att den inte är kompatibel med mac. De är också besvikna över att man måste använda kabel för att koppla till usb.

What Hifi

"Impressive sound quality"

What Hi-Fi tycker nog det positiva överväger det negativa, för det finns exempel på båda. Det negativa är mjukvaran som är både komplicerad att installera och använda. Även displayen är krånglig, både för att den är liten och har svårtolkade symboler. De positiva egenskaperna är bland annat de spegelvända menyerna så att de passar antingen vänsterhänta eller högerhänta användare. Ljudet är bra både i musik och inspelning via diktafon.

Källa: What Hi-Fi, November 2005

M3

“Mycket bra funktioner”

M3 ger spelaren beröm för de många egenskaper man får för pengarna. Utseendet påminner om de övriga spelarna från Creative, vilket är liten och något fyrkantig. Diktafonen och den riktigt bra fm-radion uppväger nackdelen med ett alldeles för litet teckenfönster. Tyvärr känns spelaren också plastig, men samtidigt är det positivt att den är liten och lätt. Batteritiden är också bra tillsammans med ljudkvaliteten.

Källa: M3, nr 10 2005

Designtechnica

“Deserves close consideration”

Creative Zen Nano Plus blåDesigntechnica anser designen vara något plastig men påpekar att den står emot repor bra och menar att detta är en spelare man inte behöver vara rädd för att stoppa i fickan. De är besvikna över att man måste använda kabel för att koppla till usb när Creative tidigare lyckats bygga in funktionen i andra modeller. Musiköverföringen går dock lätt och överföringshastigheten är hög. Diktafonen fungerar utmärkt och anses komma väl till pass för studenter. Ljudkvaliteten är mycket bra och överraskande nog är även hörlurarna helt ok. Användargränssnittet lämnar dock lite att önska. Att spela musik är enkelt men skall du använda några av de andra funktionerna blir det lätt lite förvirrande tycker testarna. Avsaknaden av ett återladdningsbart batteri är också en besvikelse.

Källa: Till Designtechnica

Vnunet

Stiff competition for the iPod Shuffle"

Vnunet förmodar att Ipod fans kommer att fnysa åt de något plastiga detaljerna såsom gummiflärpen som skyddar usb-porten men i övrigt anser testaren att designen är snygg. Den är liten och nätt och med medföljande tillbehör kommer du lätt att kunna ta med dig den överallt. Tyvärr har Creative bestämt sig för att göra hörlurarna Ipod-vita trots detta är de enligt testarna av utmärkt kvalitet. Den långa batteritiden är också ett plus. En Ipod Shuffle kostar i runda slängar lika mycket som en Nano Plus men med dennes många funktioner som fm-radio och diktafon känner sig testaren manad att rekommendera Creatives nya.

Källa: Till Vnunet

PC Magazine

Easy-to-use, versatile, powerful player”

Creative Zen Nano Plus liggandePC Magazine ser vid första anblick en återfödelse av Creatives Muvo Micro. Det enda som skiljer dem åt utseendemässigt är det tryckta namnet på framsidan. Spelaren ansluts via usb 2.0 beklagligtvis endast till pc och testaren upplever att det går mycket enkelt och snabbt att föra över musik. En sak som användare i farten inte kommer att gilla enligt testaren är att det saknas en enkel hold-funktion. För att låsa knapparna måste man gå en lång väg via menyerna. Radion fungerar helt ok och inspelningar från radion låter också ganska bra. Testarna tycker att det är en lättanvänd, mångsidig och kraftfull spelare som förpackats i ett pyttigt format. Ljudkvaliteten är god för priset.

Källa: Till PC Magazine

Cirkapris: 800 kronor

Produktfakta: Creative Zen Nano Plus är en mp3-spelare med flashminne. Den finns med minne från 128 mb upp till 1 gb. Den hanterar formaten mp3, wav, wma och wma drm. Batteriet är ett AAA-batteri med en speltid på upp till 15 timmar. Den har diktafon och en inbyggd radio. Den har en ljusblå bakgrundsbelyst lcd på 96x32 pixlar. Anslutning till pc sker via usb 2.0 och den väger 34 gram och har måtten 33,5(B)x65,5(H)x13(D) mm.

Modell: Creative Zen Nano Plus