Sök
Creative Zen Microphoto

Creative Zen Microphoto

Känslig mp3-spelare med bra funktioner

2006-01-26

Spelaren passar bra för den som letar efter en enkel spelare med stor kapacitet, testarna är dock överens om att den görs mest rättvisa med ett par riktigt bra hörlurar.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Hemma 11/15 "Ljudkvaliteten är det verkligen inget fel på"
T3 3/5 "Pretty average in every department"
Cnet 8,3/10 "Doesn't disappoint"
Infosyncworld 75/100 "Poor bass performance"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att spelaren har en hel del bra funktioner eftersom den bland annat har en rejält tilltagen hårddisk och kan visa bildspel. Ljudkvaliteten är god men görs mest rättvisa om man investerar i ett par bättre hörlurar än de som levereras med spelaren. Testarna tycker att displayen fungerar bra även om en testare menar att den är grynig och färgerna ganska urvattnade. Kontrollerna är också ganska ojämna eftersom de är olika känsliga för beröring.

PC Hemma

"Ljudkvaliteten är det verkligen inget fel på"

PC Hemma tycker att spelaren har flera vettiga funktioner, bland annat möjligheten att visa slideshows och spela upp radio. Testaren tycker att spelaren har en bra kvalitetskänsla. Menyerna är på svenska och logiskt uppbyggda. En fördel är att spelaren har två olika mjukvaror, en för den som föredrar Windows och en för den som hellre använder sig av Creatives program eller Media Player 10. Synkroniseringen fungerar riktigt bra. Ljudkvaliteten är till belåtelse och spelaren håller ett riktigt attraktivt pris. Enligt testaren får man jämfört med Ipod Mini två extra gb lagringsutrymme, radio och färgskärm.

Källa: PC Hemma nr 1 2006

T3

"Pretty average in every department"

T3 påpekar att det här är en uppdatering av den tidigare modellen. De medföljande hörlurarna fångar upp en del högfrekventa ljud från hårddisken och skärmen vilket upplevs som störningar. Använder man sig av ett par hörlurar av bättre kvalitet försvinner dock dessa störningar och ljudet har en bra bas samt ett energiskt övre register. Den rejäla hårddisken rymmer en hel del och batteriet räcker i ca 15 timmar vilket är bra. En nackdel är att displayen är relativt grynig och urvattnad i färgerna. Dessutom är kontrollerna litet ojämna eftersom de är allt från okänsliga till överkänsliga.

Källa: T3 jul 2005

Cnet

"Doesn't disappoint"

Cnet menar att man förväntade sig topprestanda och att man inte blev besviken. Ljudet uppvisar detaljer och klar dialog samtidigt som störande bakgrundsljud är nästan helt frånvarande. Tillsammans med ett par riktigt bra hörlurar får man ett mycket bra resultat. Processorn är bra, tumnaglar tar ett par sekunder att ladda och eftersläpningarna i menyerna när man slumpvis spelar mp3-filer är knappt märkbar. När man tar upp spelaren ur förpackningen uppvisas en del eftersläpningar vid uppspelning av janusfiler, men detta försvinner när man uppgraderar mjukvaran. Batteriet räcker i ca 15 timmar vilket inte är extraordinärt, men ändå bra.

Källa: Till Cnet

Infosyncworld

"Poor bass performance"

Infosyncworld menar att menyerna är snygga och användarvänliga samtidigt som de är snabba vilket gör det enkelt att hantera filer. Testaren tycker att spelaren uppvisar en svaghet eftersom den inte hanterar basregistret särskilt bra. Det åtgärdas dock en del genom att använda hörlurar av högre kvalitet än de som levereras med spelaren. Spelarens display fungerar bra. Spelarens touchpad är relativt överkänslig vilket komplicerar användningen. Testaren tycker också att batteriets livslängd på ca 15 timmar är ett ganska mediokert resultat.

Källa: Till Infosyncworld

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Creative Zen Microphoto är en mp3-spelare med dimensionerna 51x83x17 mm samt en vikt på 115 g inklusive batteri. Hårddisken är på 8 gb. Spelaren är utrustad med en oled-display på 1,5 tum. Spelaren stöder filformaten mp3, wma, janus, wav samt ima adpcm. Spelaren kan även visa jpeg-bilder samt slideshows. Anslutning sker via usb 2.0. Batteriet räcker i upp till 15 timmar. Batteriet är ett utbytbart och uppladdningsbart li-ionbatteri. Fm-radio, organiserare och röstinspelning finns.