Sök
Creative Zen Micro

Creative Zen Micro

Stilig liten dröm

2005-02-10

Testarna är odelat positiva till denna spelare som har många funktioner. Dessutom är ljudkvaliteten i det närmaste fantastisk. Men det finns ett par baksidor.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,7/10 “Will make lots of users happy”
Extremetech 8/10 “Should be on your holiday list”
PC Magazine 4,5/5 “The best value for your dollar”
Pocket-lint 9/10 “The results should be praised”
M3 7/10 ”Väcker ömma känslor”

Vad tycker testarna?

Testarna har mycket positivt att säga om Zen Micro. Det är bra med ett batteri som går att byta ut, och kul med tillgång till radio. Att kunna synkronisera med Outlook är mycket bra. Designen får beröm då Zen Micro är snygg, stilren och mycket kompakt. Ljudet får också beröm. Det enda testarna har något emot är styrplattan som anses krånglig.

Cnet

“Will make lots of users happy”

Creative-Zen-Micro-red

Cnet imponeras av den inbyggda radion, möjligheten till röstmemo och den fantastiska ljudkvaliteten. Kul att det finns många olika färger att välja bland. Att batteriet är löstagbart är klart positivt. Att det går att synka spelaren med Outlook är ett plus. Tråkigt att röstmemos och radio bara kan spelas in i formatet WAV. Att välja låt kan kännas krångligt i början men man vänjer sig fort. Designen känns unik och minimalistisk. Spelaren är liten och ligger bra i handen. Cnet saknar dock en enklare volymkontroll. Plattan där man kommer åt menyn och olika inställningar kan vara krånglig. Testaren tror att vissa kommer gilla styrplattan, andra inte, så man rekommenderar att testa innan köp. Ljudet är fantastiskt. Dessutom finns gott om minne.

Källa: Till Cnets hemsida
Till Extremetechs hemsida
Till PC Magazines hemsida
Till Pocket-Lints hemsida
M3, nr 11 2004.

Extremetech

“Should be on your holiday list”

Creative-Zen-Micro-Black-bl

Extremetech säger att spelaren känns unik i jämförelse med den mängd mp3-spelare som finns på marknaden. Det handlar framför allt om att kunna spela in radio, röstmemo och möjligheten till kalender. Priset är lågt med tanke på vad man får. Ljudet är klart och tydligt med bra volym. Menysystemet är lätt att förstå även om vissa inställningar finns väl långt in i menyn. Smidigt att kunna använda spelaren som flyttbar hårddisk. Denna funktion har testaren väntat länge på och det är ett steg i rätt riktning. Om man gillar att lyssna på radio är Zen Micro definitivt något att titta närmare på. Att den är kompakt, har bra ljud och många trevliga funktioner gör knappast saken sämre. Det finns gott om utrymme för musik och det är enkelt att ladda ner. Rekommenderas.

PC Magazine

“The best value for your dollar”

PC Magazine menar att spelaren utmanar många andra på marknaden med en lång rad funktioner och dessutom till ett attraktivt pris. Spelaren är liten, kompakt och snygg. Displayen är klar och tydlig. Ljudkvaliteten är strålande. Trevligt med extra finesser som att kunna synkronisera med Outlook. Men mjukvaran är något krånglig liksom hos föregångaren. Radiomottagningen fungerar bra. Plattan för att kontrollera spelaren är mycket behaglig och den är tillräckligt känslig. Spelaren är trevlig att hålla i tack vare utformningen. Men det är inte bara konstruktionen som imponerar. Alla funktioner, ljudkvaliteten och möjligheten att byta batteri beröms. Filer förs över kvickt och lätt. Ljudet är harmoniskt. En solklar vinnare menar testaren.

Pocket-lint

“The results should be praised”

Creative-Zen-Micro-purple

Enligt Pocket-lint är spelaren liten, stilig och en dröm att använda. Däremot tycker man inte att den tryckkänsliga plattan fungerar så väl då den är olika känslig från gång till gång. Men det positiva med spelaren överväger. Bland annat nämner testaren minnet som rymmer massor med musik och annat. Spännande att spelaren finns i många olika färger. Beundransvärt att batteriet är löstagbart. Testaren tror att tillverkaren lyssnat på den kritik som handlat om inbyggda batterier. Plattan för att komma åt menyerna bidrar till spelarens avskalade känsla. Kvaliteten på ljudet är mycket bra. Basen är tillräckligt kraftigt och ljudet rent och tydligt. Testaren nämner att många spelare brukar ha en liten display som är svår att se på, men Zen Micros display fungerar bra. Synd att mjukvaran som medföljer gör det lite krångligt att föra över filer. Men det är en liten anmärkning då spelaren i övrigt imponerar, menar Pocket-lint.

M3

”Väcker ömma känslor”

M3 tycker att spelaren har mycket att erbjuda. Den rymmer mycket musik samt är stilig och kompakt. Den ligger bra i handen och är härligt utformad. Displayen är okej, detsamma gäller styrplattan även om den är lite krånglig. Att ta sig in i menyerna är lite svårt innan man har övat. M3 hade gärna sett att det funnits svenska menyer. Ljudkvaliteten är strålande och hörsnäckorna som följer med är bra. Radion är kul och lätt att använda men tyvärr hittar den inte alla stationer automatiskt. Att spela in från radion liksom att göra röstmemos fungerar OK. Men man hade gärna sett att de sparats i något annat format än wav. Överföringen av filer blir godkänd vad gäller hastigheten. Smidigt att kunna synkronisera med Outlook för den som behöver det. Batteritiden är 13 timmar vilket är godkänt. Att det går att byta ut batteriet gör det hela än bättre. Priset är ganska högt men man får också mycket spelare för pengarna menar M3.

Cirkapris: 2850 kronor

Produktfakta: Creative Zen Micro är en mp3-spelare som väger 108 gram och har måtten 51x84x19 mm. Spelaren har 5 GB minne vilket kan hålla upp till 2500 låtar. Batteriet uppges räcka i upp till 12 timmar. Uppladdningsbart litiumjonbatteri som går att byta. Anslutning via USB 2.0. Stöder Mp3, WMA och WAV. FM-radio finns inbyggd och det går att spela in från radio samt även ljudmemo via mikrofon. Hårddisken är flyttbar vilket innebär att man kan spara ner andra datafiler. Det finns också kalender och att göra-lista, liksom en adressbok som kan synkroniseras med Outlook. Spelaren har en display med upplösningen 160x104 bildpunkter liksom pekplatta. Menyerna går att programmera. Spelaren finns i tio olika färger.

Modell: Creative Zen Micro