Sök
Creative Nomad Muvo2 (4GB)

Creative Nomad Muvo2 (4GB)

Liten Läckerbit

2004-05-04

Muvo2 är liksom föregångaren så liten att den nästan försvinner i fickan. Spelaren hanterar MP3, WMA men har också FM-radio och inspelningsfunktion. Ljudkvaliteten får fullt godkänt.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7/7 “Crystal-clear sound and appealing price”
IT Avisen “Uten egentlig å utmerke seg”
PC Pro 5/6 ”Costs a little too much”
M3 6/10 ”Creative snålar med funktionerna”

Vad tycker testarna?

Muvo uppskattas för sitt kompakta format och sin låga vikt. Ljudkvaliteten får godkänt av alla testare, men samtliga störs av att man måste köpa en separat sladdfjärr för att komma åt radio och inspelningsfunktioner. Ett par av testarna tycker att LCD-fönstret är i minsta laget vilket påverkar navigeringen negativt. Knapparna kan också kännas små och fysiskt knapplås saknas. Batteridriftstiden får godkänt med speltid på mellan 10 och 14 timmar. Spelaren är i dyraste laget med tanke på att det finns billigare modeller med mer minne samt FM-radiofunktion.

Cnet

“Crystal-clear sound and appealing price”

Cnet påtalar spelarens minimala format. På LCD-skärmen hittar man nödvändig information, men spelaren är svår att navigera eftersom man bara kan se en låttitel i taget. Användaren är tvungen att organisera sin musik väl för att kunna hitta rätt. Det leder till att Cnet vill avråda dem som ofta vill höra en särskild låt från köp. En fördel är dock att den enradiga displayen använder ikoner för att underlätta navigering. Det tar lite tid att vänja sig vid den trånga ergonomin och de minimala knapparna på spelaren. USB-kabeln är kort. Höljet verkar tåligt men har man fodralet på kommer man inte åt kontrollerna. De angivna formaten hanteras väl och ljudet är realistiskt. De medföljande hörlurarna är inte av bästa kvalitet, med Shure E3c hörlurar fick man betydligt bättre ljud. Cnet hade svårigheter att överföra filer från PC då inte laddaren var ansluten. Drogs flera mappar till spelaren samtidigt uppstod avbrott i filerna. Överföringen uppfattas också som långsam. Batteriet laddas på mindre än tre timmar och klarar 11 timmar.

Källa: Till Cnet's startsida
Till Itavisens startsida
Till PC Pro's startsida
M3, nr 3 2004

IT Avisen

“Uten egentlig å utmerke seg”

IT Avisen tycker inte att Muvo2 utmärker sig vare sig i positiv eller negativ betydelse. Den är liten och lätt och har enkel form. Skärmen är i minsta laget, men visar all nödvändig information. Navigeringen är intuitiv och gör Muvo lätt att använda. Testaren saknar dock pausknapp och fysiskt knapplås. Irriterande är också att man måste köpa till en separat fjärrkontroll för att kunna lyssna på radio. Fjärrkontrollen har också en besvärlig diktafonfunktion. Batteriet är lätt att byta och klarar enligt testaren 8-10 timmars spelning på en laddning. Ljudkvaliteten är bra men frågan är om den står sig i konkurrensen när man kan få en 15 Gb iPod till lägre pris?

PC Pro

”Costs a little too much”

Pc Pro gillar hur spelaren ligger i handen men tycker att knapparna är svåra att använda. Som tur är underlättas navigeringen av de enkla menyfunktionerna. Ljudkvaliteten får fullt godkänt, men PC Pro tycker att fjärrkontroll borde följa med på köpet. Filöverföring är snabb och enkel genom drag-och-släpp. Man får dock lägga ner lite arbete på att organisera sina filer innan man för över dem eftersom Muvo annars blir väldigt svårnavigerad. Batteridriftstiden var 12 timmar enligt testaren. Också skakminnet fungerade bra, i alla fall under en lugn joggingtur. I jämförelse med iPod mini är Muvo återigen i dyraste laget.

M3

”Creative snålar med funktionerna”

M3 tappade nästan bort den lilla spelaren i fickan. Lättare är det att hitta rätt låtar på LCD- skärmen, som är tydlig och lämnar nödvändig information. Ljudkvaliteten är rik och fyllig. M3 tycker det är snålt att sladdfjärren måste köpas som tillbehör. Det finns produkter med mer lagringsutrymme som har radio och inspelningsfunktion på köpet och till ett lägre pris. Batteriet klarade 14 timmar vilket också anges av tillverkaren. Testaren hoppas att priset ska sjunka

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: Bärbar Mp3, WMA och WAV spelare med 1,5 eller 4 Gb lagringskapacitet. Höljet är av plast och pryds av en 132x32 mm bakgrundsbelyst LCD-display. Musiken organiseras i mappar som kan överföras från PC med drag-och-släpp funktion. Muvo har FM-radiofunktion men bara med fjärrkontrollen som köps separat. Via denna kan man också göra röstinspelningar. Muvo2 fungerar även som hårddisk för lagring av dokument och bilder. USB 2.0 är standard. Det utbytbara LI-Jon batteriet laddas via USB eller nätkabel. Enligt tillverkaren ska ett fulladdat batteri räcka för 10 timmars spelande. Med på köpet följer fodral med bältesfäste, hörlurar, USB 2 kabel och installations-CD. Mått 66x66x20 mm. Vikt 91 g inklusive batteri. Med 1,5 Gb minne kostar spelaren cirka 2300 kronor.

Modell: Creative Nomad Muvo2 (4GB)