Sök
Creative Nomad Jukebox 3

Creative Nomad Jukebox 3

Uppdaterad föregångare

2002-06-05

Jukebox 3 är en bärbar Mp3 spelare med lite för stora dimensioner för att enkelt kunna bära den med sig. Detta är dock ett av få klagomål i testerna där den får höga betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 9/10 "Impressive features"
Tech TV 4/5 "Excellent sound quality"
IGN 9,5/10 "Light-years ahead of most"
Tom's Hardware "A very good alternative"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är imponerade av den långa batterilängden, samt av den överföringshastighet som FireWire-porten presterar. Spelaren är för stor för att enkelt kunna bäras med. Ljudkvaliteten får omdömet mycket bra och menysystemet som omorganiserats får också mycket goda betyg, trots att någon testare anser att det tar tid att vänja sig. Flera anser att spelaren är en föregångare vad gäller hårddiskbaserade Mp3-spelare och rekommenderar den gärna förutom att den inte är kompatibel med Mac.

Cnet

"Impressive features"

Cnet menar att spelaren inte ser så annorlunda ut jämfört med sin föregångare (Original jukebox). Dock är denna spelare mindre och har mer möjligheter. Den klarar precis att klämmas ner i jackfickan och är fortfarande ganska stor. Det finns såväl ”back” som ”find” knappar, något som gör den mer användarvänlig än tidigare version. Däremot rullar sångtitlarna inte förbi när låten spelas och knapplåset måste aktiveras via en meny. Men dessa klagomål är relativt små. Denna spelare är den första som tillhandahåller optisk digital ingång vilket tillåter att spela in från många källor. Mjukvaran handhar sångtitlar, filimport, CD-bränning med flera filöverföringar och man kan spela in direkt på hårddisken från flera källor inklusive mikrofon. Sju minuters stötskydd är i och för sig bra, men testaren rekommenderar inte att jogga med hårddiskbaserade spelare. Batterilängden på upp till 11 timmar är genomsnittligt.

Källa: Till Cnets hemsida
Till Tech TV's hemsida
Till IGN's hemsida
Till Tom's Hardwares hemsida

Tech TV

"Excellent sound quality"

Tech TV anser att spelaren är något stor eftersom den inte får plats i en normalstor ficka. Men eftersom spelaren har två batterifickor tillåts användaren spela 20 timmars musik vilket är mycket bra. Den ökade batterilängden anses också vara huvudförbättringen jämfört med föregångaren liksom IEEE 1394/FireWire-porten ger möjlighet till mycket snabb dataöverföring, vid tester överfördes 100 Mp3 filer på en minut och 15 sekunder. Displayen på 2x1 tum är fortfarande liten, men den större texten och den uppdaterade organisationen gör den lättare att läsa. Menyanvändningen underlättas av en ny knapp. Dock tar menyerna ett tag att vänja sig vid. Optisk och analog ingång tillåter inspelning i WAV eller Mp3. Man måste dock vara van vid Windowsbaserade Creative PlayCenter samt File Manager tycker testaren. Överhuvudtaget presterar spelaren bra batterilängd och mycket bra ljud. Om du behöver mer minne rekommenderas att betala lite extra för att få hela 40 GB hårddisk.

IGN

"Light-years ahead of most"

IGN tycker inte att det är den mest portabla spelaren men när det gäller möjligheter och prestanda är den ljusår före. IGN tycker det är värt att spendera pengar på ett PCI FireWire-kort för att kunna använda höghastighetsöverföringen. 75 MB tog 2 minuter och 25 sekunder med USB överföring och 23 sekunder med Fire Wire. Flera kvalitetsval vid inspelning i Mp3 är trevligt (64, 96, 128, 160, 192, 256 och 320 Kbps). I WAV 11.025, 22.05, 44.1 och 48 kHz. Mjukvaran är väl fungerande men det som är mest attraktivt är ljudkvaliteten som sätter en ny standard för portabla musikspelare men du bör investera i ett par andra hörlurar tycker testaren och noterar att spelaren vid snabbspolning med ljud blir helt tyst, vilket gör funktionen något meningslös…

Tom's Hardware

"A very good alternative"

Tom’s hardware anser att Creative med denna spelare har rättat till de misstag som fanns på förlagan original jukebox. Batterilivslängden är bra och storleken är OK. Inspelningsmässigt gör den ett bra jobb och spelar in Mp3 med bra kvalitet. Hårddisken har rätt storlek och överförings­möjligheterna är bra med IEEE 1394. Men spelaren kan kritiseras för sitt utseende och avsaknaden av USB 2.0. Överhuvudtaget är den ändå en succé, menar Tom’s. Den är mindre än föregångaren men fortfarande för stor att ha i jackfickan. Batterilivslängden var något mindre än 9 timmar med hörlurar vid halva kapaciteten. Med två batterier borde livslängden bli nära 18 timmar vilket är smått fenomenalt. Spelaren är snabb med scroll wheel som är ett nöje att använda. Det är lätt att hitta i menyerna och snabb att starta. Den behöver ca 40 sekunder att starta från noll, men om man stänger av den helt lagrar den om filbiblioteket på hårddisken vilket kan ta upp till fem minuter poängterar testaren.

Cirkapris: 5100 kronor

Produktfakta: Creative Nomad Jukebox Jukebox 3 är en Mp3-spelare med 20 GB hårddisk och dimensionerna 123x130x35 mm och vikt 290 g. I minnet ryms hela 8000 melodier i 128 kbps. Medföljer gör Creative File manager och PlayCenter 3.0. Spelaren har överföring via USB och FireWire-överföring samt lagrar ljudfiler i WAV eller Mp3. Spelaren är kompatibel med Windows 98, 2000, Me, NT och XP. Med två batterier kan du spela musik upp till 22 timmar (ett batteri ger 11 timmars speltid).

Modell: Creative Nomad Jukebox 3