Sök
Creative MuVo2 X-Trainer

Creative MuVo2 X-Trainer

Bärbart kanonljud

2004-04-05

En bärbar mp3-spelare avsedd för tuffa träningsförhållanden. Utmärkt ljud, menar testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 "Gul, ful och kul"
Mikrodatorn 7/10 "Bra ljud och laddbart batteri"
Ign for men 8,5/10 "There aren't many competitors"

Vad tycker testarna?

Samtliga testkällor är mycket nöjda med ljudkvaliteten, men påpekar att du bör köpa ett par andra hörlurar. Visst är detta en utmärkt mp3-spelare för träningspasset. En testare tycker att det är dumt att samma knapp sköter flera funktioner och en annan håller med om att reglagen är pilliga. En annan gemensam åsikt är att priset är högt, men har du råd är spelaren värd det.

M3

"Gul, ful och kul"

M3 skriver att MuVo2 X-Trainer är en utmärkt mp3-spelare om man tränar mycket och vill ha mycket minne i sin mp3-spelare, dock inte om du använder kontrollerna ofta. Ljudkvaliteten är lika fyllig och har lika bra drag i basen som hos Creatives andra spelare, förutsatt att man byter ut hörlurarna som följer med. Tack vare flashminne inbyggt i X-Trainermodellen fungerar den utmärkt som träningstillbehör. Reglagen är lite pilliga, vilket är trist, men spelaren fungerar som portabel hårddisk med god överföringshastighet. Dessvärre är priset högt, men betyget blir bra.

Källa: M3 nr 11 2003
Mikrodatorn nr 1 2004
Till IGN for mens hemsida

Mikrodatorn

"Bra ljud och laddbart batteri"

Mikrodatorn klagar över att samma knapp används för att sköta volymen, byta låtar och navigera i menyn. Detta gör det lätt att trycka fel. Testaren ser MuVo2 X-Trainer som en utmärkt mp3-spelare att ha med sig när man joggar, åker skidor eller ägnar sig åt andra aktiviteter som innebär kraftiga stötar. Jämfört med föregångaren Muvo NX vinner X-Trainer mycket på snabbare överföring via USB 2.0, men det innebär också att man måste tänka på att hela tiden ha med sig medföljande USB-kabel om man vill föra över till en annan dator menar testaren.

Ign for men

"There aren't many competitors"

Ign for men menar att Creative MuVo2 X-Trainer är helt rätt spelare om du är ute efter en liten spelare med hög prestanda och stort flashminne. Ljudet är fylligt och klart med bättre hörlurar. De medföljande är nämligen av låg kvalitet. Testaren blev lite besviken över menysystemet. Det viktigaste finns där, men det känns ändå primitivt. Tycker man det är viktigt med ett avancerat menysystem, som dessutom är anpassningsbart efter eget tycke och smak, är det här kanske inte riktigt rätt spelare. Bortsett från detta finns ingen större konkurrens till X-Trainer. Det ska poängteras att detta inte är en budgetspelare, men om man har råd rekommenderas ett köp.

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Creative MuVo2 X-Trainer är en mp3-spelare med 512 Mb flashminne och USB 2.0. Måtten är 66,5x67x20 mm. Vikten är 65 gram utan batteri eller 88 gram med batteri. Batteriet är av litiumjontyp och utbytbart såväl som uppladdningsbart, med en drifttid på ca 16 timmar. LCD-displayen är två rader hög och lyses upp av blått bakgrundsljus. Inga drivrutiner eller annan programvara krävs för att spelaren ska fungera som extern hårddisk med Windows XP. På ovansidan finns uttag för fjärrkontroll, men någon sådan har ännu inte lanserats av Creative.

Modell: Creative MuVo2 X-Trainer