Sök
Creative Muvo V200

Creative Muvo V200

Bra men sticker inte ut

2005-07-12

Det finns en hel del positivt med spelaren, däribland design, ljudkvalitet och batteritid. Men testarna verkar inte tycka att spelaren sticker ut i mängden trots en del bra funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 46/100 ”Lätt att använda”
Cnet Asia 7,3/10 “Powerful with enough oomph”
The Register 90/100 “An excellent addition”
Pocket Lint 7/10 “There is nothing new here”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att spelaren är bra på många sätt, med olika funktioner, god ljudkvalitet och snygg design. Det är enkelt att föra över musik och filer. Spelaren är billig och man får en hel del för pengarna. Men idag finns en rad spelare på marknaden och flera av testarna antyder att även om spelaren är bra så står den sig inte riktigt i konkurrensen.

Mikrodatorn

”Lätt att använda”

muvo

Mikrodatorn konstaterar att det idag finns en mängd MP3-spelare på marknaden. MuVo V200 är liten och får lätt plats i en ficka. Man använder ett skrollhjul för att ta sig fram i menyerna och det tycker testaren inte är det optimala sättet. Designen känns i övrigt snygg, även om den kan framstå som lite plastig. Det är bra att det på ett enkelt sätt går att använda spelaren som förvaring av filer. Att hitta i menyer och att välja rätt låt får godkänt betyg även om man gärna sett att det gått att bläddra mellan de andra låtarna medan man lyssnar. Det går smidigt att föra över musik och filer. Det känns omständligt att behöva ta sig in i menyn för att använda knapplåset. Ljudkvaliteten får beröm även om diskanten tar över lite mycket. Batteritiden får godkänt betyg. Passar den som är ute efter en skaplig spelare för liten summa. Mikrodatorn testar även Jens of Sweden MP400, Inovix IMP-64, Samsung Yepp YP-T6, Sandisk Digital Audio Player samt Vmax V372 och Samsung slutar som testvinnare.

Källa: Mikrodatorn nr 7 2005
Till Cnets hemsida
Till The Registers hemsida
Till Pocket-Lints hemsida

Cnet Asia

“Powerful with enough oomph”

muvo_v200_128_l

Cnet Asia menar att spelaren har sina bra sidor, men att allt inte är positivt. Spelaren är lätt och kompakt. Ljudkvaliteten är klart godkänd. LCD-skärmen anses vara för liten. Man saknar även tillgången till en Hold-knapp. Spelaren kan lite av varje, vilket gör att man får en hel del spelare för pengarna. Men i övrigt gör spelaren inget som är exceptionellt. Designen är snygg, det finns en hel del funktioner och bra USB-överföring. Den lilla LCD-skärmen visar bara den viktigaste informationen, till skillnad mot andra spelare som pressar in allt för mycket på skärmen. Knapparna på spelaren känns något instabila men de är få och spelaren upplevs ändå lätt att hantera. Spelaren är liten och går lätt ner i en ficka. En trevlig finess är att skärmen kan vridas över för dem som är vänsterhänta. Ljudet kan kännas något skarpt, men är över lag bra. Batteritiden imponerar med sina 17 timmar.

The Register

“An excellent addition”

muvo_v200_128_b

The Register reflekterar över att spelaren är liten och lätt att hålla i. Designen är stilren och snygg. Dessutom känns den hållbar och välbyggd. Knappar och kontroller sitter bra till. Det är lätt att föra över musik eller filer till spelaren. Funktionerna som finns fungerar väl, men man saknar en linjeingång. Kul att spelaren stöder talböcker. En finess som finns är att kunna spela in direkt från radion, även om ljudet inte blir direkt strålande. Ljudkvaliteten i övrigt är fantastiskt bra med mycket styrka och bra detaljåtergivning. De medföljande hörlurarna gör inte riktigt musiken rättvisa, men fungerar godkänt. Totalt sett är MuVo V200 ett mycket bra tillskott till Creatives andra MP3-spelare. Dessutom är priset konkurrenskraftigt.

Pocket Lint

“There is nothing new here”

Pocket Lint anser att det är bra att spelaren finns med olika mycket minne, det gör att alla kan hitta en modell som passar just dem, även när det gäller pris. Det är bra att det finns USB 2.0 eftersom det gör att det går snabbare att ladda ner musik och filer. Det är överhuvudtaget smidigt att föra över filer till spelaren, framför allt eftersom det inte krävs någon mjukvara. Man får mycket spelare för pengarna, och speciellt gäller detta ljudkvaliteten. Hörlurarna fungerar riktigt bra. Finesser som beröms är bland annat tillgången till radio och inbyggd mikrofon. Totalt sett har spelaren många funktioner, fint ljud, bra anslutningar med mera, men det når ändå inte alldeles ända fram, det är inte tillräckligt mycket nytt i jämförelse med föregångarna. Spelaren är bra, men inte mer än så.

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Creative Muvo V200 är en MP3-spelare av flashtyp och finns med fyra olika minneskapaciteter, 128MB, 256MB, 512MB eller 1GB. Överföring sker via USB 2.0. Batteritiden uppges till 15 timmar med ett AAA-batteri. Tillverkaren flaggar för att batteritiden kan variera beroende på hur spelaren används. Format som hanteras är MP3 och WMA. Spelaren har FM-radio och möjlighet att spela in från den också. Equalizer för kontroll av musiken. Programvara som medföljer köpet är Creative MediaSource. Spelaren väger 33 gram exklusive batteri och har måtten 36,5x74,5x15 mm. Priset ovan avser MuVo V200 med 1GB.

Modell: Creative Muvo V200